1ahar4 1ahar4 komentáře u knih

☰ menu

Rock na vsi Rock na vsi Renáta Kazdová Procházková

Naprosto skvělá věc a výborná oddechovka! Je to krásně výstižné, což umíme ocenit hlavně my, co jsme to zažili. Autorka se nemusí v předmluvě vůbec omlouvat, protože mám za to, že tuto knížku si přečtou hlavně ti, kteří vědí "o co jde" - a pro ty není komentář třeba.
Mám jen dvě poznámky, co bych malinko vytkl. Zaprvé, trochu bylo znát, že knížka byla asi delší dobu v šuplíku a posléze se do ní dopisovaly pasáže, které působí trochu rušivě - např. vysvětlování, jak škodí obchodu s hudbou stahování nahrávek z internetu. Zadruhé - kresby J. Sahuly jsou geniální a perfektně se doplňují s textem - ale je škoda, že jich v knize není daleko více. Ale jinak opravdu skvělý počin - konečně někdo napsal s velkým nadhledem něco o pocitech obyčejných bigbíťáků v 80. letech a vlastně i těch současných.
Malý dovětek - knihu jsem skoro celou přečetl ve vlaku z Benešova do Prahy a zpět. Když jsem si chtěl ten zbytek dočíst, tak jsem vlezl v Benešově do hospody a tam se mi jí povedlo ve čtenářském zápalu úplně celou prolít pivem. Takže kniha je podepsaná autorkou a ještě krásně smrdí pivem - to je docela stylové, není-liž pravda?

25.04.2015