1flanagan.best1 1flanagan.best1 komentáře u knih

Ztracený princ Ztracený princ John Flanagan

Moc dobrá kniha, líbilo se mi že autor použil přestrojení Willa z 6 a 7 dílu. Taky jsem rád, že autor zase použil trochu hraničářského humoru.

18.01.2021 5 z 5

Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

(SPOILER) Moc dobrá kniha, nakonec přece jen oceňuji nápad se smrtí Alyss, i když mě to trochu zaskočilo, ale vždyť za celou sérii nikdo zásadní nezemřel, takže tak. Ale vůbec by mi nevadilo, kdyby třeba v dalších dílech ,,oživla". Našel by jí třeba jeden z Malcolmových lidí a přinesl ji k Malcolmovi, ale ona by utrpěla ztrátu paměti, takže by si na Willa nevzpomínala, ale Malcolm by ji pak nakonec vyléčil a ona by se třeba v 16 díle Hraničářova učně s Willem mohla šťastně shledat a tím by autor zakončil celou sérii.

09.12.2020 4 z 5

Ztracené příběhy Ztracené příběhy John Flanagan

Kniha velice dobrá ale je to něco jiného, když to autor rozdělil do povídek. Pro mě je to poslední díl série Hraničářova učně, protože ostatní knihy už nejsou o ,,Hraničářově učni"

09.12.2020 4 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Jedna z nejlepších Flanaganových knih

09.12.2020 5 z 5

Klan Rudé lišky Klan Rudé lišky John Flanagan

Bohužel jeden ze slabších dílů Hraničářova učně. Jeden z důvodů byl, že byla kniha rozdělená na dva díly. Nevím, jestli za to autor dostane víc peněz, ale je to možné, nevím jak ostatní, ale já mám rád knihy Hraničářova učně s více stránkami. Další důvod je, že hlavní záporák nebyl tolik chytrý, tím samozřejmě nemyslím, že byl hloupý, ale že nebyl tak chytrý jako třeba Morgarath a nevymýšlel tak chytré plány... Taky to Maddie šlo všechno strašně lehce, a od začátku bylo jasné, jak kniha dopadne. A poslední, hlavní důvod, proč tato kniha byla slabší je kam zmizel Will a Halt?? Dobře, na začátku tam oba byli, potom měli jít prověřit Klan Rudé lišky a zjistit co má v plánu atd... Od té chvíle však o nich v knize nebyla ani zmíňka jenom jak se vrátili, ale pak nic. Kde byli, když hrad začal obléhat Dimon a Horác a Gilan byli uvězněni v pevnosti?? Ovšem tato kniha neměla jen mínusy, oceňuji, že autor propojil Hraničářova učně s Bratrstvem.

09.12.2020 2 z 5

Návrat Temudžajů Návrat Temudžajů John Flanagan

Celá kniha se dobře četla. Ale už to není to co první 3 díly. Ocenil bych, kdyby autor udělal nějakou knihu, ve které by byli hraničáři i Volavky, dodalo by to celému Bratrstvu šťávu a nebylo by to pořád dokola. Ale musím podotknout, že poslední díly Bratrstva jsou mnohem lepší než poslední díly Hraničářova učně.

18.01.2021 4 z 5

Hořící most Hořící most John Flanagan