1v8na komentáře u knih
Kniha je úzká, útlá a doplněna krásnými ilustracemi. Díky tomu se kniha rychle čte.
Oceňuji vykreslení postav a to, jak je v knize psáno o psaní knihy.
Na druhou stranu na to, že příběh psala česká spisovatelka, byl příběh na můj vkus moc překombinovaný a neuvěřitelný.
To z toho dělalo místy slátaniny všeho možného.
Z knížky mám rozporuplné pocity. Některé myšlenky mi přišly velmi dobré a zaujaly mne, jiné mi přišly zbytečné. Také mi přišlo, že dost myšlenek a informací bylo převzatých z jiných knih, od jiných autorů - na můj vkus bylo v knize dost poznámek pod čarou s odkazy na knihy jiných autorů.
A že bych našla v knize nějaké tipy, jak si sebedůvěru zvýšit, zvednout - no, to tedy moc nevím.
Knihu jsme přečetly s dcerou za jedno sezení na nočníku.
jako čtení pro děti mi to přijde trochu nezáživné a těžké na pochopení.
Kniha má velmi zajímavý námět. Líbí se mi prolínání minulosti a přítomnosti.
Jde o hodně pohodové čtení.
V knize mi chyběla více akce, občas jsem měla problém s hluchými místy, které na mě v knize byly a také s nataženým dějem.
Dětská říkanková knížka ve slovenštině, která měla za úkol dítě zabavit a chvíli pobavit. Svuj účel splnila - je krásně ilustrovaná a dcera si velice ráda prohlíží obrázky.
sebrané spisy různých citátů, které jsou některé velmi poučné a musela jsem si je přepsat, abych si je mohla kdykoliv dohledat.
Kniha je velmi čtivá. Sice mi trvalo, než jsem si zvykla na nové hrdiny, nicméně i přes to, že byli noví, byli mi sympatičtí.
Kniha je opět krásně zpracována, má parádně udělané ilustrace.
Je psaná zase netradičním způsobem - formou e-mailů, chatů, kreslených deníkových záznamů, přepisů z kamer, vojenských rozkazů aj.
Příběh je akční, napínavý, brutální, propracovaný.
Chvílemi mi však kniha přišla moc odborná a chvílemi jsem měla problém některé pasáže pochopit - ocenila bych větší a lepší vysvětlení.
A ještě jedna drobná nevýhoda - je to šílená bichle a tím pádem neskladná pro cestování.
Některé příběhy jsem vyloženě "žrala" jiné mě vůbec nebavily. Kniha mi přišla průměrná. Nejvíce mě bavily legendy, kde měl hlavní roli Tór - to byl můj hrdina.
Naopak Lokiho jsem nenáviděla od první stránky, na které se objevil.
Příběhy se mi velmi líbily. Popisuje se v nich krásná příroda, zajímavosti z natáčení a zážitky spojené s medvíďaty.
Kniha je doplněna i fotografiemi, které příběhy skvěle doplňují.
Kapitoly nejsou moc dlouhé - ideální na čtení před spaním.
Kniha v sobě ukrývá velmi čtivý příběh z reálného života bohatý na city, emoce, lásku, přátelství a snahu bojovat a jít dál.
Líbí se mi začleňování Márie do vesnického života i to, jak jde za svým snem.
Každá kapitola je pojmenována podle měsíce - můžete tak vidět, že děj ubíhá, nestojí na jednom místě.
Ilustrace, jimiž je kniha doplněna, jen podkreslují samotný příběh.
Hlavní hrdinka i její syn jsou velmi sympatičtí.
Líbí se mi i různé komické situace, o které v knize není nouze.
Kniha mě dost zklamala.
Zaujala mě obálkou a námětem ze světa knih.
Měla jsem však šílený problém se začíst. Hlavní hrdinka mi nesedla - byla mi nesympatická.
Kniha skončila nedočtená.
Příjemná, humorná a čtivá kniha. Čte se rychle a je plná humorných a vtipných situací. Kapitoly jsou trochu delší - nedočetly jsme je do konce a dcera už spala.
Přesto se nám medvídkovi příběhy velmi líbily.
Na knize oceňuji krásné ilustrace a doplnění fotkami loutek.
Samotný příběh mi přišel takový divný, divný styl psaní, který mi nesedl.
Kapitoly byly delší, což brání udržet dětskou pozornost.
Taková vtipná útlá knížečka, která má za úkol pobavit a svůj úkol perfektně plní. Jediné, co se mi nelíbilo, byla část Kdybychom se chovali ke kočkám jako ony k nám. To mi přišlo trapné.
Kniha má krásné ilustrace.
Je psaná netradičním způsobem - po odstavcích. I přímá řeč řeč je psaná v odstavcích.
Jde o netypickou a nevšení knihu.
Vše začíná poděkováním a přechází do dialogu hlavní hrdinky Emmy a její kamarádky Lilli.
Líbí se mi některé tučně vyznačené myšlenky.
Anotace však zavádí - v knize jde o něco jiné, než se píše v anotaci.
Chvílemi jsem měla problém se do příběhu ponořit a začíst se.
Kniha je tak jedinečná a ne každého osloví a zaujme.
Vymyká se standardu.
Příběh je čtivý od první stránky.
Líbí se mi mapa na začátku knihy, která nám ukazuje, jak vypadá vymyšlený svět. ¨
Příběh je úžasný a svět v něm je perfektně vymyšlený.
Kniha je čtivá, napínavá, dobrodružná, hltací i prosycená romantikou.
Na druhou stranu je o něco slabší než Prohnilé město - na kvalitě jí to však neubírá.
Jde o velmi čtivý příběh. Kniha má nádhernou obálku. Líbí se mi, že jsou kapitoly jsou psány z pohledů více postav.
Taky se mi líbí inspirace králem Artušem a hradem Kamelot.
Příběh je dobrodružný, napínavý, nemá žádný hluchý místa.
Knížka má nádherné ilustrace uvozující každou kapitolu. Jediný, co se mi moc nelíbilo, byl otevřený a uspěchaný konec.
Kniha vyšla v roce 2019 a má 236 stran.
Je inspirována pravdivými událostmi a skutečnostmi, které se opravdu staly.
Podtitul knihy zní: o lázeňském pobytu bez servítky aneb jak se může odehrát pobyt v neznámém prostředí plném neznámém lidí.
Kniha je chvílemi čtivá, chvílemi má pasáže, u kterých se člověk nudí. Líbí se mi, že dává nahlédnout do života hlavní hrdinky Julie, která pracuje na poloviční úvazek a pro svoji rodinu by se rozkrájela.
Je však čas myslet i na sebe i na své zdraví.
Příběh je poutavý. Julie se v lázních od prvního dne nenudí - ať už ji zabaví lázenští hosté nebo maséři či doktoři.
V některých částech byly delší popisy budov a okolí, které děj knihy ubíjely.
Co se týká popisu procedur a terapií, tak to jsem naopak uvítala - udělala jsem si představu o tom, jak která terapie a procedura funguje.
Kniha je upřímná, přirozená a na nic si nehraje - nastiňuje skutečné situace a skutečnou povahu a přemýšlení lidí.
Nejvíc mě zaujala hypoterapie, kterou bych si velmi ráda vyzkoušela.
Kapitoly byly na můj vkus trochu delší - mohly by být kratší a mohlo by jich být víc.
Do poloviny knihy je příběh více popisný Od druhé poloviny je příběh nabitý více emocemi a i zvraty.
Knihu hodnotím průměrem - chvílemi byla kniha velmi čtivá, chvílemi jsem se do čtení musela nutit, ale vykreslení emocí a citových zvratů mě udržely v ději u knihy.
Kniha je velmi útlá a tenká. Má krátké kapitoly - čte se celkem rychle.
Hlavní hrdinka mi je nesympatická už od první stránky. V jedné z nejdůležitějších věcí se chce rozhodnout sama bez chlapa a diví se, že chlap je dotčený.
Měla jsem problém se do knihy začíst.
Za mě byla kniha propadák.