21olaf 21olaf komentáře u knih

Pán hor Pán hor Kristýna Sněgoňová

Další ďil, znovu za plný počet. A teď budeme zase čekat, než se dozvíme jak to dopadne na zemi...

09.07.2022 5 z 5

Případ rozvaděných bratrů Případ rozvaděných bratrů Stanislav Češka

Mám dojem, že už by tato série mohla skončit. Nějak se začíná točit v kruhu. Jednu chvíli jsem přeskočil pár stran a ani jsem to nepoznal.

20.05.2022 3 z 5

Ztracený diadém Ztracený diadém Jan Bauer

To co čekáte, když tuto příjemnou sérii se soudcem Melicharem znáte. Pohodové počtení. Jen nad tím moc nepřemýšlet.

30.08.2021 3 z 5

Vlk z Wessexu Vlk z Wessexu Matthew Harffy

Od všeho trochu, stárnoucí bojovník na odpočinku, hromada vražd, zachráněna dívka, sem tam nějaký souboj... Celková pohoda co se příjemně čte. Ale nejlepší je Ódin ;)

29.06.2024 4 z 5

Krví a železem Krví a železem Peter Gibbons

Jednoduché čtení lehkého příběhu... Na odpoledne fajn, třeba pro nás mají hrdinové překvapení v další části. Uvidíme, ale určitě si pokračování nenechám ujít...

13.06.2024 4 z 5

Mirzova vize Mirzova vize Josef Pecinovský

No já byl spokojen, velmi zajímavé. Hlavně závěr je skvělý, asi jako kdyby to bylo skutečné :)

19.05.2024 5 z 5

Země bezpráví Země bezpráví Boyd Morrison

Ano souhlasím, skvělé... Byl jsem velmi mile překvapen, takové top čteníčko jsem nečekal. Je tam vše a troufám si napsat, že ve správném poměru... Už se nemohu dočkat co bude dál...

02.05.2024 5 z 5

Faktor Omega Faktor Omega Steve Berry

Tentokrát se hodnotí dost těžce. Bezva cestopis s výkladem historie, ale do příběhu se ne a ne pořádně dostat. Takže tak půl na půl.

01.10.2023 3 z 5

Stříbrný měsíc Stříbrný měsíc Ondřej Nečas

Jako v předchozím příběhu super procházka po ulicích Brna.

20.08.2023 4 z 5

Prokletí hradu Mydlovar Prokletí hradu Mydlovar Martina Novotná

Budu muset lépe vybírat. Jen průměr.

25.06.2023 2 z 5

Záhada zmizelého šlechtice Záhada zmizelého šlechtice Martina Novotná

Dlouho jsem nedokázal začíst..., moc dlouho. Takže nevím jestli si přečtu pokračování

28.05.2023 3 z 5

Špicl Páně 955 Špicl Páně 955 Patrick Zandl

Moje první kniha od autora. Musím přiznat, že rozhodně nebude poslední. Zajímavé pojetí zrodu naší vlasti v časech, kdy o budoucnosti mohla rozhodnout jedna smrt.

01.05.2023 4 z 5

Hněv spravedlivých Hněv spravedlivých Manel Loureiro

Nejslabší díl, ano autor se zasekl. Přitom právě cesta domů mohla být pekelně zajímavá. Škoda, možná se časem dočkáme.

19.12.2022 4 z 5

Temné dny Temné dny Manel Loureiro

Pokračování nezklamalo.

16.10.2022 5 z 5

Velitel tankových vojsk wehrmachtu: Válečné vzpomínky Hanse von Lucka Velitel tankových vojsk wehrmachtu: Válečné vzpomínky Hanse von Lucka Hans von Luck

Neslané, nemastné. Pomohlo by zařazení map k popisu bojových akcí.

08.03.2022 3 z 5

Krásky a vetřelci: Pulp stories Krásky a vetřelci: Pulp stories * antologie

Bezva koktejl. Trochu toho, krapet tamtoho, možná přidat ještě něco dalšího. Zatřepat, poskládat... No a pak jen popřát hezké chvíle se super knihou.

07.02.2022 5 z 5

Až do hořkého konce - Cesta trestního praporu 999 Až do hořkého konce - Cesta trestního praporu 999 F. John-Ferrer (p)

Dost drsné svědectví antifašisty, který přesto musí bojovat.

23.01.2022 3 z 5

Lockdown Lockdown * antologie

Na cestu do a z práce jeden příběh stačí. Hezky promíchaný koktejl povídek, kde si asi každý najde tu, která je dle jeho chuti.

26.09.2021 4 z 5

Válečník Válečník Bernard Cornwell

Jednou musela série skončit. Tak proč ne takto. Jak nás poučil pan Uthred : všechno řídí osud.

21.09.2021 4 z 5

Záhada černolických vražd Záhada černolických vražd Jaroslava Černá

Napsáno skvěle, čtivá a zajímává detektivka ze strašné doby. Přesto je cítit naděje, že může být lépe. Bohužel nelze přehlédnout určité podivnosti, třeba : chudí, zcela nemajetní, chalupa ½kk , ale odejde do "kuchyňky" otevře "zásuvku" atd. To se moc nepovedlo, ale jinak celkem fajn.

01.09.2021 3 z 5