85098211 komentáře u knih
Napsat, jaká tato kniha je, není právě jednoduché. Nic jsem neočekávala - byla to moje první kniha od této autorky, ale doslova mě dostala. Hned od první stránky jsem byla vtažena do poutavého děje a jenom těžko se od čtení odpoutávala. Příběh je až do konce strhující, působivý a také hodně lidský. Emoce se zde střídají jako na běžícím pásu a čtenáři často není lehko u srdce a trpí spolu s Eve... Za mne jednoznačné doporučení! ;-)
Nádherná kniha, která mne naprosto pohltila. Líbila se mi mnohem víc než Chlapec, který rozdával sny - podle mého názoru jsou si oba příběhy tematicky tak trochu podobné. Protože i zde hlavní hrdinové odchází z Itálie do Ameriky (snad) za lepším životem. Kniha je dobře a poutavě napsaná, je v ní spousta emocí a v poslední části je i hodně smutná. Cira i Enzu jsem si hned oblíbila, i když trvalo hodně dlouho, než se z nich stal pár. A posléze jsem musela obdivovat Enzu, pro její sílu a statečnost, s jakou musela nést rány osudu, ale i pro její ochotu pomáhat jiným. Tato žena by mohla i dnes být vzorem nejednomu z nás...
Příjemné detektivní povídky, nic náročného. Ale je to klasika s hezky popsanou atmosférou - a to si já cením :-).
Kniha je od samého začátku výborná a strhující. Až na ten konec! To bylo jako co??? Je sice opravdu nečekaný a překvapivý, ale já jsem byla těžce zklamaná. Představovala jsem si úplně jiné zakončení tak poutavého příběhu. A právě za ten podivný závěr jednu hvězdičku strhávám...
První kniha od Agathy Christie, kterou jsem četla poprvé před více než třiceti lety - a seznámila se tak s postavou Hercula Poirota. A od té doby jsem této autorce doslova propadla ;-). Oba příběhy jsou vynikající!
Mimochodem mám doma úplně všechny knihy, které kdy napsala, je toho 84 svazků. A byly vydány francouzským vydavatelstvím Hachette ;-).
Nevěděla jsem, co od knihy čekat, ale podle anotace se mi zdála být zajímavá. A opravdu - jsem dokonale spokojená! Tóru jsem si oblíbila, Harald byl absolutně skvělá mrtvola ;-), podle mého názoru si svoji smrt definitivně zasloužil, a tento případ se mi moc líbil. Autorka píše poutavě a já se již moc těším na další díl.
(audiokniha)
Toto byla poslední kniha, která mne doprovázela na dovolenou do Chorvatska a kterou jsem prozatím nehodnotila. Ale je to opravdu hodně dobrá a napínavá detektivka, kterou za sebe určitě doporučuji. Sympatická hrdinka, promyšlená a rafinovaná zápletka, děj se odehrává na ostrově mezi pobřežími Francie a Anglie - co si tedy přát víc? ;-) Kniha mne bavila, proto se těším na další! :-)
První kniha z těch, které jsem si s sebou vzala na dovolenou do Chorvatska :-). S poslechem audioknihy jsem začala hned v noci, tj. již po cestě, a děj mne zaujal hned od první stránky, byl opravdu napínavý a strhující. I když jsem se s tematikou genetického inženýrství v literatuře doposud nesetkala, zrovna tohle se mi zdálo na celé knize nejzajímavější. Protože se mi ale příběh ve finále zdál nereálný a natahovaný, jednu hvězdičku ubírám ;-).
Tuto knihu jsem si vybrala záměrně jako protiklad ke všem těm psychothrillerům a jinému náročnějšímu čtení ;-). A nebyla jsem zklamaná. Právě naopak! Už dlouho jsem se tak nenasmála a nepobavila. Jeník a Karlík jsou roztomilí a samozřejmě i hodně zlobiví chlapci a jejich kousky nemají chybu! Pokud se tedy chcete odpoutat od všedních starostí a přijít na jiné myšlenky, zvolte tuto knihu a nechte ji na sebe zapůsobit :-).
Skvostná detektivka, psaná ještě jakoby stylem staré školy. i když se odehrává až v osmdesátých letech 20. století. Navíc tyto příběhy z anglického venkova miluji nejpozději od dob Agathy Christie ;-). A i tato autorka opravdu umí atmosféru včetně postav skvěle vykreslit a čtenáři přiblížit tak, jak to dělávala její předchůdkyně. Nezbývá tedy než dát plný počet :-).
Jak jsem si už u autora zvykla, opět skvělá detektivka s hodně zajímavou zápletkou. Hříbat mi bylo líto, protože nechápu, jak někdo může být tak zlý a zvrácený a kvůli penězům dělat něco tak hrozného. Z toho mi bylo dost smutno… Ale jinak mi byl Tim sympatický a příběh napínavý, proto hodnotím zase plným počtem hvězdiček ;-).
Při čtení této knihy jsem si opakovaně říkala, že to nemusí být vždycky výhra mít sourozence ;-). Natož po něm podědit úplně všechno - za mne tedy ne, děkuji :-). Ale jinak jako obvykle výborná detektivka s originální zápletkou. Dick Francis se zde zase ukázal ve skvělé formě a já hodnotím pěti hvězdičkami.
Nevím, čím to, ale kniha mne zaujala jen velmi málo. Sem tam se objevil jakýsi záblesk zajímavého děje, ale celkově to byl spíš průměr. Rozhodně se nejednalo o "uhrančivý příběh", jak se píše v anotaci. Na to knize chyběla čtivost, která by čtenáře dokázala strhnout do víru dění. Ale za originální téma hodnotím třemi hvězdičkami ;-).
(audiokniha)
Tato kniha se mi nelíbila tolik jako první případ Fredriky Bergmanové a Alexe Rechta. Ze začátku jsem se tak trochu ztrácela v ději a ve jménech. Příběh jako takový je napínavý a originální. Určitě dalo autorce práci takovou dost komplikovanou zápletku vymyslet ;-). Konec je rozhodně neočekávaný, ale já jsem byla docela zklamaná - podle mého názoru nebylo zlo dostatečně potrestáno...
Detektivní klasika, která má sice hodně zajímavý námět, ale je také bohužel poměrně zdlouhavě napsaná. Pokud si však chcete odpočinout od temných severských detektivek, jste tady naprosto správně ;-).
(audiokniha)
Takhle, kdyby byla fyzika podaná ve škole, tak jsem si ji (možná) i oblíbila ;-). Protože ve skutečnosti jsem ji bytostně nesnášela... Jako audiokniha jsou bajky načtené na výbornou a to byl pravděpodobně také důvod, proč mne příběhy tak zaujaly. A proč hodnotím pěti hvězdičkami ;-).
(audiokniha)
Musím přiznat, že novelu bych si za normálních okolností nikdy dobrovolně nepřečetla. Ale v interpretaci Ladislava Mrkvičky se příběhu prostě nedá odolat... Chvilku sice trvalo, než jsem se do poslechu dokázala plně ponořit a soustředit se na každý jeho detail. Ale potom už nebylo úniku - audioknihu jsem nedokázala odložit a s poslechem počkat až do dalšího dne, musela jsem ji doposlechnout do úplného konce. Tento tragický příběh mne naprosto strhnul a pohltil a přinesl mi výjimečný posluchačský zážitek.
Snad by tato kniha mohla být i zajímavá, je poměrně napínavá a i děj se slibně rozvíjí. Ale je také dost brutální, plná drsných až nechutných scén. Jediné, co se mi líbilo opravdu bez výhrad, byla interpretace audioknihy, ta se povedla na jedničku ;-).
Vzpomínám si, že nějakou knihu od Dicka Francise jsem kdysi dávno již četla. Takže tato kniha byla pro mne svým způsobem návratem do starých časů ;-). A byla výborná! Autora bych po jejím přečtení dokonce přirovnala k Agathě Christie dostihového prostředí. Zápletka skvostná, po celou dobu jsem hádala, kdo za tím vším asi vězí a knihu sotva dokázala odložit - až jsem se dopracovala do skvělého finále, u kterého se mi napětím až tajil dech. Za mne tedy velké doporučení! :-)