987 komentáře u knih
Příběh, za kterým se skrývá více, než na první pohled říká, Bulgakovova genialita je zde nepopiratelná.
Spíše groteskní události kolem stržení Mendelssohnovy sochy se rozplétají do tragických příběhů hrdinů, které jsou více či méně propojeny. Zajímavými jsou zde "Heydrichovy" kapitoly, vadilo mi však poněkud černobílé pojetí postav.
Tahle kniha mě dostala. Představuje silnou kritiku společnosti a zklamání z emigrace, se kterým se Edáček vyrovnává porůznu.
Tak do poloviny se kniha četla skvěle, potom už mě pomalu přestávala bavit. Ponurá atmosféra příběhu byla nakonec spíše úmorná. Ale možná jsem měla až přehnaná očekávání.
Tak tenhle román nebyl mým šálkem kávy. Jako hlavní hrdinku jsem čekala femme fatale, místo toho se zde však rozvíjel příběh nesympatické ukňourané hysterky. Ač Brjusov projevil úctyhodnou znalost historického pozadí a okultních nauk, dílo pro mě bylo spíše zklamáním.
Skvěle se čte, autor tím, že udává množství příkladů, nestíhá nudit.
Možná příběh vycházel ze skutečnosti, ale jednání postav pro mě bylo nepochopitelné a hlavní milostná linka neuvěřitelná. Lyrická stránka díla však byla o mnoho příjemnější.
Takový běloruský Pes baskervillský. Čte se jedním dechem.
Oživené hroby o hodně předčily moje očekávání, všechny postavy jsou uvěřitelné a na konci jsem byla tak napjatá, jako jsem už dlouho u žádné knihy nebyla.