adamfloyd komentáře u knih
Kniha se velmi dobře čte, pánové Moravec a Dolník jsou skvělí vypravěči, téma je zajímavé, zkušenosti pana Dolníka rozsáhlé a je možné si z knihy vzít i některá praktická ponaučení např. do obchodního vyjednávání (s vážnějším se doufejme nikdo z nás nepotká).
Na rozdíl od některých dalších čtenářů, pro mě byla nejpoutavější právě první část knihy, která se týkala vyjednávacích taktik, technik a celkově vhledu do oboru. Druhá polovina věnovaná cestování, politice a osobnímu životu už obsahovala více informací, které pro mě nebyly tak podstatné, či jsem si nebyl zcela jist, zda jsou 100% přesné.
Místy zněly totiž odpovědi hodně "obchodně" a nutily mě uvažovat nad nimi s určitou rezervou. Pan Dolník například zmiňuje, že jako nejmladší v Austrálii získal titul profesora, dokonce jej uvádí před jménem v úvodu knihy. V Austrálii se však titul profesora neuděluje, jde pouze o dočasnou pracovní pozici "profesor", jako například "projektový manažer". Úspěch to může být a patrně také byl, ovšem uvádět se jako profesor v českém prostředí je buď nepravdivé nebo nepřesné. Podobně se zdály poněkud zjednodušující i výroky o některých zemích.