AdamGranet komentáře u knih
Senzační kniha ! Prožil jsem naprosto stejný příběh a s postavou se ztotožnil. Nedokázal jsem souběžně mít rozečtenou další jinou knihu, což se mi nestává často.
Senzační kniha, ke které se člověk vrací, kdykoliv má těžké dny. Nádherně vykreslené jednotlivé postavy, což by mělo být vzorem některým mladým autorům, kteří si právě s tímto dosud neporadili.
Žiji v kerském lese, chodím kolem chaty pana Hrabala a to od dob, kdy vše bylo jako v románu. Ta obyčejnost a každodení hemžení obyvatel, vše je dokonale věrně zachyceno. Měl jsem štěstí a četl knihu dříve než byl stejnojmenný film. Ke knize se stále člověk musí vracet, což je důkaz jejího kouzla !
Radka Třeštíková píše poněkud jiným slovníkem, ale její příběhy jsou čtivé, mladistvé a nehrají si na víc, než čím mají být. Mám její tvorbu moc rád !
Krásně oddechová kniha, čtená jedním dechem, Monyová se čte vždy skvěle. Toto dílo je výjímečně optimistické a uvítal bych i její pokračování.
Tuto knihu jsem přečetl až po shlédnutí, dnes již kultovního stejnojmenného filmu. Což nepochybně udělalo mnoho dalších čtenářů, z toho plyne horší hodnocení zde a dílo nelze objektivně posoudit. A to z důvodu dokonalého ztvárnění hlavní postavy Miroslavem Donutilem a díky nesmírně šťastnému obsazení všech ostatních postav ve filmu. Je to mimořádně zdařilé zachycení lidských povah. Michal Viewegh patří právem k nejčtenějším autorům.