adelexcxx adelexcxx komentáře u knih

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Co dodat?
Podle mě 5 hvězd. Skvěle napsané. Kniha čtenáře zaujme už od prvního odstavce, super, že se bylo k dispozici i toto vydání. Film taky skvělý. Je zajímavé, že takovou knihu napsala starší autorka. :)

03.08.2016 5 z 5

Divergence / Rezistence / Aliance / Čtyřka (box) Divergence / Rezistence / Aliance / Čtyřka (box) Veronica Roth

Abych řekla pravdu, opravdu mě zaujala jen Divergence, Rezistenci jsem jakž takž přelouskala a nemluvě o Alianci; ta je pro mě hrozný propadák.
Celou sérii i se Čtyřkou jsem dostala na Vánoce, tak jsem to přečetla celé abych neurazila rodiče.
Jinak mě opravdu Rezistence a Aliance nebavily. Podle mě se Rezistence dala ve filmové verzi, ale Aliance? Viděla jsem první 2 minuty z filmu a už jsem umírala nudou.
Moc mě to mrzí, ale autorka mě opravdu zklamala.

03.08.2016 2 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Bratr chtěl knihu prodat, řekla jsem mu, že by udělal tu největší chybu pod sluncem. Prodal by totiž švédský poklad.
Za mě nejoblíbenější kniha mého dětství. :)

03.08.2016 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Nevím, pět hvězd si tato kniha určitě nezaslouží, ale křivdit autorce určitě nebudu.
Paní "E. L. James" má, řekla bych "adolescentní" myšlení, některé pasáže v knize mi přijdou divné, až docela trapné, např, když vešla do dveří a hned nešikovně spadla. "Aha" Šikovná holka. Ale když jsem knihu postupně četla dále, už mi to tak nepřišlo a vlastně jsem přišla na to, že kniha je napsána celkem "zajímavě".
Když se tak nad tím zamyslím, myslím, že některé lidi odradí počáteční BDSM scény, ale když se začtete dále, kniha má hlubší smysl. Kdybych Vám, řekla, o čem to opravdu je, řekla bych Vám spoiler.

02.08.2016 4 z 5

Dárce Dárce Lois Lowry

Jelikož jsem první viděla film a až poté viděla knihu, (což je u mě asi z 80% případů), musím říct, že mě kniha velice zaujala.
Když mě nějaká kniha zaujme, tak konkrétně u mě se to pozná tím, že i po shlédnutí filmu si jdu knihu koupit, abych si ověřila její kvalitu.
Upřímně; musím říct, že filmovému zpracování bych dala 5 hvězd, ale knižnímu jen 4. A to se mi stává jen málokdy.
Proč? Připadá mi, že ve filmu je více akce a romantiky, (taky, že v knize se píše o dvanáctiletém chlapci, zato ve filmu hraje dospělý muž).
Nevím, jakými slovy bych to popsala. Zdá se mi, že vstupujete do světa sci-fi, ale sci-fi vlastního jen Lois Lowryové.
Takže, za mě; knihu doporučuji. Je to velmi příjemná četba. Ale docela mě zklamalo, že je napsaná v er-formě*.
*er-forma-forma vypracování ve 3. osobě jednotného čísla.,např; Seděl pod stromem.

02.08.2016 4 z 5