Aires komentáře u knih
Nechat se načapat posledním nezadaným miliardářem v jeho vlastní koupelně při depilaci? Mít nejhoršího asistenčního psa na světě, který krade z kufru robertky vaší potenciální tchyně?
Jo, to je Begonie, šílená, ukecaná až běda a otravně neodbytná jako sluneční paprsek, co pronikne naprosto vším. Osvítí i temné kouty srdce posledního svobodného miliardáře.
Tenhle páreček se vážně hledal. Na papíře to mezi nimi jiskří, div kniha nevzplane samovznícením. Neuvěřitelných situací a humoru si užijete víc než dost. Begonie je prostě jak hurikán, který se vymknul všem meteorologickým zákonům. Nikdo ji nepředpoví, ani nezastaví.Prosviští kolem vás a na rozdíl od všech těch princezen co chtějí zachránce, temného mafiána nebo pana Greye, je příjemná změna. Ona chce prostě jen lásku. A to je nesmírně osvěžující. Výsledkem je konečně kniha u které se počůráte smíchy, užijete si romantiku a zároveň neřešíte žádné temné drama. Begonie a Hayes jsou prostě jedineční, zábavní a věřte mi - o nich fakt chcete číst!
Když zvažujete, jestli si máte někoho pustit do domu, promyslete to. Co když si ho pozvete domů a zůstane tam po něm stopa? Co když se pak váš vysněný dům stane mrazivou pastí?
Hlavní hrdinka Elle je spisovatelka, která je zrovna tak trochu v koncích. Nové nápady na knihu nepřichází a nepřichází, až to nakonec vypadá, že pořádný psychothriller si zažije sama na vlastní kůži. Svůj dům pronajala jiné rodině a teď po návratu něco není, jak má být. Hřejivá atmosféra domova se vytratila, nahradil ji chladný osten strachu. Někdo ji sleduje. Někdo se jí snaží dostat pod kůži. Děsivé vzkazy, rozbité těžítko v zamčené místnosti, otisk na okně anebo jen bujné hrátky její představivosti?
Tohle je zkrátka silně znepokojující thriller, přesně jak má být. Příběh je jako tikající bomba, s mimořádně intenzivní náloží mrazivé atmosféry!
Četli jsme stejnou knihu? Patříš mi nebo Patříš do recyklovaného papíru? Protože tohle byla nuda. Vždycky se snažím na knihách najít něco jedinečného, zajímavého, napínavého. Ale tenhle příběh byl psaný neosobní formou, takže se od hlavních hrdinů nevcítíte a považujete je akorát za ztroskotance. Čekala jsem napínavé drama, místo toho bandička čtyř chlap(c)ů celou knihu kouří, pije a lituje se. Jasně, neměli to v minulosti lehký, ale o troskách se čte vždycky hůře, než o hrdinech :) A co této knize vůbec dodá děsný kopanec, je styl psaní, který připomíná školní sloh a tempo šneka, co jede pozpátku.
Dar je dobře napsaný psychologický thriller, který se zabývá buněčnou pamětí. Ať už je tato hypotéza pravdivá nebo ne, každopádně jde o skvělý nápad, jak napsat zajímavý příběh. Vše začíná pozvolna a postupně nabírá temnější odstíny. Do hlavní hrdinky se snadno vcítíte a její objevování pravdy je pořádně napínavé. Jen velká škoda překombinovaného závěru, který by si zasloužil více vymazlit! :)
Slyšeli jste už o supernovách? Září ze všeho nejjasněji. Prudce explodují a pak rychle vyhasínají. Představte si lásku silnou jako supernova. Která však náhle skončí, protože jste rozděleni. Již navždy..
Bez tebe napořád je objevem letošního roku. Tahle kniha je neuvěřitelně dojemná a emotivní. Při jejím čtení skoro jistě uroníte slzu. Jde o příběh Elsie a jejího uzdravování. Pere se s bolestí v srdci a mezitím vám zpětně vypráví všechny nejdůležitější okamžiky jejich lásky. Je to hodně intenzivní čtení s velkou silou. Občas je to ničivé a pak tu jsou i šťastné okamžiky. A zatím vším visí otazníky. Jak se vypořádat se smrtí manžela. Co když vám všichni říkají, že máte celý život před sebou a tohle byla jen první láska, ale vy v duši cítíte, že to byl ten Pravý s velkým P?
Krásných okřídlenců, co vám snesou modré z nebe, už tu bylo dost. Andělé nejsou v young adult literatuře nic nového. Dokonce jich je pěkná řádka a vy si tak můžete vybrat, jestli chcete Daniela Grigoriho z Pádu, Zavrženého Patche anebo archanděla Kassiela. A víte co? Jednoznačně volím Kassiela. Autorka hravě setřásla všechny konkurenty. Její Sedmé nebe je totiž mnohem lepší, čtivější, návykovější. Není dokonalá kniha. Má trochu pomalejší rozjezd a občas místy připomíná Stmívání. Ale přesto vám tahle kniha ukradne duši, omotá si vás kolem prstu a pustí až na samotném konci. Intenzivní čtení zaručeno! :)
Zajímavá kniha. Rychle jsem se začetla a ze začátku jsem byla vážně nadšená. Jenže pak začala být kniha hodně rozvleklá. Je v ní zoufale málo akce a zoufale hodně popíjení kafe, povídání a hraní si na stepfordské paničky :) Pokaždé když hlavní hrdinka řekla - tohle se ukázalo jako moje největší chyba nebo to jsem ještě nevěděla, co mě čeká, vždycky se mi zatajil dech a říkala jsem si - páni, tak na další stránce už to konečně přijde a stane se něco dramatického. Ale ono se nic nestalo a vlastně ani na konci...
Jednodušší, čtivá a napínavá kniha :) Je to ideální čtivo pro mladší čtenáře, ale i starší se rádi ponoří do světa ritmatiků a divokých křídáků :)
Před lety frčeli vegetariánští upíři, teď mafiáni. Jedno mají společné- jsou smrtelné nebezpeční a koušou a střílí jen občas. Jen když ochraňují slabé. Jinak jsou celkem hodní a k sežrání.
Vážně, teď frčí mafiáni. Andělé pomsty ozbrojení noži a pistolemi, kteří sami sebe pasovali do role ochránců zákona. A podle Sofie Gracewellové to asi nezní moc děsivě, protože asi minutu poté, co ji okouzlující mafián junior Nico sdělí pravdu, stejně mu padne do náruče.
Nad touhle knihou jsem občas kroutila hlavou, až jsem si snad zablokovala krk. Je poněkud přitažená za vlasy. Ale jinak se četla dobře, dokáže zaujmout a spravit náladu jako odpočinkové čtení. Takže za mě milý průměr. A rozhodně se nesnažím hejtovat mafiány. Uznávám, že něco na nich je. Třeba v Nebezpečné lásce od Kateřiny Petrusové bych jim taky možná padla kolem krku :)
Na světě existují celkem běžné trapasy. Jenže Lilly Swansonová má štěstí pouze na ty superotřesné. Jako například když jí její snoubenec v den svatby oznámí že si ji prostě vzít nemůže a vezme nohy na ramena. A to, že zdrcená Lilly poté nastoupí na let na své líbánky sama, ubrečená a v pyžamu a plyšových bačkorách, je jen třešničkou na dortu. Navíc si sedne vedle mírně ujetého chlápka, kterého omylem praští záchodovými dveřmi, zvrací před ním do pytlíku a ještě spolu stráví noc v thajském vězení. Myslíte že tohle může dopadnout dobře?
Ale jistě, láska si cestu najde :) A tahle kniha si našla místo i v mém srdci, protože to byla vážně skvělá, vtipná a romantická oddechovka :)
Moc krásná a emotivní kniha. Kniha o umírání, naději, lásce a nevyřčených věcech. Ukáže vám, jak je důležité dávat najevo city a nebrat každý den na tomto světě jako samozřejmost. Není to nejveselejší čtení, podobně jako Hvězdy nám nepřály, přesto vás při čtení zahřeje u srdce, do kterého se vám tato kniha bezpochyby silně zapíše :)
Poslední je kniha s velkým potenciálem. Post-apo knihy mám ráda, drsné světy také můžu a k tomu navíc lákavé téma reality show= ideální kombinace. Ale kniha by si zasloužila lepší zpracování, dalo by se z ní vytěžit mnohem více. Tento svět dává spoustu možností jak rozehrát napínavou hru o život, místo toho Zoo jen putuje, sotva se dívá kolem a mistrně popírá skutečnost...
Erika Fosterová se s nadšením pouští do nové výzvy - případu sériového vraha, který zanechává své oběti nahé, udušené, s pytlíkem na hlavě, ve svých vlastních postelích. Opět riskuje, překračuje pravidla a pěstuje si svůj osamělý život. Dobrá zpráva je, že mezi Dívkou v ledu a Nočním lovem nejspíše absolvovala kurz odvykání arogance, protože konečně působí sympatičtěji a nemetá rozkazy na každém kroku :) Díky tomu mě Noční lov bavil více, kniha je povedenější a čtivější než předchozí díl. Určitě je o stupínek výše, autor se zlepšuje, ale pořád je to nemastné, neslané. :D Děj je podobný prvnímu dílu, na stanici se pořád hraje Hra o trůny a o to, kdo bude šéfíkem místního okrsku. Takže groteska ze stanice četníků pokračuje a tentokrát s nebývalým zastoupením homosexuálů (nic proti nim samozřejmě), až to vypadá, že každý druhý policista je tak trochu jiný.
Kniha s akční zajímavou zápletkou, která slibuje velký čtecí zážitek. Akce v ní bylo dostatečně, příběh měl svižné tempo, ale ten velký zážitek se přesto nekonal. Nějak mi nesedl styl psaní, nepřehledné dialogy, ve kterých ztrácíte přehled, kdo s kým mluví a povaha detektivky, motorkářky a ranařky Kim Stoneové, která zpočátku nepůsobí právě sympaticky :)
Není to špatná kniha, ale četla jsem i lepší krimi :)
Vítejte ve světě, kde cokoliv jiného než dokonalost, je nepřípustné...
Lež, nevěra, špatné rozhodnutí nebo nedodržení morálních pravidel, se trestá.Udělali jste chybu? Na celý život si ponesete cejch. A to doslova. Budete označení jako Vadní, lidé, kteří nejsou Dokonalí a nezaslouží si stejně důstojný život jako ostatní. Celestine o tomto systému, který chrání společnost proti úpadku, nikdy nepochybovala. Jenže je skutečně nutné opovrhovat Vadnými, když to jsou jen lidé, kteří platí za drobné chyby?
Vynikající kniha, která vás prostě okouzlí. Moc povedená YA s utopickou společností, která připomíná třeba Ošklivé nebo Delirium. Pokud máte podobné knihy rádi, je Vadná sázkou na jistotu. Knížka je totiž neuvěřitelně napínavá, čtivá a dostane vás do kolen. Velká škoda, že o ní neví více čtenářů. Doporučuji, doporučuji a ještě jednou doporučuji :)
Skvělá anotace, nadšené ohlasy a velká očekávání, s tím jsem do knihy šla. Nebylo to špatné, ale kniha postrádala něco, co by mě přinutilo se začíst a fandit hlavním postavám. Děj mi přišel zrychlený, místy překombinovaný a proto mi zpracování knihy nesedlo a hlavní hrdiny jsem si neoblíbila. V knize je totiž akce doslova na každé straně a tak si za jednu kapitolu užijete deset útěků, ještě víc kouzlení a ještě víc útoků...Skvělý nápad, ale na mě to bylo až moc překombinované. :)
Zlomená srdce je perfektní kniha pro zpříjemnění dne.Jde o nenáročnou, mírně klišovitou knihu se ztřeštěnou hlavní hrdinkou, která se čte rychle, skvěle vás pobaví a není v ní nouze ani o dojemné a romantické chvilky. Výborná oddechovka :)
Hot Boys si zaslouží plný počet hvězdiček.Kniha mě při čtení celou dobu bavila, zvláště hlášky Chrise.Příběh je zahuštěný tak neuvěřitelnou dávkou sexappealu, erotiky a charismatem Chrise, že snad žádnou ženu nenechá chladnou.Může se zdát, že jde jen o jednoduchou, prostou romanci bez nějaké větší pointy, ale opak je pravdou.Kniha je i plná akce a napětí souvisejícím s Tařinou minulostí.Chrise si po pár stránkách oblíbíte a tak mu jistě odpustíte i pár jeho negativních vlastností, jako je přílišná sebedůvěra a občasná arogance.:D
Temná horečka mě mile překvapila.Svět Dananů je příjemný zpestřením oproti všemožným upířinám apod. MacKayla mi byla sympatická, těch situací, kdy se nejvíce stará o své nehtíky v knize zase tolik není a pokud ano, tak jenom na začátku.V průběhu děje totiž Mac prodělá úplný "restart", kdy se z barbínky změní v bojovnici :)
A nemůžu zapomenout na tajemného Jericha Barronse, muže, který ví naprosto přesně co chce a navíc je příjemně okouzlující.V knize je jen pár okamžiků, kdy se zdá, že jeho kouzlu začíná propadat i Mac, ale žádnou velkou romantiku nečekejte.Nejvíc mě ale zajímá- kdo nebo co je sakra Jericho zač??:)
Protože mám ráda seriál Sběratelé kostí, rozhodla jsem se i přečíst celou knižní sérii od Kathy Reichs.Začala jsem prvním dílem Přijdu tě zabít, a výsledný dojem je skvělý!
Knížka je moc dobře napsaná, čte se rychle a nebudete se od ní moct odtrhnout, protože budete neustále napnutí, co bude dál :)
Co se týče porovnání se seriálem- tak seriál je úplně jiný, nesrovnatelný s knižní Brennankou.To ale ničemu nevadí, protože úžasný zážitek budete mít jak ze sledování seriálu, tak i ze čtení této knihy. :)