Aires komentáře u knih
Tahle knížka je jak upíří kousnutí. Chňapne vás, už nepustí a podobně jak jejich tesáky i tady je to pěkně ostrý příběh, co vám do těla vyplaví spoustu endorfinů :)
Skvělá chemie mezi hlavními hrdiny, Oraya není žádná princeznička, Raihn zajímavý charakter. Občas mi přišlo, že nějaká ta větička byla kostrbatá nebo jako kdyby něco vypadlo v překladu. Trochu mi pak lezl na nervy opakující se scénář, kdy Oraya z každé zkoušky odkráčí polomrtvá. Vážně, kolik znáte knižních hrdinů, co přežili nejméně pět smrtících zranění a pořád mají chuť na sex a další potoky krve?
Ale jinak Zmije vyniká ve svém žánru, překvapivý konec to jen umocňuje! Zkrátka to byl knižní rauš! :)
Ben Koenig jednoho dne přijde do peklíčka. Jelikož tam jistě nakráčí se samopalem a beze strachu, Lucifer by si už teď měl začít shánět neprůstřelnou vestu!
Tohle byla vážně velkolepá jízda. Nemůžu si pomoct, ale bavilo mě to od první do poslední stránky . Miluju akční hrdiny, co se s tím nepářou, nemají naděláno v kalhotách a zatraceně dobře jim to pálí! A teď tím myslím mozkové závity, nejenom prst na spoušti. Prosím všechny ty zlobivé manžely, ztracené dětičky a ostatní stokrát omleté nudné thrillery si strčte za klobouk a dejte mi další díl s Benem Koenigem, hned! :)
Mílový klub občas připomíná zatraceně dlouhý let bez možnosti vystoupit. Chemie a romantika mezi hlavními postavami funguje a oba jsou ve skutečnosti zlatíčka s dobrým srdcem. Zajímavé bylo i prostředí. Mělo to nápad, charisma a v podstatě mě to bavilo. Jenže ta délka knihy a neustále se opakujicí informace mi nakonec vadily. O tom, že má Stevie silná stehna a křivky jako kombajn (jak se dokonce vyjádřil Zanders), jsem slyšela snad tisíckrát. Nápodobně i o tom, že Zanders má tlustou kládu. V obou případech už chybějí snad jen přesné centimetry...Stejně tak i závěrečný usmiřovací sex už mi přišel nějak navíc a stačil by normální konec. Kdyby kniha byla o pár kapitol kratší, jen by jí to prospělo. Přesto, pokud máte rádi vztahové peripetie a nevadí vám číst několik dní o tom samém, račte nastoupit na palubu!
Nakousla jsem prvních sto stran. Bohužel Mlhovina, Alice a já jsme si nějak nesedly. Styl psaní mě nezaujal, postavy také ne. Svět je zajímavý, to uznávám. Celkový dojem ovšem je, že mě knížka zkrátka nepřinutila snít o otáčení dalších stránek...
Protože čas je drahá věc a čeká tu na mě knihovna plná fantastičtějších kousků, radši knihu odkládám. :)
Intenzivní čtení plné emocí, ztráty, obav, nalezení lásky i boji o tom najít v sobě odvahu si tu lásku udržet. Moc pěkná romantická jednohubka s vojenskou tématikou. Akorát občas vážně krutá vojna byla snést hlavní hrdinku. Její neustálé přemýšlení - chci ho olízat od hlavy k patě,ale na vztah nejsem připravená...mě vážně frustrovalo. Místo aby si sedli a pokecali o tom co cítí, tak půl roku kolem sebe krouží jak zmatené lesní včely a touží zapíchnout žihadlo...nicméně je pravda, že kdyby měli normální komunikační dovednosti, byl by to krátký příběh a my bychom neměli o čem číst :)
S touto sérii máme takový intenzivní toxický vztah. Intenzivní, protože ji zbožňuju. Nemůžu se nasytit příběhu, nemůžu přestat číst dál a k tomu slintat nad velitelem Ripem.
Zároveň je tahle posedlost toxická. Proč? Protože kromě toho nadšení, je tu i silná frustrace. Auren totiž nejen,že je pozlacená, ona má i mozeček ze zlata a láskyplné růžové brýle nejméně s deseti dioptriemi. Vážně, to trdlo mě neskutečně vytáčelo svojí naivitou.
Možná je daleko od své klece, ale pořád se chová, jako kdyby se do ní chtěla co nejdříve vrátit. Klec vymění za stan. Manipulátora za sexy temného velitele Ripa. Asi tak týden na cestě zabere celou knihu. U této série mi každý kniha přijde jako jeden díl seriálu. V podstatě se toho v každé knížce moc nestane, jde to dost pozvolna, ale výsledek je stejně natolik chytlavý a s takovým WOW cliffhangerem na konci, že si nemůžete pomoct a jdete hned psát rozvášněný email nakladatelství, kdeže sakra je další díl? Naštěstí Lesklá už je v knihkupectví, tak můžu v této zvrhlé posedlosti pokračovat :)
"Budeš fantomový zabiják. Nelítostný stín. Bůh mezi smrtelníky."
Tohle je kniha, kterou jsem hledala! Akční epická fantasy jak vyšitá, kterých je u nás zoufale málo. Tanec a řinčení čepelí, bohové zlomení i noví, Toulavý princ toužící po pomstě. Žádná hluchá místa, rychlé tempo, sympatické postavy a tušení, že za rohem, třeba v druhém dílu, na nás čeká ještě něco lepšího! Tohle je zkrátka příběh s velkým P. Ideální pro všechny fanoušky Ryana, Staveleyho nebo Richarda Swana :) Knihu převálcujete během pár hodin. Anebo možná ona převálcuje vás..?
Nechť bohové se krví rozhodnou...
Hlavně ať mi pomůžou se rozhodnout, jestli této knize dát dvě hvězdičky nebo tři!
Ocelová liga vyniká výbornými nápady. Akademie smrtících umění, neméně tvrdé smrtící zkoušky, vražda jedné ze studentek i kulisy starověkého Říma...
To všechno je dokonalý mix. Mohlo z toho být velkolepé čtení, jenže když jsem se konečně začetla, hned byl konec. Závěrečné finále mě nepřekvapilo a jestli vás ano, tak jste buď neviděli Gladiátora anebo neznáte nejoblíbenější kratochvíli starověkých Římanů. Jasně, že si přece v závěru studia nedají čajík o páté a nepogratulují si k vzájemným úspěchům, ne? LGBT linku nemusím, takže romantické bodíky v tomhle ohledu kniha taky nenasbírala.
Celkový dojem je hlavně FRUSTRACE. Vážně, tohle mělo obrovský potenciál na celou sérii. Kniha skončila a nějak nevidím její poselství. Nic se nezměnilo. Je to prostě jen příběh Vituse Asadera. A hlavně plýtvání. Asi jako když jste milionář s vlastním studiem Disney a s hlavou milionových nápadů, ale rozhodnete se natočit jen kraťoučký černobílý film...
Knihy a šachové figurky mají něco společného. Vyprávějí vám příběh na šachovnici či na stránkách. Stovky různých tahů, milióny kombinací, jedno vlákno příběhu. Pokud to vážně umíte a máte talent, můžete ho krásně rozvinout a protkat vše dohromady v jedno velké dílo. Vítězné dílo. Přesně to Šach a Mat totiž je.
Tady nastala přesně ta správná konstelace hvězd nebo spíše šachových figurek, aby to bylo vynikající počteníčko. Sympatické postavy, dokonale sladký mistr světa i správná míra pořádně ostrého humoru hlavní hrdinky. Už dlouho jsem nečetla takto originální knížku a to především díky neokoukanému prostředí :)
Sedm kruhů pekla, sedm hříchů....
Tahle kniha vás doslova svede na dno literární jámy pekelné. Od Trůnu padlých jsem čekala více, mnohem více. Místo toho jsem dostala pětset stran touhy, kdy hlavní hrdinové myslí pohlavními orgány a trvá jim přesně tak dlouho než si to konečně! rozdají. O nějaké romantice a budování vztahu si nechte zdát, tady je jen touha, hřích a opět hřích. Na jedné straně jsem tohle rozkošné slovíčko napočítala asi pětkrát (když Camillu hříšný princ laskal svojí hříšnou pusou a bylo to fakt hříšné!...).
Jestli se těšíte na záchranu prokletého dvora, taky zapomeňte. Jeho dvůr vymírá, vláda se princi Invido doslova hroutí mezi prsty, ale jediný co mezi nima touží svírat je stejně jeho pták...
Hlavní zápletka je bohužel prostě hřích na úkor všeho ostatního. Naopak tomu chybí emoce, skutečné vztahy, skutečný příběh. Bohužel pro působivý čtenářský zážitek vyžaduji postavy se širší škálou emocí než je jen touha, chtíč a závist.
Žhavé líbánky v království noci s pořádným koncem! Tak se dá knížka ve zkratce popsat. Bylo to pěkné hřadování dvou hrdliček okořeněné pikantností. Táhlo se to ale v podstatě celou knihou a pravda je, že jsem čekala trochu více. Hlavní dějová linka se Zlodějem duší, spícími válečnicemi, zvrhlými dětmi a ztrácejícími se válečníky je trochu v pozadí. A je to škoda. Kdyby to byla méně romantická vztahovka a spíš víc akční bojovka, bavilo by mě to o ždibec více :)
(SPOILER) Čepel a Stín patří k sobě, králova hlava do sedlové brašny a svoboda všem rasám a míšencům v království! Nebo je to celé složitější? Bude Keeřina cesta z opilé královy vražedkyně na zamilovanou rebelku dost akční, nápaditá, sexy i plná létajících čepelí?
Ne, tak docela. Kniha není nejoriginálnější, menší vykrádačku jiných YA ani Keeřin alkoholismus jí však nezazlívám. Pro mě byla problémem logika a hloubka.
Kniha sice má potenciálně kvalitní ostří dobrého příběhu, ale jako kdyby na té čepeli byli trhlinky. Trhliny v ději. Některé věci mi zkrátka nesedí nebo nebyly vysvětleny. V jednu chvíli se zmíní původ naší hrdinky, jako kdyby to měla být bomba, co otřese vším, problém je, že vůbec netuším nic o rase jejích předků. Pak zmiňuje že byla na cestě měsíce, přitom autorka několikrát píše, že museli pěkně klusat a celý plán ušít na koleni během dvou týdnů. Podrobnosti o zázračném plánu se čtenář dozvídá tak náhodně. Někde jsem sebrala to, někde tohle, všechno vlastně mám, koně, zbraně, lidi a úplně náhodou se mi vše daří!
Zkrátka- mohla by to být vážně skvělá čepel zabodnutá přímo čtenáři do srdce. Nějak se ale zkrátka zlomila a ty střípky k sobě úplně nesedí...
Jednou zbojník, navždy zbojník. Trochu ostřejší Robin Hood, trochu větší království a problémy, které se na něj ženou. Ze začátku skromný příběh jednoho chlapce, který ale později doroste do epicky bitevních rozměrů...
Stálo mě dost uvažování jak knihu hodnotit. Od Ryana jsem četla dračí
Oheň probuzení a byla zklamaná. Tato kniha je lepší. Přestože miluji epické fantasy (a trochu jim nadržuji), kterými se trh zrovna nehemží (nakladatelé, dopřejte nám víc!),asi jsem čekala více. Bylo to zdlouhavé, pomalé. Dala bych si něco akčnějšího s jasnější vizí o co vlastně v příběhu jde. Záchrana království před králem, démony nebo věřícími? Jde víc o víru nebo o pomstu? Zatím to vypadá jen jako prostý příběh chlapce, co rád dělá podržtašku náboženským fanatičkám a nějak to postrádá jasný cíl.
Některé dveře jsou zavřené z dobrých důvodů. Možná za nimi najdete obyčejný sklep s bramborama, možná dílnu anebo možná...děsivý volnočasový kouteček sériového vraha!
A stejně jako některé dveře, tak i některé knihy byste měli nechat zavřené, pokud nechcete strávit přikovaní následujících několik hodin k jejich stránkám. Přesně tak návykové čtení je i tahle kniha. Návyková, napínavá, trochu creepy, trochu tajemství, rozhodně patří k těm lepším thrillerům, které jsem četla.
Jediná výtka k hlavní hrdince, kdybyste zjistili, že vám někdo chodí do domu- fakt byste čekali několik dní než vás napadne nainstalovat alarm? Přijímali byste tu hru na kočku a myš tak nějak pasivně- ,,jo dějou se mi fakt děsivý věci, ale musím myslet na svůj zítřejší program operací,, anebo aktivně- sice podělaní strachy, ale odhodlaní přijít tomu na kloub?
Ale jinak to byla skvělá jízda a klidně bych se s doktorkou Davisovou potkala v další knížce znovu :)
Pohoda lahoda! Odpočinková a překvapivě i cudná romantika jako stvořená pro bublinkové koupele, povalování se na gauči v teplákách s korbelem zmrzliny a kulichem, abyste si připadali jako na kluzišti! Jen zkrátka na těch pár stránkách nejde stihnout jít se zápletkou více do hloubky, proto příběh plyne sice lehce, ale jen tak zlehka bruslí po povrchu :)
Spousta romantiky, pohody, klišé a ještě jednou klišé! :)
Svižný začátek, kdy Rosie chce na Lucase zavolat policajty dával tušit, že tohle by mohla být zábavná jízda. Miloučké a plyšovoučké čtení to sice bylo, hravé tempo ale knížce vydrží fakt jen na začátku.
Hlavní postavy pak dlouze spekulují, experimentují, flirtují a přemýšlí, jestli to je jen na oko nebo by k sobě vážně mohli ..něco cítit?
Lucas je rozkošný španělský hřebeček a Rosie trochu natvrdlá puberťačka. Sympatická dvojka, kterou budete mít rádi, ale ty jejich pochyby jsou po několikastech stránkách už únavné. On jí vaří, pečuje o ni, doslova ji nosí na rukou, následuje na každém kroku jako dokonalý zlatý retrívr a přesto..Přesto mají oba vážný problém uvěřit, že by mezi nimi mohlo být něco více. Naordinovala bych jim lekci dospěláckého řešení konfliktů, ale i tak to bylo čtení roztomilé jako pomazlení se štěňátky, sladké jako med a heboučké jak plyšová panda z Ikei :)
Úsvit onyxu je přesně tím, za co jej pokládáte. Takže žádný diamant skrytý mezi lavinou romantasy, ani obyčejný štěrk na okraji, o který v podstatě jen zakopnete. Ne, je to krásný střed. Dostanete všechno po čem toužíte- fae, postupně doutnající jiskřičku lásky, enemies to lovers jak vyšité, království, sexy krále k pohledání i svěží tempo a zajímavou zápletku. Ano,tohle vše na knize budete milovat.
Bohužel ale nebudete ochuzeni ani o ty negativnější čtenářské zážitky typu - chci zatřást s hlavní hrdinkou a přivést ji k rozumu! Arwen je totiž ukecaná naivka, Kane je skvělý ale krapet kýčovitý. Stejně jako všechna ostatní princátka v tomhle žánru má ty správné vibrace nepochopeného tragického hrdiny a koketní úsměv. Je to všechno jedno velké klišé, které ale perfektně zabírá.
A tak se jako čtenář prostě smíříte s tím, že každý den nenajdete dvanáctikarátové zlato, ale občas se spokojíte s něčím menším ale přesto skvělým! Takový černý onyx je vlastně taky fajn...
Úniková hra s krutě hustou tajnou agentkou...
Znělo to skvěle, ale v reálu je únikovka už jen to překonat prvních dvě stě stran, kdy se vše líně vleče. Když překonáte tenhle stojatej rybník, konečně začne trocha akce. I tak se ale neubráním dojmu, že by to šlo pojmout akčněji, smysluplněji a víc intenzivněji pro čtenáře, aby si postavy zamiloval a vážně trnul strachy. Takhle mi Dani Vegová její osud byl celkem fuk, možná i protože to je nepřemožitelná bohyně, která by utekla i z vesmírný stanice a cestou vyhladila všechny mimozemšťany s prstem v nose....naprostá nepřemožitelnost ji zkrátka moc nesluší!
Nemohu se rozhodnout, jestli to byl jen šedavý průměr nebo něco víc.
Trvalo mi téměř dvě stě stran, než jsem knize přišla na chuť. Jelikož jsem nečetla sérii Holubice a had, tak mě Célie, její spousta vzpomínek na bitvu a hromada neznámých narážek na chvíle prožité s kamarády spíše vytáčela. Stejně tak i její lehká naivita. Jednoznačně tak doporučuji znát předchozí sérii aby to pro vás bylo méně úmorné.
Na druhou stranu Michal to zachránil a spolu s ním i skvělá chemie mezi postavami.
Krásné, roztomilé, hřejivé a provoněné kávou. U Legend a Latéček spokojený čtenář bude jistě upíjet kafe s intenzivním aroma, vrnět blahem jako kocouromor a zkrátka se příjemně bavit.
Více od toho ale nečekejte. V podstatě je to milá fantasy o zařizování kavárny. Někdo kosí příšery po zaklínačsku, někdo sbírá kouzelné trofeje do inventáře a někdo zkrátka přidává nové lahodné položky do kávového menu! :)