Přelomená čepel přehled
Melissa Blair
Sága půlelfů série
1. díl
Keera je nejtalentovanější špiónka v království. A králova oblíbená vražedkyně. Nyní ji vysílá vypátrat a zabít tajemného nepřítele Koruny známého jako Stín. Pokud se nevrátí s jeho hlavou, vezme si král tu její. Jenže zdánlivě nelítostná vražedkyně má své tajemství – navzdory tomu, kolik nevinných mužů, žen i dětí v králově jméně popravila, touží i ona po pádu muže, který bez milosti vraždí a zotročuje všechny, kdo mu stojí v cestě. A tak se Keera musí rozhodnout, zda konečně nadešel čas, kdy odhodí přetvářku a bude následovat hlas srdce a svědomí. Jenže, můžete důvěřovat někomu, koho se tak dlouho snažíte uštvat?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Laser-books (Laser)Originální název:
A Broken Blade, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Přelomená čepel. Přihlašte se a napište ho.
Čte se to rychle a snadno.
Jinak je to průměrný příběh, už stokrát předtím někde vyprávěný.
Zápletka klasická, nepřátelé -> láska -> zrada.
Celkově mě tahle love story moc nenadchla, byla taková jalová.
A alkoholismus sem naopak pasoval, alespoň šlo uvěřit, že tolik smrti prostě zanechává stopy.
3 hvězdy, ani propadák, ani skvost.
(SPOILER)
Čepel a Stín patří k sobě, králova hlava do sedlové brašny a svoboda všem rasám a míšencům v království! Nebo je to celé složitější? Bude Keeřina cesta z opilé královy vražedkyně na zamilovanou rebelku dost akční, nápaditá, sexy i plná létajících čepelí?
Ne, tak docela. Kniha není nejoriginálnější, menší vykrádačku jiných YA ani Keeřin alkoholismus jí však nezazlívám. Pro mě byla problémem logika a hloubka.
Kniha sice má potenciálně kvalitní ostří dobrého příběhu, ale jako kdyby na té čepeli byli trhlinky. Trhliny v ději. Některé věci mi zkrátka nesedí nebo nebyly vysvětleny. V jednu chvíli se zmíní původ naší hrdinky, jako kdyby to měla být bomba, co otřese vším, problém je, že vůbec netuším nic o rase jejích předků. Pak zmiňuje že byla na cestě měsíce, přitom autorka několikrát píše, že museli pěkně klusat a celý plán ušít na koleni během dvou týdnů. Podrobnosti o zázračném plánu se čtenář dozvídá tak náhodně. Někde jsem sebrala to, někde tohle, všechno vlastně mám, koně, zbraně, lidi a úplně náhodou se mi vše daří!
Zkrátka- mohla by to být vážně skvělá čepel zabodnutá přímo čtenáři do srdce. Nějak se ale zkrátka zlomila a ty střípky k sobě úplně nesedí...
Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)
14.07.2024
Kniha Přelomená čepel v seznamech
Jelikož jsem nečetla (ne zatím opravdu ne) Skleněný trůn, ke kterému je knížka přirovnávána, tak mě se líbila. Dala bych asi 4,75 bodů,ale tady to úplně nejde. Knížka se mi líbila i když je tam na můj vkus moc násilí,ale postupem času v knize vlastně poznáte souvislosti, proč hlavní hrdinka Králova čepel Keera koná jak koná. A na konci dostanete vlastně rozuzlení, ale ne všeho a já určitě ráda přečtu druhý díl.