AlčaPapež AlčaPapež komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Hodně oceňuji, že si autorka dala takovou práci s rešerší. Že je příběh postaven na reálných událostech, které ji třeba i pověděli pamětníci.
Nečekala bych, že mě bude tak dlouho (čtu už druhý díl) bavit číst o těch stejných postavách (trochu jsem se toho bála), ale díky tomu, že se v knize pořád něco děje, se člověk vůbec nenudí a nenudí ho ani postavy.
Už se těším na třetí díl.

25.08.2023 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Za mě naprosto skvělá kniha. Nevím jak moc je příběh reálný, ale rozhodně to není nic extra neuvěřitelného. Miluju ten popis přírody a to, jak přírodu miluje Kya. Jediné co mi vadilo byly občasné pasáže, kdy jsem vyloženě nebyla uchvácena čtením, ale věděla jsem, že dál v příběhu bude určitě něco, proč chci knížku číst dál.
Taky velmi doporučuji film.

22.06.2023 5 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Vždy, když rozečítám další knížku z této série, bojím se, že už to nebude překvapení a že už knížka nedosáhne na laťku, kterou paní spisovatelka nastavila. To se ale ještě nestalo (a snad ani nestane). Zase mě rozuzlení překvapilo a děj mě tak vtáhl, že jsem měla knihu přečtenou během pár dní.
Už jen netrpělivě čekám na překlad dalších dílů. Kdybych uměla dostatečně dobře anglicky, pořídím si knížky v originále. Překvapilo mě, jak mají hezké obálky.

06.10.2023 5 z 5