Aleix Aleix komentáře u knih

Mladík pod pantoflem Mladík pod pantoflem C. D. Payne

Dotčeno ,znovu po asi 8 lete pauze. Ano ,díly kvalitou zábavy lehce skomiraji. 1-3 byly nejlepší 4-5 ne az tak zábavná, ale Payne zase čtenáře zahltil množstvím postav. 1 díl byl vydán v r. 1993 a 5.dil v r 2006. Můžete si všimnout, že mezi 1 a 5 ubehne cca 1 rok ,Nick to na konci pětky zmiňuje. Autor vědomě nebo ne nedbá na maličkosti jako ,že na začátku, má Nick počítač IBM 386 a obdivuje namakanej model 586 rok asi 1994 (měl jsem ho) a za 5 měsíců je Francii a platí EUREM (2002) tefonuje mobilem, používá internet atd ,docela fofr. Celkem taky bavilo dnes vzácný nekorektní jazyk autora. Dokážete si dnes představit aby u nakladatele prošlo, že nikde nevystupuje afroamerican a že na své soky používá rasistické narážky. Dost těžko. Svěží počtení i po letech. A ano, baví to nejvíc když to ctete poprvé v pubertě a máte nemlich stejný trable s panictvim jako Nick ,ale i po letech to baví. Vřele doporučím svým dětem jestli projeví zájem o literaturu.

28.12.2021 4 z 5

Můj příběh Můj příběh Alex Ferguson

Fergie je borec. Četlo se to moc dobře. Zajímavý postřehy z fotbalovýho prostředí a halně drby z kabiny a Fergusonův fén :-)

18.02.2016 5 z 5

Receptury teplých pokrmů Receptury teplých pokrmů Jaroslav Runštuk

Ha tak toto je literární veledílo :-) ,ale každopádně každej kdo se kdy motal v kuchyni a nechtěl být za úplnýho vola tak se mu tato bichle hodila jako šmírák a když né tak super těžítko. Nutno brát spíš jako učebnici ,ale některé pokrmy by neuvařil ani pejsek s kočičkou. Recept na Boloňské špagety (salám ,pór a kečup) by itala jistě poslalo do kolen.Nebo námi kuchaři oblíbené kuřecí švejžužu ,to je pecka !

27.11.2014 3 z 5

Tajný denník Adriana Mola Tajný denník Adriana Mola Sue Townsend

Pro mě jakožto velkýho fandy Nicka Twispa od (C.D. Payne) mi to příjde jako slabej odvar. Kdo ví možná bych měl názor jinej, kdybych ty knihy četl v opačným sledu ,ale s Mládí v Hajzlu se to srovnávat moc nedá, ikdyž literárně je to stejný žánr.

27.11.2014 2 z 5

Šibumi Šibumi Trevanian (p)

to byla velká paráda

27.11.2014 5 z 5