alenkacermi alenkacermi komentáře u knih

Černý panter Černý panter Barbara Cartland

Obecně nemám takhle sladkobolné romány ráda. Naposledy jsem četla něco podobného asi v šestnácti letech a už tenkrát mě rozčiloval a vadil ten předvídatelný rukopis tohoto žánru. Černého pantera jsem četla jen kvůli Čtenářské výzvě. Ale pokud mám knihu nějak posoudit,tak : vadily mi rozvláčné myšlenkové pochody hlavní hrdinky,ve chvily,kdy jsem přemýšlela,že knihu odložím, se ale děj zase posunul, a tak jsem pokračovala. Takže to zase tak špatné nebylo. Nicméně další už raději číst nebudu.

01.07.2018 4 z 5

Všechna moje strašidla – Strašení na jedničku Všechna moje strašidla – Strašení na jedničku Thomas Brezina

Pokračování se povedlo.Vtipně a roztomilé napsané,baví mě poslouchat a relaxovat,když čte syn nahlas.

24.01.2018

Tajemství strašidelného zámku Tajemství strašidelného zámku Thomas Brezina

Kniha je moc pěkně napsaná.Čte ji syn a já jen poslouchám.Hezký příběh o malém chlapci a jeho nových,trochu zvláštních kamarádech.Jsou to hezky strávené chvíle u knihy,tentokrát trochu jinak.

24.01.2018

Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Husitská epopej. V, 1450-1460 - za časů Ladislava Pohrobka Vlastimil Vondruška

Příběhy rozvětvené rodiny Prokopů mě baví čím dál víc.Na začátku jsem se trochu ztrácela v množství postav,ale časem jsem si zvykla.Vždy jsem měla trochu nepřehlednou představu o husitské době.Jsem jen čtenář a laik.Nehledám přesný výklad té doby,chtěla jsem jen nahlédnout, jaké to v té době bylo.A to se autorovi,aspoň pro mě,podařilo.

04.08.2017 5 z 5

Kód smrti Kód smrti Lincoln Child

Kniha se mi líbila.Přečetla jsem ji za jeden den,skvělé vyprávění,gradující rychlost.Super.Těším se na další

18.07.2017 5 z 5

Krev démona Krev démona Arnošt Vašíček

Já vlastně ani nevím,jestli se mi tahle kniha líbila. Po shlédnutí sérií Ďáblova lest a Ztracená brána jsem se na ni těšila. Templáři a konspirační teorie mě baví. Krev démona se četla moc dobře, ale..... Asi se mi to od tohoto autora líbilo víc zfilmované než v psané formě.

02.07.2018 4 z 5

Černý kraj Černý kraj Alex Grecian

Kniha se četla moc dobře. A jestli je první díl ještě lepší,tak se těším.

01.06.2018 5 z 5

Výpravy do mýtické minulosti Výpravy do mýtické minulosti Zecharia Sitchin

Kniha mi byla doporučena. Pokud mám prý ráda Ericha von Dänikena,tak se mi bude líbit i tento spisovatel. Kniha je napsána čtivě a poutavě. Po letech mi připomněla, proč jsem takové knihy dříve četla. Nicméně srovnání se nevyhnu.....Däniken je srdeční záležitost,s ním jsem vyrůstala,díky němu věřím v existenci bytostí z jiných světů a mám celoživotní motto : Byli bychom příliš domýšlivý na to,abychom si mysleli, že jsme ve vesmíru sami.! A proto si pátou hvězdičku schovám pro něj.

28.05.2018 4 z 5

Falešná hra Falešná hra Lincoln Child

Kniha se mi moc líbila.Četla jsem ji jedním dechem,nešlo odejít.

19.07.2017 5 z 5

Ostrov kostí Ostrov kostí Imogen Robertson

Kniha plná napětí a překvapení.Pěkné čtení

27.06.2017

Horečnatý sen Horečnatý sen Lincoln Child

Horečnatý sen je mojí první knihou od těchto autorů. Moc pěkné. Styl vyprávění a zběsilá rychlost děje se mi moc líbil. Určitě si přečtu další. Už teď se těším na další

29.05.2017 5 z 5

Ordál Ordál František Kalenda

Kniha se mi četla moc dobře, jen mě trochu zklamal závěr knihy. Samuel se vrátil domů, a co se tam stalo......? Víc neprozradím, jen mi přijde, že autorovi došel dech a nevěděl, co dál. Ale třeba bude pokračování, jak už tady někoho také napadlo, pak si ho ráda přečtu.

02.06.2018 3 z 5

Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Proč bychom se netopili aneb Vodácký průvodce pro Ofélii Zdeněk Šmíd

Knížka mě moc nenadchla. Ano, byly tam okamžiky, kdy jsem se zasmála, ale celkově jsem se musela nutit ji dočíst. Řeku jsem sjížděla až jako dospělá a s dětma, tak to byli pro mě spíš nervy. Asi to musíte prožít jako mladí a bezstarostní, aby to mělo to správné kouzlo, a později tu nostalgii.

25.04.2018 3 z 5

Poslední Dračí oko Poslední Dračí oko Alison Goodman

Krásná a napínavá kniha.Napětí a gradování děje bylo strhující.Oba díly mi doporučil syn.Proč takové knihy nebyly,když jsem byla já malá holka?A že jsem jich přečetla hodně.

12.04.2018 5 z 5

Znovuzrození dračího oka Znovuzrození dračího oka Alison Goodman

Knihu jsem četla na synovo doporučení. A byla moc pěkná. Mám ráda tyhle knihy, kde fantazie pracuje na plné obrátky. Dokud jsem ji nedočetla, nešla jsem spát.

08.04.2018 5 z 5

Zločin v holandské nemocnici Zločin v holandské nemocnici Ellery Queen

Vůbec jsem se nemohla začíst,asi v polovině mě to začalo bavit a konec mi to zase zkazil.Odhalení bylo zbytečně zdlouhavé, jako podle Hříchů pro pátera Knoxe (jak už tady někdo psal).

03.01.2018 3 z 5

Temnota Temnota Robert Crais

Tuto knihu mám doma už pár let. Nechtělo se mi do ní,nebýt čtenářské výzvy,asi bych ji nečetla.Krimi moc nečtu,ale klidně přiznám,že tahle byla fakt dobrá.

09.12.2017 5 z 5

Cesta černých ovcí Cesta černých ovcí Harri Nykänen

Sama jsem byla překvapená, jak dobře se ta kniha četla. Odpočinek. A ano, mohla být klidně delší.

08.12.2017 5 z 5

Sherlock Holmes a příležitostní malí detektivové z Baker Street: Pád úžasných akrobatů Zalindových Sherlock Holmes a příležitostní malí detektivové z Baker Street: Pád úžasných akrobatů Zalindových Michael Citrin

Odpočinek u dětské knihy. Pro děti čtivé.

03.12.2017 3 z 5

Strážce snů Strážce snů Vonda N. McIntyre

Četla jsem ji podruhé. Super.

01.12.2017