Alex.rrr komentáře u knih
Další díl této série se četl stejně dobře jako předchozí, a doufám, že na rychlosti neztratí i další díly. Jedná se o zábavné čtení, které by nemělo být tak moc opomíjeno. Tato příjemná fantasy oddychovka mě dovede překvapit dobrým nápadem a pro mě výhodou je, že se v ději neztratím. Velmi doporučuji na cesty do práce/z práce do vlaku či autobusu.
První díl se mi velice líbil a druhý jsem zhltla stejně rychle. Je zde trochu méně barvitě popsána krajina a okolí, kde se hrdinové aktuálně nachází, ale příběh neztrácí napětí a stále nás udržuje v dění. Už se těším na další díl :)
Tato kniha mi byla doporučená známými, že jestli chci o Applu jako takovém něco vědět, je to docela ideální, trochu větší "příručka". I když jako prostá holka technice a těmto věcem rozumím tak uživatelsky, kniha pro mě byla srozumitelná, velmi přehledně napsaná a hlavně čtivá. Určitě to doporučuji i dámskému kolektivu.
Kniha se četla dobře, ale není to pro náročného čtenáře. Děj je v duchu předchozích dílů, nenadchne neurazí, do děje nevtáhne. Závěr byl pěkný, ale zaděláno na další díl. Někdy až neuvěřitelné scénáře, a asi všichni Poláci jsou báječní nádherní a neodolatelní ve stylu Man in Black s obličejem modelů.
Vzali jsme tradičně tuto sérii k moři. Druhý díl série byl sice čtivý, ale děj se nějak nekonal. Erotika pro slabé publikum a krimi zápletka taky nijak zvlášť super. Rozhodně jsou lepší knihy. Více méně postavy s přemrštěnými reakcemi a možnostmi propluli knihou bez většího vtáhnutí do děje, kde jsme čekali, že už to začne a vlastně nic. Na druhou stranu, na slunné odpoledne, kdy nechcete nic náročného asi proč ne.
Sice se kniha hezky četla, ráda jsem se vrátila do světa smrtek, ale i když některé příběhy byly fajn, bez jiných bych se obešla. Otázky mám k tomu světu stále, ale za mě, bych se bez této knihy obešla.
Miluju tuto sérii, ale tento díl mě až tak moc neoslovil. Je to zajímavý nápad, ale kniha mi přišla, že se spíš táhne a že na historickém příběhu zkusíme něco málo upravit a vytřískáme z toho asasína. Nevím, ale za mě jsou v sérii lepší příběhy.
Konečně díl, kde byl už snesitelný slovosled. Příběh mám ráda i v herním prostředí, za mě fajn čtení. Pro nefandu série to nebude žádná osvěta, nečekejte nic převratného.
Jako velký fanda egyptologie mě kniha úplně nezaujala, že bych ji vychvalovala, ale špatná nebyla. určitě ke své době vydání předala dobré informace, které místy byly pěkně laicky vysvětlené. V některých kapitolách jsou trochu matoucí skoky napříč časem i mapou a vlastně i takové obecné informace. Ale proč ne. Knihu jsem si ráda přečetla, je doplněna o super fotky, takže určitě neurazila :)
Za mě lepší díl jak 1. Ze začátku trochu táhlý děj, ale po návratu do akce to bylo zase o poznání lepší. Bavila mě část s Nikolajem a Malem. Alina se učí chodit v nové roli a celkově je příběh poutavý a napínavý.
Díl od dílu bych řekla, že se zážitek ze čtení zlepšuje. Sérii jsem začala číst, že jsem velký fanda her a chtěla jsem si rozšířit informace. Na začátku mě zklamalo, že to kopíruje vlastně hru a v ní je snad i více informací. Teď ale děj nabírá trochu plasticitu a nejede pode scénáře. Rozhodně je to čtivější a lepší. Kniha se mi líbila, i když postava Edwarda - mladého floutka mi nesedla.
Za mě postupem dílů je to čtivější a příběhovější než přepsaná hra, i když tu mám taky hodně ráda. Příběh Haythama je zase něco jiného a kniha se rychle četla. Zase nahlédnutí do jiného kouta historie.
Když se hodně zapřu a pominu tolik překlepů v knize, tak jsem ráda, že byl příběh Ezia krásně zakončen. Je to příjemná tečka za jeho putováním a jako velký fanda her, jsem knihu celkem zhltla. Trochu odpadlo i to hráčské podání příběhu :), což za to palec nahoru. Určitě pro fandy asasínů je to super čtení.
Velké zklamání. První polovina knihy je - Altair přijde za Mistrem a jde někoho zabít, přijde za Mistrem a jde někoho zabít. Když už vás stejný scénář hodně nudí, tak se začne něco dít. Něco málo je tam o jeho životě, ale pořád je to - dojdu někam a udělám boj a zabít. Nemohla jsem se zbavit pocitu krátkých videí ve hrách... Posledních tak 20 stran je hodně zajímavých a dalo i to nový pohled na tajemnou postavu Altaira, na kterou odkazují hry. To je super, ale celkově mohla být kniha lepší.
(SPOILER) Blackout byl mnohem lepší. Zde se příběh divně táhnul, pasáže byly o ničem, a ač bylo v příběhu celkem málo postav, tak jsem někdy měla problém poznat, jestli se jedná o člena FBI nebo koho a ne málo jsem koukala dozadu na rejstřík jmen. Příběh novinářky se dcerou, která prodává svá data aplikaci. Její supernadaný spolužák, organizace it hackerů, která kontaktuje novinářku. Za mě moc toto nee.
Knihu jsem měla půjčenou kvůli výzvě, že to bude slaďárna, to jsem čekala, ale to je taková bezduchá blbost. Ostatní, co se jim kniha líbí prominou. Plusy - kniha se hodně rychle čte, s hrdiny si získáte takový "kamarádský" vztah, oddychovka. Mínusy - Absolutně nereálné, snaha o přeskakování vyprávění příběhu mezi Sashou a Jayem je někdy úplně nerozeznatelná a ztrácela jsem se, kdo vlastně vypráví.
Přečíst si jednu takovou knížku za čas, ok, nenadchne, neurazí, pěkné rychlé čtení, ale číst jen toto, tak se nedivím, že dospívající slečny se mění v pipky... Konec knihy je třešničkou na dortu, jen chybí - žili šťastně až do smrti.
Jsem velký fanoušek série her asasínů.... Co mě zklamalo, že kniha některé pasáže má přesně slovo od slova s hrou. Čekala jsem nějakou hlubší informaci nebo dovysvětlení ke hře, ale je to spíš jen překlopená hra do knihy. Nevyskytuje se tam teda Desmond Miles, ani nic o Animu, ale jen příběh Ezia. Odlišnost od děje hry je tak 10%. I tak se mi kniha líbila a hrozně rychle se četla. Co mi malinko chybělo, tak kniha nebude sice pro "náročného" čtenáře, ale nějaké představení té doby, politická situace, trochu to rozvést...
Moje první kniha čtená ve slovenštině. I tak se četla rychle a příběh byl chytlavý. Ale v množství knih, co jsem už přečetla bych řekla, že se jedná o sice pěkný a napínavý příběh, ale ničím top mě úplně nezaujal, abych mu dala lepší hodnocení. V knize je hodně náhod, hodně až absurdních situací, závěrem je happy end. Zajímavé, kam se může sestřička u zubaře dostat s vrahem.
Duchařiny miluju a těšila jsem se na knihu jak dítě. Zamrzelo mě, že víc než duchařina je to nudná snůška informací o vztahu nevztahu a než jsem ji dočetla, skoro jsem zapomněla, co bylo na začátku. Takový potenciál a nuda nad nudu. Nejzajímavější jsou poslední tři stránky, kde jsou poznámky autora. Postavy jsem si neoblíbila a celkově tam není žádný moment, který by vtáhl do děje. Škoda...
Skvělé čtení. Je pravda, že která by z nás nechtěla (ruku na srdce) alespoň chvíli být na vysoké noze. Krásný příběh, chvílemi trochu otravný až jako reklama na cigarety :D. Ale rozhodně doporučuji přečíst. I těm, které říkají, že nikdy takové nebudou a pak se potkáme na black friday známých značek a budeme se třískat ramínkama ať takové pozlátko taky chytíme :)