aley komentáře u knih
Čteno v rámci povinné četby. Z obou příběhů se mi více líbil příběh o Irasemě.
Z knížky mám smíšené pocity. Některé části byly zajímavé a čtivé, jinde jsem se musela nutit, jak to bylo nezajímavé.
Knížka představuje život na Moravě pomocí podle mě významných a ne vždy známých osobností a jejich povolání. Mě se nejvíc líbila část o písmákovi.
Skvělá knížka o tom, jak moc tři ženy dokázaly ovlivnit svoji současnost.
Na knížku jsem neměla žádné nároky. Chtěla jsem si odpočinout od povinné četby. Proto knížka byla ještě lepší než jsem čekala. Ve většině příběhu jsem si myslela, že jsem to já.
Hezký katalog výstavy. Škoda že na výstavě jsem nebyla
První knížka o těle. Kdybych před tím neviděla Byl jednou jeden život, tak by se mi to líbilo asi víc.
Název jasně vypovídá. Mě to pomohlo do školy, protože jsem zdlouhavě dohledávat jednu budovu.
Doporučila bych pro všechny studenty historie. První knížka, kterou jsem četla od Le Goffa byla pro mě velké zklamání, proto jsem na tuto neměla velké nároky. Mile překvapila.
Jasné vysvětlení základních problémů dnešní EU
Hezky vysvětleno o snaze sjednocení Evropy
Stručná historie Uruguaye. Na rozdíl od dalších dílů této série, které jsem četla, tento díl byl čtivě psaný a plný informací.
Trochu jiný, zajímavý pohled. Občas jsem se do čtení nutit.
V některých částech mi knížka do školy vážně pomohla, v jiných částech jsem se musela do čtení nutit a výrazně mi se školou nepomohly.
Stručná historie českého ženského hnutí, která seznámí se základní problematikou. Člověku, který se začíná zajímat o feminismus, bych ji doporučila, aby si ji přečetl jako první a dál pokračoval s různými dalšími knížkami. Je vidět, že podle mě dost knížek z ní aspoň trochu vychází.
Zajímavý pohled na tradice a zvyky, které aspoň některé dodržujeme ještě dnes.
Knížka je tenká, čtivá, zajímavá. Dozvěděla jsem se celkem dost nového.
Čteno v rámci výzvy. Je to moje první knížka od Havla. Podle toho, co jsme brali v literatuře ve škole, jsem věděla, že ze mně nebude fanynka Havlových děl a tahle knížka mě v tom utvrdila. Nenadchne, neurazí.
Hezky, čtivě seznamuje s životem významného českého/československého politika.