aliisalounu komentáře u knih
Colleen vážně umí. Četla jsem skoro všechny její knihy, které byly vydány v češtině a všechny do jedné mě dostaly. Každá je něčím jiná, vyjímečná. Tahle byla strašně krásná a smutná zároveň, úplně mi vyrazila dech.
Ze začátku jsem knihu musela trochu odkládat. Ale postupem času se mi příběh zalíbil a kniha se četla téměř sama. Moc příjemná oddychovka.
Zvláštní knížka, mám z ní smíšené pocity. Líbil se mi nápad, ale provedení mohlo být ještě o něco lepší. Nicméně autorka psala čtivě, kniha měla spád a byla fakt napínavá, nemohla jsem se odtrhnout.
Nemám slov. Pro mě hodně silná kniha. Jedna moje hodně blízká kamarádka měla také tuto nemoc a loni svůj boj bohužel prohrála... Obdivuji všechny, kteří se přes jakoukoliv těžkou nemoc nevzdávají a bojují dál.
Jak to ta Colleen dělá, že mě dokáže vtáhnout do děje každé její knížky tak, že hltám prakticky každou stránku? Tohle bylo něco, nemám slov.
U téhle knihy jsem byla v napětí už od samého začátku. Děj pěkně odsýpal, až byl najednou konec. A jak jinak, nečekala jsem to. Za mě fakt skvělé.
Právě jsem knihu dočetla a vlastně ani nevím, jestli se mi líbila. Chvílemi (hlavně na začátku) jsem byla opravdu nadšená, ale postupem času moje nadšení opadalo. Asi jsem knihu nečetla v nejvhodnějším rozpoložení...
Nemám slov. Četla jsem ji doslova jedním dechem a musela vědět, jak skončí. Neustále jsem musela kroutit hlavou nad naivitou Emmy a chvílemi i Jane, které panu architektovi zobaly z ruky a nechávaly sebou manipulovat. Konec mě opravdu překvapil, takový zvrat jsem nečekala.
Nezaujme, neurazí. Prostě průměrná detektivka, která se celkem dobře četla, nicméně v ní byly i části, kdy se nic nedělo.
Moc příjemná oddechovka. Úplně jsem se do ní ponořila a čtení si opravdu užívala, až mě mrzelo, když skončila. Trochu jsem se viděla v hlavní hrdince, tuto knihu beru jako takové varování, abych neskončila jako ona. I když samozřejmě kniha skončila dobře.
Když jsem si četla recenze ke knize, nedělala jsem si velké iluze. Nicméně mě kniha příjemně překvapila. Četla se sama, i když jsem měla ze začátku trochu problém se vyznat v postavách (ale díky kousku papíru jsem to hravě zvládla). Líbilo se mi, že je kniha rozdělená do mnoha kapitol, takže nebyl problém číst ve vlaku nebo v MHD.
Poslední díl se mi líbil asi nejvíce z celé trilogie. Knihu jsem přečetla prakticky jedním dechem, chtěla jsem vědět, jestli se Marie k Paulovi vrátí.
Celkově hodnotím celou sérii velice kladně, byla to taková odpočinková četba.
Příjemná oddechovka. Tento díl se mi líbil více, než ten předchozí. Určitě si přečtu pokračování, jsem zvědavá, jak celá sága skončí.
Kniha mě moc nezaujala, místy jsem se musela až nutit ji dočíst. Dost mě odradily brutální výrazy, kterými autor opravdu nešetřil.
Příběh moc pěkný, i když místy až moc natáhlý a předvídatelný. Už od začátku mi bylo úplně jasné, jak to celé dopadne... Na druhou stranu se mi líbil autorčin styl psaní (až na vleklé pasáže) a celkově atmosféra, která z knížky vyzařovala. Jsem zvědavá na další díly.
Mám ráda příběhy z téhle doby. Autorka navíc píše velice čtivě, takže jsem si čtení opravdu užívala. Postava Alžběty se mi zamlouvala už od samého začátku, především její odhodlání a síla bránit svůj trůn, pro který byla ochotná udělat téměř cokoliv. Pro mě byla skutečnou bojovnicí.
Asi jsem od knížky čekala víc. Na jednu stranu byla čtivá a vztah a život trojčat byl celkem zajímavý, na druhou jsem čekala trochu "hlubší" příběh. Rozebíhat se kniha začala bohužel až v poslední třetině, začátek knihy mi přišel utahaný, zdlouhavý a místy i nudný.
Přečteno prakticky jedním dechem. Začetla jsem se tak, že jsem docela dost přetáhla svojí pauzu v práci. Určitě zkusím i autorovy jiné knihy.
Knížka mi přišla více zajímavá zhruba od poloviny, kdy jsem prakticky nemohla přestat číst. Nicméně některé části mi přišly v knize zbytečné, například extra případ Dawsona, ten mi ke zbytku úplně neseděl.
Přečteno za necelých 24 hodin, to je na mě dost slušné skóre. Kniha se četla úplně sama a byla napínavá až do konce. Musím sáhnout i po dalších knihách autora, jeho styl psaní mi naprosto vyhovuje. Rozhodně doporučuji!