Allebith komentáře u knih
Na děti zaměřená chovatelská příručka, obsahuje hlavně dost tipů na hry a jiné odreagování potkanů.
Pěkná, komplexní, sofistikovaně napsaná chovatelská kniha. Doporučuji pro všeobecný přehled i jako odpověď na mnohé otázky, co vyvstanou, když si chcete pořídit potkana. :)
Durrelovy příhody z cest, o rodině, zvířatech atp. jsou stejně vtipné v čj i v aj (čteno z bilingvní verze). :)
Dlouho jsem váhala mezi 3 a 4 hvězdičkami. Jde o to, že a) se mi první kniha z prostředí Říše zdála akčnější a obsah této by se obešel i bez 100 a více stran zdlouhavého začátku b) opět přichází v potaz rozporuplné využití profláklých charakterů (Holmes)... Na druhou stranu mám ráda představu speciálů a ani zápletka nebyla špatná.
Byla jsem skutečně zvědavá, co "nového" (Víc než desetiletý skluz od originálu k české verzi je smutný, ale co naplat.) mohu od S. L. čekat. Celá kniha je až neuvěřitelně poutavě psaná. Konec kapitoly vás nenechá na pokoji, dokud nenačnete další, a tak dál a dál až je najednou konec. Mám jen jednu drobnou výtku - k tomu "urážlivému" oslovování fágů. To mě až příliš provokovalo k nechtěným asociacím. (Snad kdyby knihu vydali před 10 lety, nebylo by to tak nepříjemné.) Celkově ji ale hodnotím jako velmi podařené dílko.
A jak již zmiňuje ziriant: práce editorů přímo katastrofická.
Moc pěkná knížka se spoustou hezkých, poměrně jednoduchých triků a nápadů, vhodná např. na dovolenou, když se člověk chce zabavit sám, nebo okouzlit kolektiv. =]
Nuuudaaaa.
Ikdyž jsem se snažila, kniha mi připadla zdlouhavá, množství postav sice naoko zajímavých na chvíli přitáhlo pozornost, ale vše mi přišlo trochu předvídatelné, ne-li na jedno brdo. V půlce jsem se rozhodla přestat.
Jedna z těch akčnějších ze série. Potěšila mě a nabudila na předposlední díl, který jsem pak doslova proletěla..
V celku pěkné čtení. Neoslovila mě sice tolik jako předešlé kusy, ale dá se.. =)
Sympatická kolekce rad, tipů a ukázek audiovizuální tvorby na webu. Najdete zde základy HTML, CSS i API aplikací potřebných k práci s videi, jejich ovládacími prvky, filtry atp.
Četla ji moje sestra, když byla ještě mrně.. A ikdyž jsem byla už o něco starší, stejně se mi zalíbila natolik, že jsem si ji taky přečetla..
Najednou jsem se ocitla v nemocnici a když mi přítel přinesl tuto knihu, nevěřila jsem, že bych dokázala přečíst autobiografii... Pak jsem ale po dvou stranách nemohla odvrátit zrak a smála se a "fandila" Bobovi, kroutila nevěřícně hlavou a těšila se z jeho úspěchů.. Jestli můžu o někom prohlásit, že prožil život na milion %, pak Robert L. Scott. A čte se to opravdu báječně..
Zběsilý únik a hledání jednotlivých členů výpravy - možná za budoucím vládcem světa - se zostřuje a jen díky vyplněným modlitbám k Sestře a Vykupiteli se zloději Ilmarovi vždy podaří vystopovat Marcuse, vyváznout z nastražených pastí a ještě se kát za své hříchy...
Tak krásně akční a zároveň i přiměřeně náboženskou výpravu ocení především čtenáři prvního dílu.. a jiní Hledači nebe..
Každá knížka potřebuje svůj čas.. Tak je tomu i s Chladnými břehy.. Když jsem ji poprvé dostala do ruky, skončila jsem po 30 stranách (to se mi u díla Mistra L. stalo poprvé), nicméně po delší odmlce jsem po ní znovu sáhla a hle - za dva dny jsem si musela jít koupit druhý díl!!
Pokud přežijete mírně rozvláčný začátek (nevím proč mě zkrátka útěk z galejí tolik neoslovoval), pak se Vám otevře nádherný prostor alternativní Evropy, kde jsou křehké plátěné létací stroje stejným zázrakem jako magické Slovo.. Doporučuji milovníkům zlodějů v hlavních rolích.. =D
Pěkná knížka pro malé dívčí čtenáře. =] Svého času mě bavila, ovšem větší čtenáře už nejspíš neuspokojí. Máte-li doma malou divoženku, tohle by se jí snad mohlo líbit.. =]
Další skvělá kniha od mistra L. Děj se rozíhá hned na prvních stránkách, jak jsme zvyklí i z jiných děl. Téměř okamžitě se vcítíte do hlavní postavy a jak se jednou nadechnete, přestanete až po 150 stranách. Nezklamalo ani typycky atypické třídění do kapitol, které tentokrát nesou odkaz na to, o co v nich půjde... Knížka ubíhá ve dvou dějových liniích, jedné napínavé, druhé akční.. Nudit se nebudete.. =]
Jedna z mála "druhých knih" (z dilogií), co mě tolik nenadchla jako její předchůdkyně. Je sice zajímavá, ale jedno přečtení mi možná docela stačí.. Petr je můj favorit, ale vysílat tak daleko ho autor nemusel..
Jen souhlasím s tím, co čtu níže. Po naprosto luxusní knize přišlo ještě možná nadupanější pokračování.. Rozčarování, smutek, nadšení, netrpělivost, víra v dobrý konec.. To vše se ve mě mísilo stránku po stránce..
Další z Lukjaněnkových specialit.. Polemizuje o světě, o hodnotách a to vše v příběhu plném akce, zvratů a přátelství..
Skvělá kniha pro nadšence sci-fi a fantasy.. Kombinuje prostost bojů mezi dětmi na ostrovech, psychologii postav a tajemný sci-fi prvek cizinců..