Alma-Nacida komentáře u knih
Překvapivě je to i dost vtipné, hvězdy dolů za rozjezd a za spratkovitost Anyi, která mi připadala zbytečná. Ale do dalších dílů půjdu, když už to má dcera doma, že... ;-)
Tak to vůbec nebyl můj šálek čaje. Kromě francouzských reálií mě nic neupoutalo, autorka je možná dokonalá dáma, ale číst pořád dokola o báječném muži, domě, lodi, známých, oblečení mě prostě nebavilo.
Zmatené, podivné a velmi roztříštěné, přiznávám, že hodnotím, aniž jsem dočetla. Nejzajímavější tak byl název a fotografie na přebalu.
Já si teda temnou a akcí nabitou fantasy představuju jinak, možná jsem na tohle už stará a myslím, že cílovou skupinou jsou mladí lidé kolem 15 - 16 let.
Mnoho jmen, mnoho míst, rozličné balastní postavy, které nijak nezasáhly do děje, ale měly svá jména. Hojně jsem přeskakovala a další díl si odpustím.
Detektivka, která plyne zvolna a bez velkých zvratů, postavena na logice a v závěru překvapivá, i když trochu uměle tím, že pachatel je zmíněn jen letmo.
Oddechovka, na pohodu, žádný zázrak.
Taková celkem čtivá jednohubka, neurazí ani údivem neporazí. :)
Tak já nevím, závěr mi přišel nějak překotný, připadá mi, že to není právě vrcholné dílo paní Christie. Za ně lepší průměr.
Tak to bylo opravdu velmi podivné, spíš než strašidelné. Zas narážím na kulturní bariéry. ;)
Knihobudka potěšila, protože jsem tuhle knihu četla kdysi dávno, ještě jako svobodná holka, a dokonce jsem si pamatovala název a že se mi kniha líbila. :) Bylo to fajn čtení i s tím třicetiletým odstupem, i když reálie se už poněkud změnily.
Moje oblíbená knížka s nezapomenutelnými "hláškami" jako: Jedeme do pouště, tam nic neutratíš. Nebo: Co je to za ráci? -To je za ráci fenek.- Fenek čeho? - Fenek fenka.-
Tady nečekejte, že snad bude happy end, to ne. Ale když jsem kdysi tuhle knihu objevila a s ní i další od Cronina, byl to krásný zážitek. Dnes se už píše trochu jinak, a tak z nostalgie hodnotím o hvězdu výš.
Ayayay, někdy by mi asi stačilo i méně na bezesnou noc. Ne že by to bylo špatné, není to ani horší než Válka o zadnici, ale zkrátka na mě je to trochu drsné.
Knihobudka dodala a opět nazpět přijala; myslím, že na toto téma jsem už četla lepší knihy.
Prostředek se trochu táhl, čekala jsem, že nejspíš bude všechno jinak... Takže tím moc překvapená nejsem, i když mihnuvší se postava jako pachatel mě nenapadla. Užila jsem si prostředí, ale jinak spíš průměr.
Nadšení nesdílím, přišlo mi to jak kniha pro děti z roku 1973, samá vysvětlivka i na místě, kde to není potřeba, a polopatická ponaučení. Další díl si odpustím.
Nehodnotím hvězdami, protože jsem spolu se svými dětskými čtenáři z letního čtenářsko - diskuzního klubu nedočetla. Stylově je to prostě děs, který jeden 11 letý kluk shrnul jako: "To zní, jako kdybych to napsal já. Takže nic moc."
Vidím, že je na sebe asi moc přísný, když tohle vyjde jako "opravdická" kniha.
Cestu mistra meče jsme poslouchali jako audio a bylo to o chlup lepší, ale taky takové mravoučně divné, aspoň pro mě.
Zatím nejlepší díl Nočních běžců, žádné zbytečné natahování, zápletka částečně kriminální a částečně špionážní, napětí až do konce, nová kouzla pěkně propojující děj - zkrátka to, co si od fantasy přeju. Vytkla bych jedinou věc, a to málo informací o tom, jak v průběhu předlouhého jednání probíhala válka s Plenimarem. Při odjezdu poselstva Klii se pořád zdůrazňuje, jak je prohra na spadnutí, a pak se půl roku dělo co? Proto jsem ubrala hvězdu, ale jinak to bylo fajn a těším se na další díl.
Příběh plyne svižně, hrdinové jsou plastičtí a uvěřitelní, intriky prokouknu pokud vůbec, tak těsně před jejich odhalením. Ohledně tajemných elfských artefaktů mám svou teorii a zda správnou, to možná zjistím v dalším díle. Škoda, čekat na něj se mi vůbec nechce. :)
To jako fakt?! Jo, mám chřipku, mám teplotu, ale tohle by nejspíš bylo blbý i při 36,3°C. Když už nevíme, co bysme, holíme, žereme... Autorce bych asi dala jednu radu: Už to nehul. :)
I druhý díl byl čtivý, napínavý a plný neočekávaných zvratů. A znovu se těším na další pokračování a doufám, že se bude hodně bojovat a málo čarovat a ještě míň kopulovat s vlkodlaky ;).