alnahu komentáře u knih
Příběh ze slunné Itálie o jídle a přátelství, mi příliš neoslovil. V příběhu se každý čtvrtek v domku za městem schází čtyři přítelkyně ,aby si vzájemně něco uvařily, při tom probírají své starosti a smutky z jejich těžkého života. Ani italské recepty v knize uvedené , mě nijak neoslovily a to jsem milovník jídla a nových receptů.
Velmi zajímavá kniha, která nám pomůže ,jak si udržet normální váhu a zdravé srdce. V knize najdete seznam tučných potravin i seznam zdravých tuků, které jsou pro tělo velmi prospěšné. Také se dozvíme nepříliš známé informace o cholesterolu. Dozvíme se zda nám škodí mléčné výrobky. Je zde kapitola o vegetariánství - zda je zdravé ,další kapitola se zabývá civilizačními nemocemi a co má na ně vliv. Nakonec si můžeme dle denního režimu upravit životosprávu. Za mě výborná kniha.- již je v knihovně a budu se k ní vracet. Vhodná pro všechny ,kterým není zdraví a život lhostejný.
Liga švédských důchodců, kteří loupí, aby zpříjemnili stáří lidem v domovech pro seniory, vše mají výborně do detailu promyšlené, jsou plni energie a nápadů. Půjčila jsem si tuto knihu ,jako oddechovku ,ale zase mi tak zábavná nepřipadala .Asi nemám ještě ten správný věk protože :Život začíná až po sedmdesátce!
(SPOILER) Asi před rokem jsem četla životní příběh dietní sestry Simony Hartmanové a líbil se mi, teď jsem si půjčila volné pokračování této knihy. Příběh ze života -složité soužití matky a nedospělé dcery ,které vyvrcholí dceřinou smrtí, krátce po tom co porodila dceru Janičku .Velkým překvapením pro mě v tomto příběhu bylo ,že si Simona vezme Leoše- manžela své dcery tím se stane Janičce matkou a protože se již s ním dříve sblížila ,též s ním čeká dítě. Trošku komplikovaný příběh ,ale kniha se mi líbila.
Příběh Gabriell Fullerové, která se zamiluje do muže s tělem antického boha ,perfektní vizáží a vysokým sebevědomím, což samozřejmě nebylo zadarmo. Příběh se četl dobře ,ale čekala jsem spíš román z českého prostředí.
Povídky paní Pikartové o vztazích mezi ženou a mužem mi v podstatě pobavily i když je to velmi vážné téma . Ke každému příběhu se vyjádří doktor Miroslav Plzák a poradí nám, abychom se s těmi mužskými stále jen nesvářily a nebojovaly s nimi.
Muži jsou vždy tím, co z nich udělají jejich ženy.
Příběh dvojčat Lily a Hazel a jejich mladšího bratříčka Bena a jejich společného života ,až do doby než dospějí a vše se změní ,už není Lila a Hazel ,ale Lila a Ollie . Zamilovaná Lila požádá sestru, aby ji pomohla s přípravou jejího svatebního dne. Kniha se četla dobře a má pěknou obálku.
Velmi smutný příběh ze života. Příběh Martiny ,které se zřeknou rodiče i prarodiče, která se musí sama postavit na vlastní nohy .Za tuto křivdu se chce pomstít celé rodině ,hlavně matce. Svede druhého manžela své matky ,díky němu zbohatne, ale zamiluje se do něj a čeká s ním dítě. Nakonec je potrestána sama ,zaplatí za svou pomstychtivost. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout.
Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, styl psaní této slovenské autorky mě seděl , příběh ze života, jak mám ráda, ovšem velmi zvláštní až neuvěřitelný. Dobře se četla.
Velmi zajímavá kniha, v které se dočteme ,jaká byla čechtická hraběnka , zajímavosti z jejího života i o jejím sklonu k sadismu. Výborná kniha- doporučuji.
Příběh Dáši, která má dospělé děti ,do které se zamiluje Richard, kamarád a vrstevník jejího syna, mě zase tak obyčejný nepřipadal. Nakonec zůstane Dáša sama proti času - s jejím manželem spí její nejlepší přítelkyně a Richard se ožení s její dcerou. Docela zamotaný příběh ,ale vůbec ne běžný .
Dobrý napínavý thriller i s trochou romantiky ,ve kterém Irene pátrá po smrti svých rodičů, vrací se do starých míst v této části je děj velmi napínavý, prožívala jsem strach s Iren.Za mě pěkné čtení.
Případ vraždy andělskou košilí, kterou vyšetřuje 80 letá seniorka ,mne nenadchl ,čekala jsem víc.
Zajímavá čtivá detektivka ,děj zasahující do minulosti .Četla se dobře.
Životní příběh Michaeli ,příběh o lásce k babičce, rodině, bývalému příteli i k tomu současnému. Velmi emoční příběh ze života se mě velmi líbil, knihu jsem přečetla jedním dechem. Kniha má také velmi pěknou obálku.
Příběh Kateřiny Lucemburské dceři Karla IV. a Blanky z Valois , jsem přečetla jedním dechem –moc se mě líbil i když byl velmi smutný. Osud si s ní opravdu zahrával, nejdříve když nevěřila Rudolfu Habsburskému, za kterého byla provdána, že si ji vzal z opravdové lásky a ne z politických důvodů. Další životní rána pro ni byla , když se po smrti Markéty -sestry Kateřiny, její manžel Ludvík, Kazimír- polský vladař a Rudolf její manžel spiknou proti jejímu otci Karlu IV. Po hádce s Rudolfem, odjíždí Kateřina za otcem Karlem IV, aby mu řekla ,co Rudolf chystá , je z toho všeho velmi rozrušena a potratí. Karel IV.je však velice moudrý a vše urovná a Kateřina se opět sblíží z Rudolfem ,její štěstí ale netrvá dlouho, Rudolf při jednání v Miláně náhle zemře- zřejmě na mor. Rok po Rudolfově smrti se provdá za Otu Bavorského, ale ten dával přednost lenošení a rozkoši, též zemřel mladý. Kateřina ve svých třiatřiceti letech ovdověla podruhé a již se nikdy neprovdala. Zbytek života strávila na hradě Perchtoldsdorf , kde žila se svým prvním manželem Rudolfem a kterého opravdu milovala.
Mě se příběh Anny z Lampersfordu velmi líbil . Kniha začíná příběhem právě Anny a jejího problémového manželství v 13.století,opředený dávnou legendou. Děj pokračuje v současnosti, kdy skupina archeologů pátrá po hrobce Anny a jejím věnu a také aby objevili zlatý poklad, který zde ukryli za druhé světové války Němci, právě do hrobky kde odpočívá Anna z Lampersfordu. V pokračování příběhu je hlavní postavou Anežka učitelka, která píše knihu o pověstech a pátrá po hrobce Anny. Místní kněz hrobku kdysi objevil a předá mapu jejího místa muži , který velmi touží po zlatem pokladu a to je mu osudným. V knize autorka střídá středověk a dvacáté století, knize nechybí napětí a milostné zápletky. Já knihu doporučuji k přečtení.
Tuto knihu jsem si vypůjčila náhodou a nezklamala mě. Kouzlo vánoc z poklidného městečka Mitfordu z pastorem Otcem Timem a ostatními obyvateli se mě líbil a určitě si vypůjčím i další příběhy. Milá odpočinková kniha.
Docela příjemná oddechovka : bohatý krasavec se sexy tělem ,jako nenasytný milenec ,co víc by si měly ženy přát. Kniha je nabitá erotikou ,ale bez vulgárností. Četla se dobře, akorát jsem začala druhým dílem, takže teď si přečtu první díl, jak se Alayna s Hudsonem seznámili .Kniha má pěknou obálku.
Romantický příběh lásky krále Henryho II. a Rosamundy Cliffordové, dobře se četla.