Tajemství Anny z Lampersdorfu přehled
Naďa Horáková
Anna z Lampersdorfu sní svůj věčný sen již několik staletí, ukrytá v hrobce kdesi na Hodonínsku. Říká se, že ten, kdo ji nalezne, získá nesmírné bohatství. Příběh lásky a intrik s nádechem tajemna, vystavěný na pověstech, religiozitě a historii Slovácka, začíná na troskách Velké Moravy, pokračuje ve 13. století a završuje se v současnosti. Ukazuje, že lidské charaktery se za celá staletí příliš nezměnily a že i moderní člověk by měl být pokorný...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství Anny z Lampersdorfu. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Román o Kateřině z Komárova, bestiální vražedkyni z 16. století, mě zaujal ještě více, avšak ani Tajemství Anny z Lampersdorfu nemohu označit za nudnou četbu. Právě naopak, bavil mě i prostředek knihy, který se vůbec netýkal historie. Připomínalo mi to romány Lenky Chalupové, pak se však v ději znovu objevil hrob Anny z Lampersdorfu a začalo tak napínavé hledání. Hlavní hrdinové románu ani nezjistili, že německý mizera a vrah Werner, nalezl smrt v prostorech, kde již předtím i s poklady odpočívala Anna a také tři protinacističtí odbojáři. Nynějších 60 % (stav k 7. 8. 2023) celkem nechápu, osobně bych knize nedal méně než 75 %.
Kniha se mi moc líbila, pátrání po poháru Anny z Lampersdorfu bylo napínavé a prolínání historické části se současností byl velmi dobrý nápad. Za mě super kniha.
Kniha Tajemství Anny z Lampersdorfu v seznamech
2012 | Brněnské nevěstky |
2013 | Ženy na pranýři |
2008 | Bestie z Karlštejna, aneb, Kronika hříšného kněze |
2014 | Brněnské Židovky |
2020 | Korálky z klokočí |
Trvám na tom, že sexuální zážitky z kolejí a fantazie si měla paní autorka nechat pro sebe. A jestli si myslíte že kniha bude mít stejnou úroveň jak první kapitola tak nee. Tak aspoň že Rupert byl.