anajov komentáře u knih
Dobrá oddechovka ze života, psaná s humorem. Mezi čtením náročnějších románů doporučuji.
Nej kniha z celé série, pokud ty předchozí mám za 5 hvězdiček, tak tady patří nejmíň 6. Ne za drsný námět, ne za až hororové téma, ale za skvělé napsání, za svižný sled událostí, za "otevřenou" poslední větu na konci kapitoly a musím číst dál a dál. Ale i za to, že mě nutí přemýšlet a dokonce i chápat toho tzv. "pachatele". A hlavně ta jedna jediná věta, opravdu záleží jen a jen na nás?
Autora jsem neznala, naprosto náhodný tip. A přitom tak skvělé čtení, napínavé, drsné, logické. Perfektní. Jdu na další díl ze série.
Perfektní. Miluji detektivky, thrillery s inteligentními, chytrými pachateli. Rovněž musí být i nadprůměrní vyšetřovatelé, agenti, a ti přitom mají i svůj život. Výborné čtení, jen ten poslední díl do skládačky mi přišel už moc, už navíc.
Příběh psaný pozpátku, od vyvrcholení děje po začátek, po fakta proč a jak. Přiznám, že mi to zpočátku vadilo, když jsem se začetla, hup, a konec kapitoly a šup děj je o kapitolu dříve. Dokonce mě napadlo, že budu tu knihu číst odzadu, abych měla příběh odpředu jak je zvykem :-). Ale pan autor zvítězil, přece by to pan Deaver nesepsal tak pro nic za nic, proč by to napsal tak neobvykle, pozpátku. Co zatím je?? Nakonec jsem přečetla i předmluvu. Čtěte, není to nějaká rozsáhlá Deaverština, vydržte, i pozpátku má příběh nápad.
Typický Deaver, napětí, spád, překvapení, logika. Prostě skvělé čtení....prosím ještě.. :-).
Úžasně napsaný příběh - strhující, humorný a hlavně takový životní. Dala bych těch hvězdiček i víc.
Dobře napsaný román, napínavé od začátku do konce. Rodinné kořeny a i stejná mentalita ve vztahu zvítězí. Ale co může provádět jeden druhému kvůli penězům je neskutečné až děsivé.
Výborná oddychovka, čtivá, má spád, humorná, i reálná, prostě dobrá k odreagování. I já se podívám po dalších knihách této autorky.
Tato kniha je jiná než běžné romány, je jiná svou vyprávěčskou formou, je jiná v obsahu příběhu, je vyjímečná. O to víc bylo její čtení pro mě zážitkem. Moc se mi líbila.
Dobře napsaný život pohledem tří žen - každé z jiné generace, babička, matka a dcera. Jak píše autorka - jedna poznamenána životem první republiky, druhá socialismem a třetí kapitalismem. Autorka se zaměřuje jaký má která z těchto žen pohled na muže a přístup k životu po boku těchto mužů a pak i o životě bez nich. Kniha se dobře četla, pro mě po delší době chytlavě napsaný příběh.
Dobře napsán životní příběh. Ke čtení je to příběh náročný hlavně emočně, citově, duševně. Kniha se nedá číst někde na veřejnosti - ve vlaku, v čekárně a tak. Spíše v soukromí, případně i s kapesníkem. A já jsem ji nezvládla přečíst na jeden zátah, bylo těch emocí prostě moc naráz. Ač je ale příběh smutný, nejedná se jen o knihu neveselou. Mezi popisy, úvahách o bolesti v srdci a mezi snahou dobrat se odpovědi, proč se to stalo, proč to tak v životě chodí, jsou i zápisky úsměvné, veselé. Jsem ráda, že nemohu posoudit, zda kniha pomůže i dalším takto podobně osudem zasaženým, věřím, že určitě ano. Prostě moc dobře napsána knížka. Co ji trochu takzvaně "kazí", je to, že se jedná o opravdu skutečný popsaný reálný život jedné rodiny, ne nějaký románový, bohužel.
Kniha mě nezaujala, možná jako oddychovka, ale zřejmě jsem neměla na ni náladu :-) .
Pro mě nej kniha od tohoto autora a taky jedna z mála, kterou jsem musela dočíst navzdory, že už svítalo :-)