Anastazie0810 komentáře u knih
Třetí díl, je za mě snad nejpovedenější. Je tam spoustu zvratů, které Vás drží svým způsobem pořád napnuté. Myslím si , že je to rozhodně důstojné zakončení této trilogie. Čte se to jednoduše a stránky ubíhají samy. Jen jedinou malou výtku bych měla. Ruštinu jsem se učila několik let a některé ty pojmy měli špatný překlad. Nevím jestli to byl záměr nebo ne, jen mi to malinko vadilo, když víte jaké slovo tam správně patří.
Každopádně dobrá YA fantasy!
Tak opět jako první díl, četlo se to opravdu jednoduše, pořád se však peru s postavami. Hlavní hrdinka je pro mě na jednu stranu záhada, moc ji nerozumím, a asi mi pořád něco uniká. Mala nechápu a opravdu ho nemám ráda :D Nahlédly jsme za oponu fanatismu a ne všechno uctívání je dobré. Každopádně jsem ráda, že se zde objevily i nové postavy, které zpestřily děj knihy. Pořád mě baví svět vystavený autorkou a dočtu rozhodně i třetí díl. Za mě však zůstávají 3*
No, tak už i já jsem se propracovala k této sérii. Možná mě trošku popostrčilo i vydání seriálového zpracování. K prvnímu dílu. Četlo se to lehce a jednoduše. Strašně se mi líbí ta inspirace Ruskem, je to ojedinělé a ten svět je vystavený dobře. Co se týče postav, tak jsem malinko na rozpacích. Nějak jsem k žádné nepřilnula. Nevím proč. Jsem zvědavá jestli se to třeba nezmění až zkouknu i seriál. Přečtu si však určitě i zbytek.
Páni, tak teď nevím jestli jsem víc naštvaná nebo nadšená. Je fajn, když se jednou za čas dostanete ke knížce, kde nejde úplně o milostný příběh. Možná se to malinko očekává, ale jsem ráda, že to tak nebylo. Namísto toho se mezi řádky najde spousta naděje, spousta síly jak vůle tak i myšlení celkově, a mnoho dalších hodnot, které stojí za zmínku. A to Victoria zvládla výborně. Líbí se mi, že to nebylo na více dílů. Akce střídaná šokem a napětím, které roste s každou stránkou.
A ano nebude to mít úplně konec, který čekáte. I tak je to krásný příběh, že jo ?:)
Moje první knížka, co od autorky čtu. Většina lidí tvrdí, že Victoria Schwab umí psát. A můj verdikt? Rozhodně umí. Možná jsem od toho neměla velká očekávání, ale o to víc jsem překvapená. Je to strašně čtivé, originální, jiné. Postavy jsem si zamilovala po prvních dvou kapitolách. A opravdu mě to baví! :) Krásnou obálku ani nezmiňuju už.
Super a těším se na další díl (jo a je to jen dualogie!)
Zajímavý příběh se spoustou až "absurdních" situacích. Hlavní hrdinka mě ze začátku hrozně lezla na nervy :D pak se to malinko zlepšilo, ale pořád sem si říkala, že to snad není možný ani :D Každopádně příběh se mi líbil a rozhodně se četl dobře. Překvapilo mě i to že se zde mihly postavy z jiné autorčiny knihy.
Více mě však pohltilo :Tvůj perfektní rok.
I přesto mě autorčiny knížky baví a odpočinu si u nich. takže za mě 3*
Přemýšlím jak nejlépe popsat pocity z této knížky. První co chci vyzdvihnout je krásná obálka a název knihy samotný. Druhá věc, která mě překvapila o nadchla zároveň je krása jazyka. Autorka píše krásně, procítěně se spoustou přirovnáními a slovními obraty, které jsem si i já podtrhávala (což opravdu nedělám běžně u knih).
A třetí věcí je příběh samotný. Je v něm krása, bolest, smutek, láska, ztráta, ale i smích a naděje.
Nemyslím si že by to bylo čtení pouze pro YA. Po téhle knížce jsem se opravdu na chvíli zastavila a přemýšlela. A vím určitě, že si ji přečtu více než jednou. :)
Tahle knížka mě vcucla po pár stránkách. Příběh s pohledu holky, která píše fanfikce, ale zároveň musí řešit problémy obyčejné vysokoškolačky.
Její sestra (dvojče) však má úplně jiné představě o tom jak má život na koleji vypadat, a strašně mě tam rozčilovala svým chováním. Takže kromě vztahu dvou sester se dozvídáme i něco o její rodině. Kde ale stále jsou rány, které se nikdy nezacelí.
Je tu i trocha romantiky, ale ne hned nápadné po prvních stránkách.
Kniha je velice čtivá, zábavná, a myslím si že Vás bude bavit od začátku do konce.
Jednu hvězdu jsem však ubrala kvůli tomu že ty fanfikce psané hlavní hrdinkou - můžete si je přečíst, je jimi protkána celá kniha - mě nebavily, ani mě nějak neoslovily.
Jinak je to super oddechové čtení a dobrý nápad, jelikož věřím že těch fanfikcí i v dnešní době je nekonečné množství. Rozhodně u toho vypnete.
Tato kniha je mou poslední, kterou jsem stihla přečíst za rok 2021. Je to velice čtivé a hezky napsané. Líbil se mi námět s diářem, který určitě bude inspirativní. I když to není "veselé" čtení, zanechalo to ve mě spoustu dojmů a myšlenek k přemýšlení.
Oddechové čtení, zvláště na ty dlouhé předvánoční večery. Povídky jsou milé a dobře se čtou. Jsou sice určeny pro young adult, ale myslím, že si jejich čtení může užít i trošičku starší čtenář. Některé povídky byly až malinko přitažené za vlasy, pořád však u čtení můžete vypnouta naladit se na nadcházející svátky.
Jedny z nejlepších omalovánek, které mi prošly pod rukama. Krásné obrázky. Rozhodně doporučuju!
ČEKÁNÍ SKONČILO!!! na závěr téhle série jsem se těšila jako blázen. A musím říct, že je to skvělý poslední díl. Napínavé, čtivé, naprosto pohlcující. Ze začátku jsem musela sice malinko přemýšlet co se dělo ve 3 dílu, ale celkem rychle jsem se zorientovala. Miluju ten příběh, miluju ty postavy. Tento svět je naprosto unikátní a nádherný, svým osobitým a krutým způsobem. Nechci tu toho moc popisovat abych náhodou něco nespoilerovala. Každopádně je to jedna z nejlepších sérií a děkuji jak autorce tak nakladatelství HOST (pochvala za nádherné obálky). Rozhodně si ji časem přečtu ráda znovu. A věřím, že to budu milovat úplně stejně. Jo tak skvělé to je.
Za mě rozhodně 5* a když bych mohla tak klidně přidám
Konečně jsem se k této knížce dostala. Neříkám, že některé básně mě nedostaly. V některých verším jsem našla i své pocity, ale i přesto jsem asi po vší té propagaci čekala malinko víc. Myslím si však že je to povedená publikace a určitě zkusím i další díla od autorky.
Musím říct, že mi chvilku trvalo se do knihy začíst, oproti předešlým dílům, kde to šlo dá se říct hned. Myslím si že je to však tím, že se díváme na příběh z více úhlů pohledu a více časových liniích. Kniha je ale přesto skvělá!! Je plná akce a zvratů. Odhalí se nám spousta tajemství, na které budete koukat s otevřenou pusou. Je to velice povedený závěrečný díl. I když to začtení trvalo delší dobu tak to pohlcení, ale bylo rychlé a zcela nenávratné, kdy pak jen s napětím hltáte další stránky.
Skvělá série a rozhodně ji doporučuji !!! Stojí to za přečtení !
Knížku jsem sháněla dost dlouho. Je to historický román, kde se prolínají dva pohledy. Tématem knížky je rodina Romanovových, konkrétně Anastázie, o které se tvrdí, že přežila.
Četlo se mi to moc dobře. A beru i že ne všechno je založeno na faktech. Každopádně jsem ráda, že knížku mám ve své knihovně.
Opět naprostá pecka. Sice mě malinko překvapily nové postavy, tak ale pohled na jiné prostředí a s jinými postavami byl stejně propracovaný jako v první knize. Jsem neskutečně zvědavá na ten třetí díl. Ohledně grafického zpracování tak není asi potřeba slov. Prostě nádhera!!!
Než se vyjádřím ke knize jako takové, vzdávám hold těm, kteří pracovali na celkovém provedení a vzhledu knihy, takové grafické zpracování nemá odboby. Je naprosto nádherná! Malinko mě sice vyděsil počet stran, ale četlo se to samo. Zamilovala sem se so hlavních postav a Spiro ten mě fascinoval víc a víc s každou stranou. Rozhodně se tato série řadí k mým oblíbeným a stojí za každou korunu!!
Zajímavé, napínavé, dokonalé.
Za krásnou obálkou a tajemným názvem se skrývá originální příběh, který jsem ještě nikde nečetla ani neviděla.
Příběh je čtivý a rozhodně unikátní. Přesto však za mě je průměrný. Oceňuju autorku za zcela nový svět, ale chybělo mi tam něco co by mě vcuclo do příběhu.
Proto hodnotím 3*