Andy0892

Knihy Jane Austen mám ráda - V ORIGINÁLE. Tohle ale ne! Po těžkém přemáhání se abych knihu dočetla a zjistila předvídatelný konec, jsem se rozhodla nezanevřít nad spisovatelkou, ale nedá se nic dělat tohle prostě nebude můj šálek čaje.

Překvapilo mě, že v knihovně jsem tuto knihu našla v sekci dětských knih. Tam bych ji opravdu nezařadila. Moc kladně bych knihu nehodnotila, ale zase bych ji nechtěla úplně odepsat. Zřejmě u téhle knihy víc než u jiných záleží na vkusu čtenáře.

Přiznám se, že tohle byla první kniha, kterou jsem chtěla hlavně kvůli obalu. :-D A i když je tu už pět let zpátky stále si pamatuji, že kniha nepatřila, nepatří a patřit nejspíš nikdy nebude mezi moje nejoblíbenější. Zajímavý nápad, ale nezajímavě napsaný. Půl hvězdičky je tam za ten obal knihy.

Četla jsem ji před třemi lety na jeden nádech - je moc tenká, čtvrtou hvězdičku jsem dala za originalitu.

Film vám nikdy nedá to co kniha a tady to platí víc než kde jinde. Doporučuji kašlat na pohybující se obrázky a zaměřit se na písmenka. Vážně skvělá kniha.

Četa jsem ji v angličtině, takže jsem se naštěstí vyhnula chybám v českém překladu. :-D Kniha byla dobrá, ale ve stejném žánru podle mě jedna z těch slabších.

První kniha byla naprosto BOŽÍÍÍÍ (tohle slovo obvykle nepoužívám) druhá je o dost horší, ale to jen pokud máte velká očekávání. Pokud si chcete přečíst méně zábavnou část z Lauřina a Jamieho života pak směle do toho. Já přesto stále fandím prvnímu dílu, ten prostě překonat nelze.

A proč ne? Jedna z těch knih u kterých váháte zda si ji přečíst, ale nakonec jste rádi, že jste to udělali.

Jedna z nejsilnějších knih, kterou jsem za poslední rok četla.Velmi zajímavá kniha k zamyšlení, která ukazuje jakým by se svět stal. Stále jsem přemýšlela jak by to vypadalo u nás :-D

Četla jsem všechny tři díly a i když je to už nějaký ten rok dozadu, stále ta kniha ve mně je. :-D Zajímavý nápad, pěkně napsaná, trochu jiné postavy... Určitě bych si knihu koupila znovu.

Kniha je mnohem lepší než film, několikanásobně. Takže kdo nečetl a číst chce a neviděl film doporučuji nejprve číst.

Nemůžu říct, že by to byla jedna z mých oblíbených knih, ale zaslouží si přečtení. Dlouho jsem si ji chtěla přečíst a nejspíš jsem čekala příliš dlouho, přesto doporučuji. Kniha je mnohem lepší než film, který mě osobně nenadchl. :-D

Většinou knihy tohoto žánru nečtu, ale potřebovala jsem oddych od všech fantasy příšer a vymyšlených světů. A to jsem i dostala. Moc pěkně napsaná kniha.

Krvavá cesta byla jednou z knih na mém seznamu. Jsem ráda, že jsem si ji koupila. Děj je dobře napsaný, neměla jsem pocit, že bych se v něm, či postavách ztrácela. Líbil se mi i vývoj vztahu mezi sestrami. Teď jsem zvědavá na pokračování.

600 stran, nemohla jsem se odtrhnout a tak knížka zmizela z mých ruk stejně rychle jako se tam objevila. Postavy jsou skvělé, prostředí je senzační - dávám plusové body za nepřehnaný popis okolí, který by zahltil celý děj. Jen škoda, že musím čekat tak dlouho na pokračování.

Hledala jsem něco lehkého, něco co se bude číst samo, bude zajímavé, ale nebudu z toho mít děsivé sny :-) Když mi kamarádka řekla o této knize říkala jsem si, že jsem na ni stará, ale... Byla výborná. Postavy jsou skvělé, místo, ve kterém se děj odehrává, je současné a zároveň naprosto jiné. Musela jsem si koupit i další díly. Doporučuji i ostatní díly Scarlet(karkulka), Cress (Locika). Nemůžu se dočkat Winter (Sněhurky), která by v Americe měla vyjít listopadu.

Snad lepší než první díl. Těšila jsem se na pokračování, které si však budu muset přečíst v angličtině, neboť jsem se přímo od pracovníka vydavatelství dozvěděla, že neplánují přeložit a vydat třetí díl v češtině. :-(

Rozhodně doporučuji. I když, jak už tu bylo řečeno, věková kategorie této knihy je zavádějící, ale dneska je možné všechno :-D Kniha se čte lehce, dobře se orientuje v postavách, nejsou nijak složité. Není to jedna z těch knih, kde znáte dopředu konec.
Jen mě zklamala jedna věc, podle vydavatelství Egmot neplánují přeložit a vydat třetí díl této série. :-(

Dlouho jsem se rozmýšlela zda si knihu přečíst a pak, když jsem ji měla v ruce...ze začátku jsem bojovala s tím, že knihu odložím. Prvních pár stran bylo vážně náročných - děj se pro mě nezajímavě táhl, 'lidi' / upíři v jiném podání (mají mé plusy i mínusy), ale když se dostali do části kde se konal hon nastal zvrat. Knize dávám tři hvězdy - jednu si zaslouží za nové upíry. S pokračováním nespěchám, ale určitě si ho přečtu.