Anetidlo Anetidlo komentáře u knih

Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí Sarah Andersen

Podle DK jsem tento komiks četla v dubnu, a nijak jsem neměla potřebu psát komentář. Ale říkám si, že nějaký ten řádek mě nezabije. Jsem na sebe mírně naštvaná, když si řeknu, že komentář nebudu psát, a pak si zpětně nedovedu vybavit, co pro mě přečtení znamenalo.
V žánru komiks bych pro příště raději sáhla po něčem dějovějším. Některé situace byly opravdu autenticky sepsané, ale tento formát bych uvítala spíše na sociálních sítí apod. Bylo to fajn, nic víc.

15.12.2019 2 z 5

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky Elena Favilli

Přidávám se ke skupině čtenářů, kteří očekávali více.
Samostatné ilustrace, na kterých se podílela spousta žen, jsou překrásné. Ale co se týče textu... Životní příběh se nedá shrnout na jednu stranu.
Třeba si v budoucnu přečtu další díly, ale jsem ráda, že jsem si tuto knihu pouze vypůjčila z knihovny. Zda bych tuto knihu četla mé (budoucí) dcerce, to opravdu nevím.

10.07.2019 2 z 5

Kdo zabil Snížka? Kdo zabil Snížka? Petra Soukupová

Zajímavý kousek. Spisovatelku zatím více neznám, tudíž nemohu porovnat s jejími dalšími výtvory, ale tohle rozhodně nebylo špatné. Pozoruhodný příběh, zajímavě napsané - dětská literatura s něčím v sobě. Zpětně si vybavuji, že mě mírně zklamal konec, co se týče rodiny Martiny. Přišlo mi, že ji po celou dobu odstrkovali, a pak ani vlídné slovíčko k obhajobě? Pár věci mi tam nehrálo.

30.12.2019 4 z 5

Odd a mraziví obři Odd a mraziví obři Neil Gaiman

O ilustracích není potřeba mluvit. Úchvatné. Příběh též nebyl nijak špatný. Možná by ale více vynikl ve sbírce či v sérii. Fajn jednohubka, nic závratného.

30.12.2019 2 z 5

Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři Pachatelé dobrých skutků 1: Puntíkáři Miloš Kratochvíl

Občas je složité činit dobré skutky, když se Vám vše vymkne z ruky. Tohle se dozvídají dva malí uličníci. Fajn, vtipné počtení.

30.12.2019 4 z 5

Zeptej se táty Zeptej se táty Jan Balabán

Od knihy jsem myšlenkami utíkala jinam. Nacházely se v ní zajímavé myšlenky, ale autorův styl psaní mi nesedl, přišlo mi to obyčejné, nezajímavé.

30.12.2019 1 z 5

Ivan je jen jeden Ivan je jen jeden Katherine Applegate

Nádherná kniha! Nádherný příběh! :') V člověku se po dočtení podobné knihy něco hne. Lehce se četlo, plánuji si knihu pořídit v angličtině. Velké doporučení. :)

15.12.2019 5 z 5

Mám tě ráda Mám tě ráda Jenny Bakker

Krásné ilustrace a poselství. Kniha pro děti přinášející porozumění lásky. Sice za mě mohla být o pár stran delší, abychom se například dozvěděli detaily, ale pro děti je to dostatečné. Tento 'nedostatek' vynahrazují opravdu povedené ilustrace, které zahřejí u srdéčka. ❤️

01.03.2019 3 z 5