angloumene angloumene komentáře u knih

Tolkienovy říše - Obrazy Středozemě Tolkienovy říše - Obrazy Středozemě J. R. R. Tolkien

Jedna z nejkrásnějších knih - nabízí pohled na Tolkienovu říši očima řady různých malířů. Obrazy v knize jsou opravdu nádherné a řada z nich evidentně sloužila také jako inspirace pro film.

Koně Koně Juliet Clutton-Brock

Jedna z mích nejoblíbenějších encyklopedií koní - kniha nenabízí obšírný popis jednotlivých plemen nebo metody péče, tak jako řada jiných. Místo toho ukazuje zejména vývoj koní jako takových a jejich roli v historii lidstva a tak dává možnost seznámit se s těmito zvířaty tak trochu víc, než jen z jejich aktuální pozice. Rozhodně by neměla chybět v knihovničce žádného (dětského) nadšence do těchto mazlíčků.

Milionářský Macek Milionářský Macek Pamela Dalton

Opravdu zábavná knížka pro starší děti, kterou jsem si ve svém věku oblíbila natolik, že jsem ji četla několikrát.

20.11.2015 5 z 5

Koupání zakázáno aneb Hastrmani nejsou tatrmani Koupání zakázáno aneb Hastrmani nejsou tatrmani Helena Růžičková

Pěkná pohádka pro trošku starší děti, ve svém věku mě rozhodně bavila.

Edit po četbě synovy - pohádka za těch skoro třicet let ztratila hodně ze svého kouzla. Společnost, o kterou se dost opírá, už je prostě někde jinde.

20.11.2015 3 z 5

Ilias - Trojská válka Ilias - Trojská válka Stelio Martelli

Jako dítě mě na téhle knížce oslovily zejména povedené ilustrace. Hlavní cíl, tedy předat starou řeckou klasiku i mladším čtenářům, byl nicméně naplněn.

Za pohádkou kolem světa Za pohádkou kolem světa Vítězslav Kocourek

Kniha díky které jsem se naučila pohádky milovat i v dospělém věku. Mohu doporučit jakékoliv věkové kategorii.

Jak, kde, kdy, proč Jak, kde, kdy, proč Belinda Hollyer

Jedna z mích prvních velkých encyklopedií, naneštěstí musím říci, že pro děti se určitě najdou i lepší a poutavější kousky. Dnes si z ní v podstatě nic nepamatuji.

20.11.2015 3 z 5

Veverka a malý nosorožec Veverka a malý nosorožec Mischa Damjan

Veverka a malý nosorožec je moje první jenom moje kniha :) Dostala jsem jí k příležitosti ukončení školky a její poučný příběh si stále pamatuji.

20.11.2015 4 z 5

Velká dětská encyklopedie Velká dětská encyklopedie kolektiv autorů

Do dnes si pamatuji s jakou láskou jsem si tuhle knihu jako dítě pročítala. Jedno z prvních témat - tektonické desky a pohyb zemského povrchu si dokážu vybavit i nyní :)