Any26 komentáře u knih
Za mě velmi obsáhlá biografie o Georgi Harrisonovi. Prvně bych začala vzhledem. Knížka je hezká, desky se mi líbí, přebal super; kvalitní papír, obrázkové přílohy, i dělení kapitol super.
Knížka má za mě jedno mínus, a sice že se tam spousta věcí několikrát opakovala. Obsahově nebo spíš stylem psaní a vyprávění rozhovorů mohla být knížka možná trochu lepší, ale tuším že je to dost těžký napsat takhle životopis, takže OK.
Na Harrisonově životě mě opravdu mrzí to, kolik lidí ho nakonec zradilo.
Závěr knížky už byl velmi rychlý (tisíciletí a (alt0134 = konec)), o to víc to ale bylo smutné...
Knížka super, taková typická oddechovka. Četla se skoro sama, tedy až na ten prostředek, který mi z nějakého důvodu přišel krapet zdlouhavý, ale samotný konec to vynahradil.
Každopádně "nenápadně" zakomponovat Beatles do celého příběhu byl za mě skvělý nápad!
Autobiografii Joan Baezové jsem se rozhodla přečíst především kvůli jejímu blízkému vztahu k Bobu Dylanovi. Nakonec jsem velmi nadšená samotnou Joan Baezovou - jejím čistým zpěvem s hrou na kytaru. Součástí její osobnosti je pak i pacifismus a různá protiválečná aktivita...
---autobiografie je velmi čtivá a hezky zpracována se spoustou fotek---
Nejvíc se mi líbili kapitoly, kde popisovala svůj vztah právě s Bobem Dylanem, ale na závěr na mě hodně zapůsobila kapitola o Live Aid 1985.
Joan Baez je prostě jedna z legend nejen folkové scény...
WAU tak to bylo opravdu nádherné, skvělé... doporučuji!
"Všichni máme velkou část svých myslí uzamčenou. Jsme uzamčení před svým vlastním světem."
A teď mi řekněte, že to není pravda. Ale ona to pravda je. Netvrdím, že všechno to bylo správné, to ne. Ale prostě se musím pozastavit nad jejich stylem, jejich modus vivendi, a přece jenom to něco mělo do sebe. Myslím si, že každý by si měl z knížky vytáhnout to podstatné. A nad spoustou myšlenek jsem se až zarážela, jak jsou pravdivé a opravdové, skutečné.
Kdo je vlastně ten slavnej Ken Kesey, autor díla Vyhoďme ho z kola ven, známého spíš pod názvem Přelet nad kukaččím hnízdem? Kdo to je?!
Opravdu jsem obdivovala nádherný popis situací a zážitků, hudby a té atmosféry. A fakt mě bavila ta jejich s-y-n-c-h-r-o-n-i-z-a-c-e. A jelikož je to opravdu popis toho, co se stalo, je to ještě úúžasnější. Autor to vlastně vypráví, přitom ale o něm po celou dobu v díle nemáme ani páru. Konec se propojuje se začátkem a začátkem se spojuje s koncem.
"... Jedním z nich, tím nejzákladnějším, je zpoždění ve vnímání, zpoždění mezi tím, kdy vaše, smysly obdrží nějakou informaci, a okamžikem, kdy vy jste schopní na ni zareagovat. Všichni jsme odsouzeni k tomu, abychom prožili celý život tím, že sledujeme film svého života – vždycky, reagujeme až na to, co se právě přestalo dít. Přihodilo se to nejméně před třicetinou vteřiny, myslíme si, že žijeme v přítomnosti, ale není tomu tak. Přítomnost, tak jak ji známe, je jen filmovým záznamem minulosti, a my nikdy nebudeme schopní ovládat přítomnost obvyklými metodami."
Velice jednoduchý, krátký příběh a přesto byl zajímavý a má co říct.
Boží knížka, boží série. Pamatuji si, že kvůli téhle knížce jsem nešla spát, dokud nebyla dočtená!
Neuvěřitelně dojemné...
A to je vše co k tomu mám, nemá smysl nic víc dalšího psát. Ti, kdo si chtějí přečíst si ji přečtou.
---
Doporučuji.
Bylo to zajímavé čtení, takové neobvyklé... Přesto jsem ráda, že jsem si Peera Gynta přečetla. Závěr se mi líbil nejvíce.
(3,5 hvězdičky)
Nádherný příběh néjen z Greenwich Village. Příběh dívky z obalu druhého alba Boba Dylana The Freewheelin' Bob Dylan. Příběh mladé umělecky založené dívky. Suze Rotolo nás postupně bere do Greenwich Village, do folkového centra, do bohémské čtvrti. Poznáváme s ní všechny folkaře a umělce. Poznáváme s ní raného Boba Dylana. Poutavě vypráví o soužití s ním, kdy jí bylo teprve 17 let, prudkém vzestupu slávy Dylana a jejím uvědomění si vlastní osobnosti (né jen to "kotě" od Boba Dylana). Nechala nás nahlédnout do jejich dopisů, které si vyměňovaly při jejím studiu mimo americký kontinent. Suze nás, ale seznamuje nejen s Greenwich Village, ale i se svou rodinnou historií, studiem v Itálii, výletem na Kubu, apod.
Kniha je plná skvěle doplňujících fotografií.
Ke knížce mám jedinou výtku, a to pouze časté chyby v českém překladu - překlepy, vynechávání slov, kvůli nimž věty nedávaly zcela smysl...
Celkově to byl, ale krásný dojemný příběh, který stojí za to si přečíst.
3,5 hvězdiček dávám díky rozhlasovému zpracování. Kdybych to četla ... nevím ... možná méně, možná více.
---
Chudák Firs...
Jaká to znalost společnosti --- opravdu skvělé!!
P.S. vydání z roku 2000 je opravdu nádherně zpracované!
To, že je to dcera Jacka Kerouaca se zapřít rozhodně nedá. Úžasná čtivá, autobiografie.
Kruté vraždění žen. Mučení v tom nejhorším slova smyslu. Nemilosrdná hra jednoho opravdu-opravdu narušeného člověka.
Dlouhou dobu jsem nemohla sehnat první díl, takže jsem teď konečně mohla poznat jak se seznámili / potkali a vyšetřovali svůj "první společný případ" Maarten S. Sneijder a Sabina Nemezová
Nejvíc mě může mrzet to, že jsem se četbě plně nevěnovala a dlouho mi tak trvalo to přečíst, a to ne tím že by byla knížka špatně napsaná... Protože -- je to brilantní úvod do celé této knižní série s případovým analytikem Maartenem S. Sneijderem. Seznamujeme se s jeho úchylkami a potřebami a poznáváme ten slavný případ, na který se často v dalších dílech odkazuje. Autor nás pořád udržuje v napětí až do posledních stránek... Rozhodně doporučuji těm, co vyhledávají kvalitní krimi/thriller s obzvlášť brutálními způsoby vražd.
Takže Anna Karenina...
Na čtení této ruské klasiky jsem se velmi těšila. Každopádně mě ale naopak velmi zklamala, a co hůř uvrhla mě do čtenářské krize.
Ano, linka s Annou a Vronským mě velmi bavila, ale kdykoliv přišel na scénu Levin umírala jsem nudou. Roztahané vyprávění, popisování a filozofování, které by se klidně dalo o půlku zkrátit nebo proškrtat.
Špatný to nebylo, ale nějak extra dobrý taky ne - 3,5
Filosofie v dylanovském stylu. Co vlastně Dylan popisuje a o čem je ta jeho filosofie?
Krátké kapitolky věnované jedné písničce, kde vám poutavě sděluje nebo spíš popisuje pocity z dané písničky - to co se nám honí hlavou, když ji slyšíme.
Kolikrát nezapomene zmínit další písničky z podobnou tématikou + další postřehy o skladateli, interpretovi atd.
Jak už jsem výše uvedla je to poutavé a čtivé; není to samozřejmě knížka, která by byla hned přečtená.
Doporučuji si na youtube najít playlist k této knížce a písničky si k tomu pouštět.
Další plusové body patří grafické stránce této knížky a i překladu.
Zkrátka moc povedená kniha!
Wau, tohle byl dost ulítlý a bizarní příběh, ale zároveň se mi děsně líbil. I když při "rozuzlení" na festivalu, jsem knihu četla z otevřenou pusou a nevěřila tomu co se děje. Tahle pasáž byla za mě trochu zmatená a zvláštní a mohla by být trošku kratší. Ale celkově knížka byla fakt super, byla nepředvídatelná a zcela jiná oproti ostatním. Líbilo se mi jak se protínal děj z minulosti a ze současnosti.
Moc, moc bavilo. Jsem ráda, že jsem tuhle knížku ulovila v knihovně v sekci "vyřazeno z fondu - k rozebrání". Opravdu mile mě překvapila!