Aranyfelix | Komentáře u knih | Databáze knih

Aranyfelix Aranyfelix komentáře u knih

Promlčení Promlčení Jiří Březina

Velmi zajímavá úloha detektiva, který nevyšetřuje, pouze poslouchá proběh někoho, kdo vyšetřil před ním. Kdo vraždil má čtenář možnost odhalit sám. Ale spoustu podrobností se pak dozví až v závěru, které vydedukovat nemohl.

06.02.2025 4.5 z 5

Jací jsme dnes - Česko od roku 1989 očima investigativního novináře Jací jsme dnes - Česko od roku 1989 očima investigativního novináře Jaroslav Spurný

Vyslechnuto v roce 2025 jako audiokniha. Ve své době mohla být hodně inspirativní, dnes ale hodně zastaralá. O hodně věcech víme jak dopadly. U kauz, které jsem tolik neznal jsem z popisu vůbec nepochopil o co šlo. Autor hodně předpokládá čtenářovu znalost situace.

06.02.2025 3 z 5

Dlouhá cesta za svobodou Dlouhá cesta za svobodou Nelson Mandela

Velmi otevřená a čtivá zpověď jednoho z největších světových politiků a bojovníků za svobodu.

16.01.2025 5 z 5

Teorie podivnosti Teorie podivnosti Pavla Horáková

Jako vztahové drama je to rozhodně lepší než jako scifi. Ale jako scifi je to opravdu velmi pseudofilozofické a neuvěřitelné.

16.01.2025 1.5 z 5

Candide Candide Voltaire (p)

Slyšeno jako audiokniha. Voltairova odvážná kniha je bohužel pro dnešní dobu po stránce filosofickospolečenské neaktuální a po stránce příběhové velmi epizodický s nepravděpodobnými postavami . Pokud vás ale zajímá, jak tento velký humanista viděl svoji dobu, tak jako dobové svědectví určitě vhodné.

21.12.2024 3 z 5

Thrawn: Spojenectví Thrawn: Spojenectví Timothy Zahn

Vztah mezi Anakinem a Thrawnem je zajímavý, to jak dokáže Thrawn držet na uzdě Darth Vadera poutavé, ale příběh? Dobrý možná do průměrného komiksu.

23.11.2020 2 z 5

Thrawn: Velezrada Thrawn: Velezrada Timothy Zahn

Pokud vás baví číst na jakou stranu se nakláněla děla a v jakém pořadí začali střílet lodě, tak si to i užijete. Pokud chcete dobrý příběh a charismatické hrdiny, ruce pryč.

23.11.2020 1 z 5