archivářka115 komentáře u knih
Čtivá knížka, která velmi otevřeně popisuje život sympatického režiséra.
Začátek byl pomalejší, ale potom se děj rozběhl. Nečetla jsem jí jedním dechem a tak jsem ztrácela přehled, kdo je kdo. Jinak se četla celkem dobře.
Dozvíme se, jak si máme hrát s kočkou, abychom jí zabavili. To by nás ovšem musela poslouchat .
Zajímavý román z prvopočátku cyklistického závodění. Kniha pojednává o morálním problému hlavního hrdiny. Ze současného hlediska je děj lehce naivní.Zajímá spíš ctitele cyklistiky.
Origin.: Readeŕs Digest Gardening Techniques
vyd. 2007, Londýn
přeložila: Kateřina Ševčíková
Vyd. 1., Praha r. 2010
Podrobné rady pro zahrádkáře od návrhů na vytvoření zahrady, návody na pěstování rostlin, boj proti škůdcům, rozmnožování ...
Vypadá to jednoduše. Pro mě, která jsem věčný začátečník, to jednoduché není a nikdy asi nebude.
Ještě bych chtěla upozornit, že byla přeložena v r. 1994.
Je to 1. české vydání.
Rok 1995 není nikde uveden.
Kniha Květinová zahrada není zahrádkářská příručka - je to kniha určená ke čtení. Obsahuje praktické rady při pěstování kvetoucích i nekvetoucích okrasných rostlin.
Když si čtu knížku, kde je hlavním hrdinou Poirot, tak mám před očima Davida Sucheta.
Jeho Poirota miluju a manžel se s tím musel smířit.
Skvěle napsaná knížka. Nikdy nepřestanu obdivovat úžasný překlad z finštiny od pí. Hellmuthové.
Nádherná a zajímavá knížka. Obdivuhodný překlad.
Doma jsme měli pouze první tři díly. Kája a Zdeňa dva kladní hrdinové, kteří se mi (jako dítěti) moc líbily.
To byla jediná knížka z červené knihovny, kterou jsme měli doma. Moc se mi líbila a dodnes se k ní občas vracím
Byl to první dívčí román, který jsem četla před mnoha lety. Stále ho mám schovaný a občas si ho z nostalgie přečtu. Pamatuju si, jak mě naštval rychle ukončený závěr.
Jeho milostná trubadúrská poezie, i když někomu nejspíš bude připadat naivní , se mi líbí.
Knížka není špatná, ale když jsem jí četla, tak jsem stále měla před očima hrdiny z televizní inscenace. Stává se mi to velmi málo, ale musím přiznat, že se mi inscenace líbila víc , i když byla natočená podle knížky.
Přestože se knížka četla dobře, tak je hrozně depresivní a já jsem neměla nervy jí dočíst. Až se zlepší situace, tak se k ní určitě vrátím.
Četla se dobře, ale čekala jsem od ní víc. Připadalo mi , že se spisovatelka snažila co nejrychleji napsat závěr. Bylo to zmatené.
Od autorky je to druhá knížka, kterou jsem přečetla. Líbila se mi.