ardeas
![Rivalové Rivalové](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493446/rivalove-B9j-493446.png?v=1663077983)
Hate love príbehy su čoraz populárnejšie a uz začína byť problém zaujať originalitou. Tu to bolo v celku zaujímavé prevedenie co do sexuálnych scén ale úplne súhlasím s Littlemonday. Ku koncu to stracalo dych a v konečnom dôsledku to vyústilo do romantického klišé.
Nedá mi nepoznamenat, ze na začiatku knihy, ked som uvidela ze autorka použije štýl striedavé rozprávanie postáv, doslovne som sa nútila čítať co najviac len kvôli tomu aby uz konečne prisla nejaka kapitola od Westona,ktorého pohlad bol v devize. Mam rada keď sa to strieda, ale v tejto knihe by som to bud dala 50:50 alebo zrusila,nakolko ma to rozčuľovalo ako nejaký vypocitavy kalkul od autorky.
Zrátané a podtrhnute, za mna slabší priemer a nebyt špičkovania medzi postavami, kleslo by to u mna este nižšie.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Hodnej kluk Hodnej kluk](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357612/hodnej-kluk-iuy-357612.jpg?v=1514218718)
Za mňa je to tak 50 na 50. Do polovice knihy som sa nevedela zacitat a vlieklo sa to. Potom to už bola zbesila jazda plna humoru. Az mi to prislo ze jednu cast pisala jedna autorka a zvysok druha tomu dala zvyšok. Nebolo to pre mňa surode dielo.
Elle Kennedy zbožňujem, takze mi vrta dosť hlavou, ci ta druha cast nebola hlavne jej a Bowen sa sice snažila ale na ňu sa asi u mňa nedotahuje... aj keď krivdit jej nechcem, no pripadá mi to tak :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Když jsme se poznali Když jsme se poznali](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460526/kdyz-jsme-se-poznali-WTm-460526.jpg?v=1609501795)
Príjemná oddychovka, co sa cita sama. Napriek tomu, namiesto 4* davam len 3,pretoze tam niečo chybalo.
Pozadie hokeja mi pripominalo seriu Off-Campus od E. Kennedy ale chybala mi tam tak vyrazna chemia medzi hlavnými predstaviteľmi, ako to vie len ona :) A prave toto ma skor dostalo do hodnotenia lepší priemer.
Napriek tomu, tesim sa na dalsie knihy.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vendeta Vendeta](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344257/vendeta-gAT-344257.jpg?v=1496078304)
Rozhodne pre mladé ročníky :) Naivita z toho az triskala potokom. Napriek tomu všemožnemu klišé ma kniha bavila hlavne vedľajšími postavami a samotným zakulisim. Po precitani celej trilogie ale viem, ze po pretrhani celej série by z toho bol lepší román. Takto je to len väčšina balast v 3 dejstvách.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Bez rozloučení Bez rozloučení](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409974/bez-rozlouceni-NXV-409974.jpg?v=1564996143)
Dobrý námet, hlavná myšlienka a celkový vyvoj, ale mnohé veci sú v celkovom obraze u mňa rozporuplné. Plus samotný fakt, ze ma hlavná hrdinka štvala a bola mi nesympaticka. Jedným z rysov, čo neviem tak nejak odpustiť autorke ta osudovost, vytvara to dojeme nereálnosti.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Označená Označená](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29164/skola-noci-oznacena-5pt-29164.jpg?v=1434792183)
Na knihy z tento ságy som casto natrafila v kníhkupectve ale nejako ma anotácia nezaujala. Fandim skôr Upirskej akadémii a tu sa mi to dosť zacina podobať. Jazykova stránka je dosť nenáročná a ako napriek tomu, ze sa tam deje toho dosť, je to skor nuda. Take vlažné intro. Som zvedava ako sa to ďalej vyvrbi, ale nemyslím ze ma to ohúri. Snad sa mylim :))
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Nočná hra Nočná hra](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180688/nocna-hra-180688.jpg?v=1383165951)
(SPOILER) Skvelý svet, ktorému som prepadla po Bratstvu čiernej dýky, len ako ja tam, tak aj tu ma už zacina hnevať každý happy end a vyprchava ta ľudská časť. Za seba môžem asi konštatovať, ze asi začínam žiarliť :DD ze je to tak šťastné a dokonale na konci. Občas by sa ta šablóna mohla trosku aj zmeniť...
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Lacrimosa: Rekviem pro Saschu Lacrimosa: Rekviem pro Saschu](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299161/lacrimosa-670-299161.jpg?v=1466944935)
Veľkou devízou knihy je, že sa jedna o trilógiu ale vydaná v ČR/SRje len prva kniha.
Podľa miestnych recenzií som čakala hroznú knihu. A asi preto som zaskočená tým, ze ma bavila. Len mi príde divné, ze kniha je tu zaradená do scifi a pri tom sa jedná o fantasy, s démonmi, anjelmi a upírmi.
Podobnú sériu som čítala a popravde, necakala som ze ešte narazím na podibne vystavaný dej, co by ma zaujal.
Napriek mnohým námietkam, že autorka nevie písať, hm... nie je to dokonale, ale viem to odpustiť, lebo ma dej zaujal. Uz len zohnať ďalšie 2 knihy, aby som mala úplný obraz :DD
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445740/kudy-ke-hvezdam-2ts-445740.jpg?v=1592328240)
Nie som cieľovka, ale NA žáner si rada prečítam ako relax, kde nie sú extra dramy a riešia sa väčšinou banality. Tu tomu az tak celkom nebolo :) bola aj drama v podobe nevernika, ale ako oddychové čítanie pri chorobe, kde nemusim rozmýšľať, to uplne stačilo :))
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na velikosti záleží Na velikosti záleží](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358570/na-velikosti-zalezi-kXo-358570.jpg?v=1510646801)
Chvalim námet a celkovu myšlienku. Skvelý zaver, top moment a asi jediný z knihy co ma vzal za srdce bol v bare. Ale to je asi tak vsetko. Oceňujem snahu autorky podať pribeh s zenou, co nie je ako papek :)
Krátky časový ramec, slovenský nemastny preklad a k tomu slaba chémia, v kombinácii červenej knihovne so slabym humorom to u mna nefungovalo.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Otrokyně citů Otrokyně citů](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198729/psy-menavci-otrokyne-citu-Umm-198729.jpg?v=1410271123)
Zaujímavy svet, dejová linka bola jasna, ale cesta zaujímavá. Trochu mi robilo problém slovo "psy", nakolko znie ako náš "pes" :) ale dá sa na to zvyknúť, no nepohrdla by som úpravou vyrazu na psyCH :DD Lepsie by sa mi potom vysvetľovalo druhým, co čítam... nie o psoch ale o psyoch.
Určite budem pokračovať v sérii, len dúfam, že to nebude ako cez kopirak a nebude to sladké. Tu to uz zacalo voňať práškovým cukrom po 2/3 knihy ale zatiaľ to zvládam.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413457/ruckus-silena-laska-mKp-413457.png?v=1563921908)
(SPOILER) Myslim, ze knihy od tejto autorky by sa mali hodnotiť s odstupom. Pomota Vam hlavu. Vie tak skvelo kamuflovat rôzne problémy v dejovej linke a zatlačiť na pílu, ze jej to proste zhtlnete.
Chystam sa prečítať celú seriu, hlavne kvôli spin off sérii, lebo ta ma viac zaujala svojimi postavami, no chcem mat celkový obraz. Žiaľ mnohonásobna nelogickost počínania postáv mi škrie oči.
Vsimli ste si, ze podla typu knih a vstavaných príbehov posudzujeme svoj život? Preto práve pri tejto autorke pociťujem akúsi zradu, aj ked su to knihy pre ženské publikum. Vo vztahu su vždy 2,no tu ma mrzí, ako je to vzdy chyba muza. Pri Deanovi ma to ozaj bolelo. Stratilo sa to v texte, aj ked mu odpustila, ved ako inak... ale je to smutné, ze autorky, nie len tato, stavia zeny do pozície, ze za všetko môže muz a ten to musi aj napraviť. Akoby sme my zeny boli anjeliky a neviniatka, vsak dami? ;)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Príšerná nedotáčavost... plochy dej, bez iskry. Az závratne mimo realitu. Najlepší moment v knihe, co ma skutočne oslovil bolo ked dostala tu prácu. Ale zvyšok bol priveľmi naivný a neskutočny. Nevedela som to autorke uveriť.
Tiez mi vadilo časové rozpätie. Vela veci sa dialo až extrémne rychlo a mnohé veci sa zas zbytočne vliekli. Napad dobrý ale nevyužitý potenciál... ako u mnohých z daného žánru. Žial nie kazdy autor to proste vie ukočirovat.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Cena za bozk Cena za bozk](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489170/cena-za-bozk-jyz-489170.png?v=1643976645)
Prečítané za 1 den. Ako relaxačna kniha velmi dobre. Dosť vyvážené, aj rozumu, aj blaznivosti a nebolo to az také cukrové, ako pri tomto type kníh býva, s malou davkou sexu, ktoré to okorenili, nie zabili dej :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ty nejsi můj Romeo Ty nejsi můj Romeo](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474679/ty-nejsi-muj-romeo-g20-474679.jpg?v=1623769261)
(SPOILER) Prečítané a čoskoro to bude zabudnuté, napriek námetu, ktorý nie je az tak originálny a veľakrát až plytké klišé, no začiatok ma popravde veľmi navnadil. A potom to už šlo z kopca.
Neviem ci je to prekladom, ale styl mi nesedel. Niektoré repliky sú anachronicke, akoby lietali v čase. Pride mi, že sa s tym proste autorka trapila, chyba v tom texte ľahkosť.
Obaja si niečo prinášajú do vzťahu, som rada ze Elena sa drží pri zemi, realistka, co je v posteli dračica. On je zase opatrný, ale vie sa otvoriť. No po prvej tretine knihy som začala s textom a frázovanim bojovať. Unavovalo ma to... a zaver bol až prirýchly. Doslova lusknutie prstov. Chýbal mi tam nejaký vyvoj, a nie, ze ho osvietilo.. príliš rýchle, na moj vkus. Teraz váham, ci načat ďalšiu, nejako ma to neláka.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Království hříchu Království hříchu](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460539/kralovstvi-hrichu-5UD-460539.jpg?v=1607676410)
(SPOILER) A tu strhávam o hviezdu menej, pretoze ta podobnosť s 50 odtieňov je pre mna az zarazajuca. Hrozne ma cely cas rozčuľovalo meno Lachlan, ako... furt som to citala ako LachTan :) A sexy chlapa si ako tulena predstavovat fakt nechcem. Inak sympaťák, ktorý je zlý a dobrý zaroven. Vývoj Keiry bol tiež zaujímavy, no tie nuancie okolo sexu uz boli na mna moc. Asi uz zacinam byť týmto žánrom zasytena ale neviem odpustiť tu analogiu s 50 odtieňmi... Benett mafia mi tiež nešla veľmi k ruke, ale aspoň mala originálny námet. Za mna dosť sklamanie. Možno casom siahnem po dalsich sériách a dúfam ze to nebudu opäť ako tato, rozrezana 1 kniha na 3 dieliky, len pre lepší predaj a marketing...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Válka s láskou Válka s láskou](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460194/valka-s-laskou-iha-460194.png?v=1626942712)
Tento typ knihy by som nazvala ako "ľahký relax". Nič hlboké, nič vypäte, vsetko slape ako namazane hodinky. A presne tak to je aj s touto knihou.
Čakala som hate love, nejaky hlbší rozpor, alebo dokonca aj nejaký zápor. Bolo to proste sladké a romanťarna ako vyšitá. Za mna na 1 večer pre totálne vypnutie s dokonalým pribehom o dokonalych ľuďoch. Nič čo mi asi utkvie dlhšie v mysli :)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Manažer Manažer](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474748/manazer-uf1-474748.jpg?v=1626086534)
Prvú knihu som čítala asi pred rokom a napriek prostrediu, ktore mam rada, neohurila. Tu, chladný Gabriel, mi zo začiatku nebol vôbec sympatický. Sophie mi zas na začiatku sadla. Paradoxne ale ako som sa preluskavala knihou, obratilo sa to. Gabriela mam rada a ju nemôžem vystáť... jeho vyvoj mi príde normálny, jej "inteligentné" zvasty ma unavovali.
Jedno veľké mínus autorky, ze nedokáže pre mňa správne gradovat zapletku a vyvrcholenie. Rovnako som to mala aj pri 1.knihe. Holt, je to umenie vedieť to postaviť tak, aby to nebolo klišé a malo to svoj originálny a nepateticky zaver.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Jeho banán Jeho banán](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426978/jeho-banan-43m-426978.jpg?v=1604075011)
Zo začiatku to vyzeralo nadejne, ale potom uz to šlo od 5 ku 2... Pride mi to nesurode, kostrbate, ziadna chemia, jedine co ma bavilo bolo, keď autorke vyšlo špičkovanie medzi postavami, ale aj to bolo poskromne. Velmi podpriemerné. Ku koncu som uz skalala, len aby bol koniec.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Šíleně bohatý Šíleně bohatý](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485926/silene-bohaty-AP8-485926.jpg?v=1639039253)
Kniha je príšerne nevyvazena. Zbytočné opisy, ci už znaciek a snobstva.. len to brzdilo dej. Do polovice knihy som mala chuť si búchať hlavou o stenu, že co to vlastne čítam. Potom sa to rozbehlo, ako hlavne Henry, toho chlapca zeriem :D vedel dat situáciam šmrnc. Ale ta nerozhodnosť a nevyvazenost deja to tak ci tak zabila.
V jednom odstavci sa píše ze najbližšie dni to zvládali, v ďalšom zistim ze vlastne preslo len 24h...ako fakt? A toto nie ze raz ale veeelmi casto. A zároveň sa všetko vyriešilo lusknutim prstov. Velmi nesurode, nerozhodne... a brutálne rýchle. Toto bol beh na 60m.
Plus uz to odznelo nižšie, parádne by osviezilo knihu písanie z oboch pohľadov. Takto mi to pride zahodeny potencial.