Arev122 komentáře u knih
Zajímavě a poeticky popsaná města. Pro mě až příliš abstraktně, ale za přečtení a zamyšlení knížka stojí.
Děj měl sice spád i napětí , ale příběh mi připadal trochu překombinovany.
Sice je to hodně "tlustá " kniha, ale na konci mě mrzelo, že je konec. Děj měl spád, napětí, ale i v podtextu poučení. Samozřejmě je to detektivní román, tak je to psáno pro zábavu čtenáře.
Jako oddechova knížka se mi to hezky četlo. Je to vlastně moderně pojatá pohadka. Děj je zasazen do staré Rusy, jako v pohádce jsou tam domácí skřítci a lesní rusalka. Ale je tam i trochu horroru - demon a upír. Hezký je v příběhu vyjádřena závist a nenávist zakořeněna v lidech, ale i odvaha hlavní hrdinky.
Velice pěkné a zajímavé čtení, kde v krátkých, ale poutavě napsaných příbězích je popsáno 50+2 významných událostí moderních dějin.
Krátké povídky vždy s tajuplnou a nadprirozenou zápletkou, které se však mohou číst i před spaním.
Čtení, které nutí k zamyšlení. Bohužel i dnes je to někdy a někde skutečné...
Příběh jsem četla jako pohodový sci-fi román, ale v pozadí románu je skryta alegorie -ovládání člověka člověkem.
Pěkná a k zamyšlení vedoucí čtení, sice jak již bylo napsáno- krátká a málo rozvinutá. Ale jak bych se zachovala já...?
Napínavé od začátku až do konce.
Psáno ze dvou pohledů-pohledu psychopata, kde je vidět jeho nevzdělanost a citová prázdnota a z pohledu citlivé a inteligentní dívky.
Zajímavě a románově zpracovaná historie a osudy rodiny Jana Keplera, zejména život jeho matky, nařčené z čarodějnictví
Románové zpracování vysadku padákem mladé a životem nezkušené ženy co by špiónky ve fašistické Francii.
Hezky napsaná sci-fi, třebaže vyšla před více než 100lety je pořád zajímavá a plná napětí.
Napínavě napsaná tak trochu "červená knihovna" -pro mě tak na dovolenou nebo jako jako oddechové čtení
Starověké báje a pověsti jsou velice zajímavé téma, ale tady mi trochu chybělo romantické vypravování a napětí v ději, i když obsahově jsou dobře zpracované.
Příběh měl spád a napětí. Samozřejmě je to fikce a románové zpracování. Ale co kdyby ....
Děj měl spád i napětí, sice najednou hodně nenadalych úmrtí, ale závěr byl nečekananý. Stojí za přečtení.
Příběh plný citu a lásky, vášně, ale i hlubokých myšlenek týkajících se náboženství, povah lidí a těžkého života v minulých stoletích.