Atara16 komentáře u knih
Nebyla jsem schopná se orientovat v postavách hned na začátku, ale nakonec jsem se začetla.
Knížka co taky ukazuje na "něco" co se stále děje jen v jiné zemi, v jiném rozměru.
Stojí za přečtení.
Hlavní postava - naivni žena,která se nezmění ani po letech.
Autorka použila smyšlený příběh - mě tam chybí růst hlavní postavy.
Kniha se čte dobře a má nečekaný konec. Proto aspoň 3 *.
Nebyl úplně nejlepší nápad číst napřed druhý díl vůbec jsem se nechytala, ale zas taková pěkná oddechovka na pár dní :-) proč ne.
Takova pěkná oddechovka.Romantika,boj, intriky královského dvora.
(SPOILER) Ani mě moc nepřekvapilo co se stalo po svatbě - Laura a její nerozhodnost a útěky.... :-(
Ale pobavila jsem se
"Dostat jsem psa .
Zase ?
Jo, jenže teď je to pes, a ne vrabec křížený s myší. Je to bulteriér."
Ano jak je tu už zmíněno takhle by kamarádství mělo fungovat.
Tenhle díl byl pro mě trochu slabší, ale čte se jedním dechem.
Pro mě od první do předposlední kapitoly je kniha "slataninou" se spoustou jmen,kterými jsem se proukousavala aniž bych pochopila kdo je kdo.
Poslední kapitola vysvětlila důležitost jít si za svým.
Já nevím, asi jsem čekala víc než pro mě nemastný neslaný příběh lidské hlouposti.
Krásná knížka jak pro děti i dospělé - když chcete na chvilku zmizet do dětského světa :-)
Mě to přišlo strašně táhlé, nemohla jsme se vůbec začíst a jsem ráda, že jsem ji dočetla. Druhý díl mě vůbec neláká.
Moje první knížka kterou jsem přečetla na doporučení zde :-) A moc se mi líbila se vemi postavami, zápletkou a místem.
Nakonec jsem ji dočetla, ale měla namále - táhla se ,zasahující Ludmila co se snaží prosadit, hromada postav kdy za chvíli nevím kdo je kdo a nuda. Třeba další díl bude lepší.
Kniha má dvě linie- zamilovaný člen legie a Židovská rodina, která se přestěhuje do Prahy a postupně i tady zažívá ovládání země. Přesouvají se do Terezína, kde se objevuje pohlednice z "arbitslager birkenau" kterou se podaří dešifrovat, přesto nerozumí, stejně tak i když odjedou do Osvětimi. Člen legie se zapíše, jako ssman aby našel svoji milovanou židovskou dívku odvezenou do Osvětimi. Kniha má dva díly,což se dozvíte na konci, co je škoda.