Awča komentáře u knih
Celá série se mi líbila. Nicméně toto byl nejslabší díl. Postrádal lehkost, byla to taková kombinatorika. Chápu, že autor potřeboval sérii završit, zodpovědět otázky, ale bylo toho až příliš.
A to jsem měla štěstí, že jsem četla díly bezprostředně po sobě, jinak bych se v záplavě jmen obětí a možných pachatelů načisto ztratila.
Překvapivě dlouho jsem se nemohla začíst. Po půli se příběh konečně rozjel, i když romantická zápletka někdy přebíjela tu detektivní. Nebylo to špatné čtení, ale úplná pecka to také není.
Také obálka mě úplně neoslovila.
Nepřečetla jsem ji jedním dechem, ale hodně mě bavila. Dobrý náhled do amerického soudnictví. Celý případ byl svým způsobem celkem napínavý.
A ten konec! Za mě plný počet*
Zápletka zajímavá, začátek mě hodně bavil, byla jsem napnutá, jakým směrem se celý příběh vyvine. Vsuvky ala scénář knihu ozvláštňovaly.
Časem se pro mě zápletka stávala méně přehlednou, těžce uvěřitelnou, závěr mě možná až zklamal.
Ale nelituji, že jsem po knize sáhla, byla zajímavá, třeba ji autor ještě jednou předělá a bude to za plný počet hvězdiček :-)
Celkem dobrá detektivka, Winter má opět zajímavého spolupracovníka, skládá k sobě informace jako puzzle, obrázek z toho vyjde lehce abstraktní, pěkný, ale ne všem detailům rozumím.
Četla jsem krátce po "Co jsi to za matku?". Zápletka téměř totožná, každá kniha ji pojímá trošku jinak. Pro mě velmi napínavé. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Kapitoly střídaly pohled jednotlivých hrdinek, i časovou osu: "před" a "po", velmi slušnou formou stupňující napětí. Vyvrcholení dobré, úplný závěr byl takový přílepek. Skvělá kniha na dovolenou.
Poklidná, svým způsobem starosvětská detektivka. Poměrně dost popisu anglického venkova, vztah mezi hlavními představiteli se posouvá šnečím tempem, ale kupodivu to pro mne bylo, po všech těch moderních až brutálních detektivkách, mile osvěžující. Určitě si přečtu ještě další knihy autorky.
Zápletka je velmi atraktivní a napínavá. Styl psaní mi tak úplně nesedl, některými částmi jsem se prokousávala dost obtížně, celkově mě bohužel kniha neoslovila.
Začátek byl velmi pěkný, akce, skrývání a útěk, velmi mě to bavilo. Pak kapitola "moderátor", co říct, to bylo zbytečné a bizardní. Připadá mi, že autoři chtěli do příběhu "nacpat" co nejvíce zvláštností a zajímavostí (řešení potíží se spaním jednoho z hrdinů), ale méně je někdy více, to platí i o závěru. Nebylo to špatné, ale úplně unešena nejsem.
Zajímavá zápletka, příběh je pěkně vystavěný a prokombinovaný. Jasně že tu a tam bylo kombinací až příliš, ale kniha se čte dobře, byla jsem pěkně napnutá, jak to dopadne.
Čteno s lehkým odstupem po prvním dílu.
Gereon začne vyšetřovat úmrtí, ze kterého se možná vyklube vražda. Není ovšem týmový hráč a navíc přibere pár kšeftíků, které se mu nemusí vyplatit.
Kniha se mi líbila, možná lehce více než první díl, bylo zde méně politiky a prostředí fimu bylo velice atraktivní, zvláště aspekty přechodu z němého na zvukový film.
Líbily se mi i lokace, hned bych jela do Berlína po stopách Gereona. Zatím čekám na další díl :-)
Mám rozporuplné pocity.
Téma je atraktivní. Začátek se trošku táhne. Pak kniha nabere tempo, aby ho občas ztrácela v jisté překombinovanosti. Trošku mě udivoval místy zvláštní překlad (nebo to byla autorova slabší chvilka). Ale přesto všechno jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Závěr byl akční, trošku méně uveřitelný, ale bavil mě. Odhalení pachatele/pachatelky/pachatelů (ať nespoileruji) mi nepřineslo úplně jasné vysvětlení, jak přesně byly činy spáchány. Chtěla jsem dát o * méně, ale vzhledem k tomu, že jsem knuhu zhltla za 2 dny a jdu hned na další díl, by to nebylo spravedlivé.
Nejraději bych rozdělila hodnocení na 2 části. První část knihy by měla plný počet hvězdiček. Bavila mě postava Jazz, i výpravy autora technickým směrem. Vše do sebe zapadalo a četla jsem jedním dechem. V momentě, kdy měl děj gradovat, dostá se čtenáři tolik technických informací, až to zdržuje. Je tu možnost některé pasáže přeskočit, což jsem také učinila, ale příběh tím zbytečně ztrácí. Jinak pěkná a čtivá kniha. Marťana jsem nečetla, jen viděla film, tak nemohu srovnávat. Pokud by byla Artemis zfilmována, kupuji lístky na předpremiéru :-)
Nějak jsem si k hlavní hrdince nenašla cestu. Příběh mi plynul pomalu, zamyšlení a návraty k předchozímu případů mi nesedly. Vracet se k tomuto spisovateli nebudu.
Jsem o generaci starší, než je cílová skupina, ale kniha mě bavila. Začátek byl trošku nudnější, pak se příběh mohl rozběhnout až k napínavé mu konci. Autor má bohatou fantazii, úplně jsem žasla, jak domýšlel varianty a důsledky. Na doporučení raději nejdu na film, nechám si v paměti knihu.
Šikovná knížečka, každý den si přečtu kousek, některé fráze znám a některé ne, některé si zapamatuji a některé možná i správně použiji.
Celkově mě to baví a Broňa je sympaťák.
Skvělý nápad, budoucnost je vylíčena temné a uvěřitelně.
Klobouk dolů před autorem, který nashromáždil spoustu odborných vědomostí.
Bohužel jejich prezentací trpěla plynulost příběhu, kniha se nečetla hladce a ke konci už mi bylo vlastně jedno, jak to celé dopadne.
Zatím se mi od autora nejvíce líbila Temná hmota.
Neurazí ani nenadchne. Četla se pěkně, ale přišla mi trochu plytká, žádná z postav mi nepřirostla k srdci.
Možná nejsem tolik zvyklá číst ve slovenštině (kterou mám moc ráda), a tím pádem mě to úplně nevtáhlo do děje.
V podstatě již historická detektivka z doby, kterou ovšem dobře pamatuji...
Neřeší se DNA, informace se zjišťují telefonicky, v mapách (papírových!), případně dopisem.
A těch cigaret a doutníků co se spotřebovalo, nejraději bych Bankse poslala na rtg plic. A kurs vaření ;-)
Kniha se četla moc dobře, poklidné tempo, závěr trochu uspěchaný, s řešením, na které prostý čtenář nemohl podle náznaků přijít.
Vcelku příjemně strávený čas.
Melancholické, smutné verše. Některé mě oslovily, některé minuly.
Děkuji za možnost legálního stažení zdarma.
Úsvit
Nejistý úsvit byl: ni modro, ani mlha
a nic jsem neviděl, zda obloha se kalí
šedivým mléčnem, nebo zda se trhá
....