B-artX komentáře u knih
Druhá kniha Temného vítězství je ještě lepší, než první díl. Děj má větší spád, atmosféru a zápletka baví a drží vás u komiksu zuby nehty. Doslova jsem se nemohl odtrhnout a přečetl jsem tento komiks za jeden den. V tomto komiksu postavy jako Dent, Mario a Alberto Falcone, Gordon nebo Dick fungovaly skvěle a bavily. Finální odhalení překvapilo. Musím jen doporučit, další skvělý Batman, kterého by si měl každý přečíst.
Druhá Banda je znatelně slabší, než první díl. Ennis se snažil o více detektivní pojetí, které je sice jindy fajn, ale sem i to moc nesedělo. Kriminalistika se do tohoto komiksu nehodila, já chtěl vidět, jak Banda masakruje zase nějaké arogantní supráky, slyšet nějaké černé hlášky a smát se u toho. Zde jsem četl, kdo je homosexuál a jak se mají Rusové. Ale přesto mě komiks velmi bavil. Méně, než jednička, ale stále na poměry komiksu dost. Skvělá jízda se zajímavými zápletkami a postavami. Je škoda, že další díly už nevyšly, Banda je skvělá. Určitě si jí dočtu alespoň v originále.
"Střídačka!"
Ennisova Banda je jízda největšího kalibru. Hlášky, akce, černý humor v originálním podání a fajn kresbou. Banda je snad nejvíc sympatický komiksový (rozhodně ne superhrdinský) tým. Ennis je prostě skvělej.
Road trip s Batmanem a Two-Facem byl rozhodně skvělý nápad a je ještě lepší, že byl dotáhnut do konce. Můj nejhorší nepřítel má super náboj a drive. Prokletý kruh je o poznání slabší, ale přesto se mi docela líbil. Kresba je po celý komiks dost sympatická. Stojí All-Star Batman 1 za koupi? Ano. Snyder vymyslel další cool originální story a dokáže ji prodat. Pro fanoušky Batsyho povinost. Pro fanoušky komiksu doporučím. Fajn komiks. Jistě by se tam našlo dost slabších momentů, ale stejně mě to bavilo. 80%
Celý víkend jsem přemýšlel, zda dát pět nebo čtyři hvězdy a nakonec jsem se rozhodl dát čtyři. Děj neměl to, čemu se říká drive. Na rozdíl od Orient-Expressu, kde bylo napětí, atmosféra a energie zdaleka větší, zde se po většinu děje nic moc nedělo. Hlavně tomu pomáhá fakt, že se děj odehrává 16 let po vraždě, takže tam nemáme tu aktuálnost, která je třeba právě u Orient-Expressu. Přesto je to zábavná knížka, co nenudí. Celou knihu si děláme obrázek a teorie a nakonec to je všechno jinak, což velmi na Agátě oceňuji. Zde mi však finální odhalení nevzalo tolik dech jako u Deseti malých černoušků nebo Vraždy v Orient-Expressu. V Pěti malých prasátkách to bylo dost zajímavé a můžu to klidně i označit za cool, ale není to "dechberoucí" jako u zmíněných knih. Očekával jsem víc. 90% na této stránce přijde až moc. Za mě slušných 83%.
Komiks je pro nefanouška her špatná volba. Sám jsem se o tom přesvědčil a moc nechápu o co tam šlo. Celkově děj je docela fajn a má to pár dobrých momentů, ale je to dělaný pro fanoušky Assassin's Creed, pokud svět neznáte, nic vám to do života nedá. Za koupi při plné ceně to nestojí. Díky kresbě 2*, ale jinak to je strašně zmatený a takový nijaký.
Klasický origin, který každý četl několikrát v novém příjemném podání. Pohodové nenáročné čtení, vhodné pro začátečníky. Rok jedna je fajn. Nejde o nic složitého, autor jde hned ke věci. Trošku mě jen zklamalo poražení Area a Searu, který bylo hrozně urychlený. Poslední sešit nebyl vůbec důležitý. Místo toho jsme mohli dostat nějakou linku s Aresem nebo se Stevem. Ale dobrý, tak 75%.
Červené UKK Moon Knighta je skvělý komiks. Na Moon Knightovi jako postavě je vidět jistá inspirace Batmanem, ale mě to popravdě moc nevadilo. Popravdě mi Moon Knight v komiksu Znovuzrození přišel jako víc cool postava než Batsy.
Kresba pecka, takovou mam velmi rád, noir a k tomu detailní. Příběh v podobě povídej mi sedl. S Daredevilem nejlepší NHM. 93%
Oba dva (tři) příběhy tohoto komiksu mě velmi bavili. První příběh s Qayinem byl skvělý, dobrá zápletka a Ra's al Ghul, Batman a Talia bavili. Druhý se taky velmi povedl, moc se mi líbilo temnější pojetí a zajímavé myšlenky, třeba Evelyn Graceová. Retro bylo na poměry retra super. Hodnotím plným počtem, skvělé čtení. 84%
Půjdu proti proudu. Za mě docela bída, kresba děsná a příběh nudný. Nemyslím si, že i za pár měsíců budu vědět o čem kniha je. Op technický záporáci mi byli docela ukradení. Pokud se mi ale něco líbilo, tak příšeráci, Sanctum Sanctorum, Mizející magie a rozpadající se Strange. To docela zachraňovalo jinak docela nudnou story. 55%
Příjemná oddychovka. Já mám docela rád teen komiksy, ale tento mě nebavil tolik, jako třeba X-Men: Premiéra. Tým nebyl tak zábavný a "živý", s čímž mají DC postavy trošku problém. Tahouni komiksu jsou rozhodně Arowette, Robin a Harm, kteří byli zcela jistě na komiksu to nejlepší. Nejlepší scéna byla jistě s Harmem a jeho otcem. Kresba taková infantilní a jednoduchá, nic pro mě. Starý komiks na poměry "retro komiksů" dost dobrý, hlavně proto, že byl napsaný v devadesátkách. Není to nic extrémního, ale mě to docela bavilo, takových 70%.
Soví město uz nemá atmosféru svého předchůdce, ale má mnohem více akce a bitek. Tribunál a Pařáti jsou cool, Freeze sice trošku zbytečný, ale závěrečné odhalení s jeho manželkou bylo dost drsný a Thomas Wayne je řízek. Super akční jizda, která baví od zacatku do konce. Škoda že další díly nemají podobnou kvalitu.
Skvělé čtení- Barry je sympaťák, záporák dokonalý, kresba krásná, co víc si přát?
Děj dával smysl, byl napínavý a velmi bavil. Začátek komiksu byl skvělý, je dobře, že nedostáváme "Watchmenů" a hlavní zápletky více, dělá to příběh napínavější. Za mě skvělý, tento Rebith se velmi povedl, určitě si budu kupovat i další.
Krvavé volby mají atmosféru úžasnou. Skvělé čtení, které má koule a dost baví. Zápletka voleb se mi velmi líbila, originální a až děsivě realistická. Parco Delgado je charismatický týpek, kterého jsem si zamiloval, takového prezidenta bych bral.
Škoda, že u nás nevyšlo více dílů. DMZ mi velmi přirostlo k srdci svým realismem, prostředím a myšlenkou. Za mě skvělý. Budu muset dočíst bohužel na internetu.
Krvavé volby: 87%, DMZ celkově 90%. Doporučuji.
6 povídej, některé slabší, některé velmi dobré a silné, ale všechny skvěle ukazují fiktivní prostředí DMZ. Po delší době jsem se opět vrhnul na tuto sérii a stále jsem z ní nadšený. Tento komiks se sice zatím ze všech nejslabší, chybí mu jedna veliká zápletka a povídky (především poslední dvě) nejsou zase tolik kulervoucí, jak bych si představoval, ale stejně jde o skvělé čtení. Trošku mi tak chyběl Matty a Zee, ale třeba za Aminu nebo Wilsona jsem rád. Za mě dost dobrý, 80%.
Od Ságy jsem nečetl tak originální a zajímavý komiks. Legendy v exilu baví od začátku do konce. Kresba sice není můj šálek kávy, ale když nad tím zpětně přemýšlím, tak se k dílu velmi hodila. Myšlenka přenesení klasických pohádkových postav do "našeho světa" se mi velmi líbila. Komiks má skvělou zápletku, postavy i rozuzlení. Plný počet.
S Tichem nejlepší Batmanovka, co jsem kdy četl. Napínavé, chytré a zábavné. První komiks, kde mě bavil Joker. Super komiks, určitě si koupím i další Snyderovy Batmany.
Daredevil: A sem tam nějaká Elektra bylo dost dobré NHM. Klasický Milller: skvělá zápletka, mentalita postav a logika na jedničku a kresba dost dobrá. Přesně toto mám rád.
Znovuzrození hrdinů DC bylo napsáno jen pro jeden účel- aby navnadilo na další komiksy, a to se mu velmi povedlo. Jistý zmatek jsem v ději měl, ale po přečtení Průvodce Znovuzrození, mi to začalo jakž takž dávat smysl. Právě za Průvodce, kresbu, splnění účelu komiksu a NÁDHERNOU obálku dávám plný počet.
Velké překvápko, moc jsem neočekával a dlouho jsem komiks odkládal, ale teď jsem rád, že jsem si jej pořídil. Velmi zábavné čtení. Origin Green Lanterna se mi velmi líbil. Kresba paráda a postavy skvělý. Jediné, co mi vadilo, byla neukončenost příběhu, ale člověk v Čr nemůže chtít všechno. Za mě plný počet.