Baltasar Baltasar komentáře u knih

Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Určitě ano, číst o apokalypse v této době je ozdravné, už dlouho jsem se tak nezasmála a nebavila a chtěla jsem si ji číst, dokud ji nedočtu... Přišla jsem ke knize náhodou, koupila jsem ji v anglické verzi synovi k vánocům, tak jsem chtěla vědět, co to vlastně ten chlapec čte?
Opravdu mě to bavilo, navíc jako třešnička na dortu - výborně přeložené panem Kantůrkem, klobouk dolů!!! Tak mám zase o autora víc.

16.04.2021 4 z 5

Probudím se na Šibuji Probudím se na Šibuji Anna Cima

Ano, mám Japonsko ráda a docela hodně jsem o něm četla. Co mi chybělo ve všech hodnoceních - tedy těch, které jsem pročetla, bylo to, jak skvělou češtinou je kniha napsaná!!Nenutila mě k rychločtení a ikdyž už nejsem školou povinná, bavila mě i tím, jak bylo vtipně využito japonských reálií, že nebyla "ukecaná" to je v dnešní době opravdu vyjímečné, poslední dobou román pod 400 stran není ten pravý tak i za to bych dala hodně bodů, udržet příběh sevřený je dost kumšt. Držím autorce palce, aby jí to vydrželo. Body 5,5

21.04.2021 4 z 5

Divoké kameny Divoké kameny Fernand Pouillon

Kniha o středověku, jistě obsahuje spoustu termínů a církevní terminologie, které jsou mi neznámé, ale v tom je půvab čtení - rozšiřuje vám obzor, dává možnost trochu pochopit minulost a uchopit svět v širším kontextu. Líbí se mi, jak je text rytmizován, jak vás nutí zpomalit, překlad je velmi pěkný. Poněkud mě překvapil překlep v osobním zájmenu "my" s měkkým i, ale nejsem ještě u konce snad jich nebude víc.

28.07.2020 3 z 5