Bar16 komentáře u knih
Škoda, že jsem na knihu neměla moc čas a proto jsem ji četla téměř tři týdny... Protože jinak bych ji přečetla na jeden zátah. Každopádně střídání kapitol o Simovi a o jeho předkovi se mi moc líbilo, stejně jako celý příběh putování do Kanady. Jen jsem z toho měla husí kůži...
Další brilantně vymyšlený příběh Michaela Connellyho. Docela často takovým autorům skáču na špek a tato kniha není výjimkou. A plusové body za ten konec - ne všechny knihy potřebují happy end.
Velmi mě překvapilo, že je kniha opravdu psaná tak, jako by byla "naučná" - upřímně se musím přiznat, že jsem nečekala, co od takového textu čekat. Každopádně je to skvělá oddechovka a člověk si připadá, že kouzla jsou opravdu všude kolem nás :-)
Skvělá kniha. Pan Drbohlav je odborník - byla jsem na jeho besedě a dokáže velmi poutavě přednášet. Kniha se mi četla dobře, líbilo se mi rozdělení na část teoretickou a část encyklopedickou. Nejvíce mě však nevystrašily činy odsouzených, ale činy kriminalistů a soudců. Tolik pochybení...
Mé první povídky hororového typu - a moc se mi líbily. Teda až na poslední povídku, ta mě trošku nudila - ničím mě nezaujala. Každá povídka měla nádech něčeho zvláštního, nejvíce mě mrazilo asi z povídky "Jabloň" - nevím proč, ale byla opravdu skvěle vymyšlená. A o povídce "Ptáci" ani nemluvím - dokonalost sama (i film mám moc ráda).
Vzhledem k tomu, že jsem často četla nepříznivá slova k této knížce, otevírala jsem ji trochu s těžkým srdcem. Nevěděla jsem, co můžu čekat a bála jsem se, že mi zkazí celý pohled na život Harryho (i přes to jsem se na ni neskutečně těšila). Naopak co jsem věděla jistě bylo to, že to bude něco úplně jiného, než na co jsem byla zvyklá - byl to scénář. Díky tomu se to četlo hodně lehce a rychle. Ale co je pro mě hlavní - příběh mě nezklamal, líbil se mi promyšlený děj a celkově kniha byla velmi pěkně propracovaná. Jen z Rona udělali většího ťuldu, než byl, což mě docela štvalo :-D Ale za mě - pozitivní hodnocení, nebojte se toho :-)
Jiná než ostatní - stejně dobrá, ale víc osobní. Hodně osobní. A ten konec...
Vzhledem k tomu, že k tomuto tématu mám pracovně velmi blízko, dlouho jsem hledala ten správný podcast, který nebude z násilných úmrtí dělat kdejakou senzaci. Kriminálka mě nadchla, zpracování je skvělé a kniha je toho jen důkazem. Mirek Vaňura je důsledný, jeho práce dává hlavu a patu a osobně je to sympaťák, u kterého hned poznáte, že svou prací žije. Těším se na každý další projekt, na kterém bude pracovat :-)
Hodně jsem přemýšlela, jak ohodnotit tuto knihu, protože byly chvíle, kdy mě fakt bavila a chvíle, kdy se děj trochu táhl. I přesto, že byl konec dobrý, jsem se rozhodla dát zlatou střední cestu - tři hvězdy. Námět knihy se mi ale líbil, některé pasáže se mi sice zdály přehnané, ale na to jsem asi už zvyklá. Dejte autorovi šanci, já se na druhý díl určitě jednoho dne vrhnu. :-)
Daniel Cole mě nadchnul knihou Konec hry, která dle mě byla z jeho trilogie ta nejlepší a Imitátor je jí v určitých ohledech dost podobný.
Převážně ta ironie - rozhovory a myšlenky hlavních postav, černý humor v místech největšího napětí - musíte se zasmát pod nosem. Autor to s námi umí, jeho hlavní hrdiny nelze nemilovat.
Těším se na další knihu. :-)
Možná proto, že jsem od knihy nic moc nečekala, se mi nakonec tak moc líbila, že jsem si hned koupila další autorčinu knihu. Velmi povedené zpracování, příběh promyšlený, hlavní hrdinové sympatičtí. Tipy na vraha se vám mění společně s Pipou, jen jsem na něj přišla o pár stránek dříve. :-)
Sebastian Fitzek je génius. Vždy napíše knihu, která mi vezme dech. Tentokrát je povedená už od obálky - za mě jedna z nejkrásnějších knih, které mi zdobí knihovnu. A v poděkování taky nezklamal. :-)
Sebastian Fitzek je taková má jistota. Vždycky vím, že budu paf.
S autorkou jsem se setkala poprvé a určitě ne naposledy. Vyhovují mi rychle se střídající kapitoly, navíc byla kniha psaná z pohledu dvou žen, díky kterým se kniha opravdu dobře četla. Zápletka byla promyšlená, někdy mi to sice přišlo už trochu přitažené za vlasy, ale to je u tohoto žánru docela běžné. Příjemné překvapení, těším se na další čtení. :-)
Za mě skvělá kombinace povídek, každá měla něco do sebe a všechny se mi líbily. Už několikrát se mi ale stalo, že ta nejlepší čekala na konci a tato kniha nebyla výjimkou. Jak jsem již psala, každá povídka byla čtivá a pěkná, ale nejvíce mě za srdce chytla ta od Klárky Novákové. Doufám, že se od Yoli ještě nějaké povídkové sbírky dočkáme!
Od autorky jsem četla Chirurga, který mě bavil, proto jsem se na Sítě docela těšila a nezklamaly mě. Tři příběhy jsou psané čtivě, z prvních dvou mě trochu mrazilo, ten třetí byl nejslabší, ale že by byl vyloženě špatný říct nemůžu.
Ano, ano, ano! Ani chvíli jsem se nenudila, knihu jsem doslova zhltla a zakončení série se taky povedlo. Za mě 1*, těším se na další autorovu knihu.
Sebastian Fitzek je záruka kvality - když mám v ruce jeho knihu, vždycky vím, že mě bude bavit. Pacient je zase trošku jiný než ostatní knihy, ale i přesto tak moc podobný - zvraty na konci umí opravdu dokonale!!!
Na knihu jsem natrefila náhodou a zaujal mě její název natolik, že jsem si ji hned koupila - a nelituji. Až na ten trochu americký konec byl příběh dobře promyšlený a zajímavě napsaný. Autorka dobře vystihla nebezpečnost sociálních sítí. A nejen to. Kolik manipulátorů kolem nás s posměškem na rtech denně projde? Kdo ví...
Mé seznámení s Colleen Hoover. Věděla jsem, že to nebude propadák, protože spousta lidí její tvorbu chválí, ale trošku mě vystrašilo, když jsem někde slyšela, že tuto knihu bychom od autorky neměli číst jako první. Nevím proč, já byla spokojená jak se stylem psaní, tak se zápletkou a dějem. Za mě doporučuji a určitě to nebyla má poslední Colleen :-)
Knihu není třeba představovat. Thrillery jsou můj nejoblíbenější žánr a i přesto, že poslední dobou čtu opravdu všechno, vždycky nejlepší zůstanou. Když je totiž příběh dobře napsaný, čtete se zatajeným dechem a nevnímáte okolí. Myslím, že se mi o Anthony Hopkinsovi bude teď nějakou dobu zdát :-)