bara.buchtova bara.buchtova komentáře u knih

Očista Očista Sofi Oksanen

Hrozná knížka. Jedna z těch, od kterých se nemůžete odtrhnout, ale zároveň vás každá další stránka bolí a když ji dočtete, tak o tom musíte ještě dlouho přemýšlet. Odkrytí pro mě neznámých estonsko-ruských vztahů. Zároveň je to i skvělý psychologický román, který dokáže věrohodně popsat pohnutky a přemýšlení jednotlivých postav...

10.11.2024 5 z 5

Lukáš ve školce Lukáš ve školce Julia Boehme

Upřímně, knížka není na první pohled nic moc po grafické ani po stylistické stránce. Řekla bych dokonce, že je špatně přeložená a furt se tam opakují výrazy jako že někdo "kulí oči" apod. Nicméně po stránce funkční byla naprosto top. Dcerce moc pomohla při nástupu do školky. Knížka nestraší, ukazuje na jaké problémy mohou děti ve školce narazit a že se dají vyřešit. Přečetli jsme ji asi stokrát a furt dcerku baví :-) Takže jednoznačně doporučuju všem rodičům, kteří chtějí své ratolesti připravit na nástup do školky.

05.11.2024 5 z 5

Sofinka a záhadné zvířátko Sofinka a záhadné zvířátko Martin Vopěnka

Přečtete se svou ratolestí jedním dechem plni zvědavosti až do konce. Jen škoda, že při opětovném čtení už se zvědavost vytrácí. Je to skvělá knížka (obzvláště pro začínající čtenáře), ale druhý díl - Sofinka a paměť stromů je ještě o úroveň výš.

05.06.2024 4 z 5

Červené klubíčko Červené klubíčko Irena Hejdová

Knížku jsem v knihovně půjčila dcerce, které jsou 3 roky a musím říct, že nás dost nadchla a přečetly jsme ji už několikrát. Možná je knížka vhodná pro trochu mladší děti, než pro které je určená. Zároveň je ale trochu delší, takže je náročnější ji s tříleťákem přečíst na jeden zátah, ale jsou zde velmi hezké pasáže. Možná by v knížce mohlo být méně "stanovišť" trochu bych ji zkrátila, ale začátek a konec je vtipný, dýchá z něj takové útulno a moc mě baví pozorovat vztah Miy a Maxe.

07.03.2024 5 z 5