BarbRyc | Komentáře u knih | Databáze knih

BarbRyc BarbRyc komentáře u knih

Blackout: Zítra bude pozdě Blackout: Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Ohromně zajímavé. Tím spíš, že líčení celého příběhu bylo naprosto uvěřitelné a o to děsivější. Moc se mi líbilo prolínání se různých pohledů na situaci. Občas mě však některé pasáže trochu nudily, proto čtyři hvězdičky.

30.08.2018 4 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Už dlouho jsem se do žádného příběhu tak nezamilovala, žádnou knihu nepřečetla jedním dechem a už dlouho mě žádná nerozbrečela, jako tomu bylo v případě Dvoru... I když jsme právě nečetla, přemýšlela jsem nad postavami, nad tím, jak to asi bude pokračovat. Pět hvězdiček mi zde nestačí!

30.08.2018 5 z 5

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Mám několikrát přečtenou celou Larssonovu trilogii, a tak bylo jen logické, že se pustím i do dalších dvou dílů. A zatímco mě Dívka v pavoučí síti úplně nenadchla (jistě, Lagencrantz musel navázat na Larssona a trochu se tam podle mého tloukly dva styly), Muž, který hledal svůj stín jsem přečetla jedním dechem.
Člověk se musí při čtení oprostit od všeho, co zná z předchozí trilogie, protože postavy jednají trochu jinak a Lagencrantz se zaměřuje na trochu jiné věci - je zde méně aktuálního dění v Miléniu a na policejní stanici apod. Ale pokud se člověk nesnaží o srovnání s Larssonem, čte se kniha výborně, je zábavná, napínavá, má velmi zajímavou zápletku.
Pokud vyjde od Lagencrantze další díl, určitě si ho opět přečtu.
Čtyři hvězdičky jsou spíše kvůli překladu, který mi místy úplně nesedl.

16.03.2018 4 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Od prvního dílu Milénia jsem se stala velkou Larssonovou fanynkou a celou trilogii jsem přečetla už několikrát. Když se mi do ruky dostala Dívka v pavoučí síti, byla jsem napůl zčásti nadšená a zčásti skeptická. Vítala jsem pokračování příběhu mých oblíbených hrdinů, ale zároveň jsem se trochu bála, jestli David Lagercrantz neudělal z knihy tak trochu parodii.
První dvě třetiny knihy jsem hodnotila třemi hvězdami. Nebylo to nudné čtení, i když místy byly některé pasáže poněkud zdlouhavé, ale zároveň se příběh rozhodně nemohl rovnat těm Larssonovým. Postavy, především pak Lisbeth Salanderová, jednaly chvílemi tak, jak by to u Larssona nikdy neudělaly, zkrátka příběh nebyl příliš uvěřitelný, pokud ho člověk neustále srovnával s předchozí trilogií. Ale někde kolem strany 300 nabrala kniha konečně spád a začala být napínavá, zajímavá a tajemná. Proto tedy nakonec hvězdy čtyři.
Doporučuji knihu číst bez větších očekávání, protože pokud ji člověk srovnává s Larssonem, nemůže nikdy obstát, pokud ji však člověk čte jako samostatný nový příběh, pak je to čtení příjemné.

09.01.2017 4 z 5

Kouzelník Merlin Kouzelník Merlin Mary Stewart

Tuto knížku jsem začala číst, protože jsem měla chuť dozvědět se něco víc o příběhu krále Artuše a Kouzelník Merlin byl prvním dílem několika sérií od různých autorů, kteří se Rytířům kulatého spolu a spol. věnují. I když (jak název napovídá) pojednává tento první díl o dětství a mládí Merlina a ne o samotém Artušovi, čtení mě moc bavilo. Rozhodně se moc těším na další pokračování.

04.01.2017 4 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Kniha vyšla už někdy na podzim a tehdy jsem si ji objednala u babičky k Vánocům. Bylo nesmírně těžké vyhnout se veškerým spojlerům, protože na mě vyskakovaly snad odevšad. Ale zvládla jsem to a na Štědrý den jsem se nadšeně pustila do čtení. Nutno podotknout, že nedokážu být objektivní, protože Harryho Pottera jsem vždycky milovala a i dnes, ve svých 21 letech, ho stále dokola čtu nebo poslouchám jako audioknihu. Takže jsem Prokleté dítě začínala číst s obrovským očekáváním a kniha mě nezklamala, ani trochu. Zhltla jsem ji celou jedním dechem a tuším, že brzy si ji přečtu znovu. Stejně jako celá sága HP se stane i Prokleté dítě nedílnou součástí mé knihovny. Protože vždycky budu milovat všechny postavy, styl psaní úžasné JKR, i celý svět Harryho Pottera. Za mě pět hvězdiček!

30.12.2016 5 z 5