Belanna

Jedna z mých nejčtenějších knížek v dětství.
Stále má své kouzlo :)

Zvláštní kniha, zvláštní jazyk.
Hodně mě mrzelo, že autorka stále dokola opakovala totéž, jen malinko měnila slova a pohled. Tohle mi moc nesedlo.

Tak tohle bylo snad ještě lepší než první knížka.
Poutavé, svižní, bez zbytečné omáčky. Těším se na další.

Seznámení s autorkou předčilo ve všech směrech moje očekávání.
Knížka s mi moc líbila. Dvě dějové linky, trocha historie, medicíny a detektivní zápletka.
Poutavé, čtivé, sympatické postavy.

Knížka je dobrým varováním pro všechny mladé.
Když jsem jí před lety četla, byl to i pro mě šok. S odstupem času na ní pohlížím jako na literární dílo a tam by se dalo o jejích kvalitách hodně polemizovat.

Od této knížky jsem očekávala asi něco jiného nebo alespoň jiné podání.
Námět se mi líbil, jen ho chtělo víc využít.

Knížka se mi četla dobře, i když začátek byl pro mě rozvleklý. Místy mi nastalé situace připadaly trochu přes čáru a taktéž i chování lidí.
Celkový dojem není nic mimořádného..

Kniha začínala velice slibně. Trochu fantasy, hororu a napětí. Ale od poloviny to už šlo z kopce. Místy mě to vyloženě nebavilo a konec to také dvakrát nevylepšil, byl hodně zdlouhavý a stále se tu vše opakovalo.

Zřejmě mi tato knížka nesedla tak, jak jsem čekala.
Dozvěděla jsem se mnoho zajímavých věcí, ale některé pasáže mi připadaly zdlouhavé a ztrácela jsem koncentraci.

Vše jasně dané, napínavé a poutavé. Místy dost drsné.
A navíc nutí zamyslet se ....

Jak se říká, to nejlepší nakonec.
I poslední díl série komisaře VV se mi moc líbil. A dobře, že se podařilo vyřešit i tento zatracený případ, který tu celou dobu visel jak Damoklův meč.

Knížka se četla dobře, byla jsem zvědavá, jak vše dopadne.
Není ničím výrazně odlišná a místy je chování postav dost neuvěřitelné.

Cooka mám ráda.
Vždy napínavé, neotřelá zápletka, dobře se čte. Ani tato kniha není vyjímkou.

Lars je prostě řízek. Druhý díl je snad ještě lepší.
Nemusíte moc nad ničím přemýšlet a navíc se zasmějete.

Velmi pěkně udělaná knížka.
I když už většina věcí, které tu byly napsané, se již objevila v jiných dílech, přesto jsem tu našla i pár drobností, které jsem ještě nevěděla.
Celkově na mě knížka působila příjemně.

Po přečtení této knihy, u které mě nalákal název, mám hodně smíšené pocity.
První část knížky se vlekla. Je tu velké množství postav, ale podstatných je jen pár. Také podrobné popisy situací, které vůbec neovlivňují hlavní děj, odpoutávají pozornost.
Druhá část pak už byla zajímavější, místy i napínavá, ale konec tomu nepřidal, možná opět až moc kombinací.
Celé knize chyběla taková ta emoční hloubka, která by se u tohoto tématu předpokládala.
2,5*

Akce, kulky, drápy .... Jsem ráda, že jsem se více dozvěděla o Earlovi, jeho minulosti a o tom, jak se s ní dokázal srovnat.
Opět super. Líbí se mi humor a hlášky.

Nádherná knížka ze zapadlé vesničky na Šumavě i bez Pepíčka Bergmana.
Zajímavý příběh, krásné vyobrazení přírody, která na vás dýchne svou čistotou. Pátrání po minulosti rodin, které tu žily. Odhalení dávného tajemství, které pomůže obnovit zapomenuté hodnoty a podstatu života.

Vcelku slušná oddychovka, zábavné postavy, humorné hlášky.
Myslím si ale, že pan Kotleta umí daleko líp.