Belanna
![Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397703/den-kdy-se-to-stalo-jyf-397703.jpg?v=1545379405)
Knížka se mi líbila. Skrývá hned několik tajemství, které se postupem odkrývají. Z Maggie jsem měla rozporuplné pocity a místy mi nebyla moc sympatická.
Líbil se mi prvek vložených dopisů, u kterých jsem dost dlouho netušila, kdo je píše.
Příběh zrovna šťastně nedopadl, ale i to má dvě strany mince.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275172/tady-byla-britt-marie-T4L-275172.jpg?v=1460470063)
A je to tu opět: smích, slzy, smích, slzy. Hluboké emoce a životní pravdy.
Dostaly mě dialogy s krysou.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Láska pro samouky Láska pro samouky](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406382/laska-pro-samouky-emb-406382.jpg?v=1553440769)
Knížku mi půjčila kamarádka, která z ní byla nadšená. Mně osobně neoslovila takřka vůbec. Občas se tam objevila vtipná pasáž, ale povětšině to na mě působilo tak nějak lacině. Celé to ve mně vyvolalo spíš smutek.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Tvář strachu Tvář strachu](https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/8156/tvar-strachu-8156.jpg?v=1235293731)
Začátek knížky byl trošku chaotický a navíc mi nesedla postava detektiva Preduskiho, ale potom se příběh rozjel. Byl plný napětí a ubíhal velmi rychle.
Pan Koontz svým psaním dokáže zmobilizovat představivost na maximum.
Sympatická mi byla Connie a její dar člověka správným způsobem vyhecovat.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Deoduši Deoduši](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58265/deodusi-58265.jpg?v=1293982805)
Osobitý humor, nadčasovost, moudrost , tak bych asi v kostce shrnula toto dílko pana Wericha. Vždy, když se k jeho knížkám vracím, stále slyším v podvědomí jeho příjemný hlas.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Malorie Malorie](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458876/malorie-ReF-458876.jpg?v=1607642362)
Pokračování Bird Boxu se mi líbilo ještě víc, než díl první.
Je tu vyobrazena a popsána deprese po sedmnácti letech ve tmě, která přerůstá až v paranoiu a Malorie se jeví přímo nesympaticky. Olympii a Toma jsem chvílemi opravdu litovala.
Knížka je více psychologická, ale autor to vykompenzoval originálními nápady, které perfektně zapadly do děje. Konec sděl. A že není vysvětleno, kdo že jsou tvorové? ... Ale ano, jen se stačí zamyslet.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13322/nebezpecne-znamosti-Rhj-13322.jpg?v=1396538676)
Tohle je prostě klasika. Na svou dobu dílo hodně odvážné, plné intrik, falešného přátelství a manipulace. Zajímavý je styl formou dopisů.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Eldest Eldest](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1118/odkaz-dracich-jezdcu-1118.gif?v=1313842665)
Příběh Safiry a Eragona pokračuje a vyvíjí se.
Některé pasáže mi připadaly zbytečně zdlouhavé a větších akcí jsem se dočkala až na konci knihy. Přesto je to pěkné a pohodové čtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zlomené duše Zlomené duše](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389319/zlomene-duse-N4P-389319.jpg?v=1536833816)
Poutavé, mrazivé, napínavé. Tajuplná internátní škola v roce 1950 a její trosky v současnosti.
Autorka je skvělá vypravěčka, v postavách ani v ději se neztrácíte. Retrospektivní vyprávění a trocha nadpřirozena přidávají knížce na atraktivitě. Fiona mi byla velmi sympatická a i ostatní postavy nebyly špatné. Nemám, co bych vytkla.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ti druzí Ti druzí](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443960/ti-druzi-tQ1-443960.png?v=1597326549)
Plný počet a smekám před autorkou. Opakovala bych jen to, co už tu padlo.
Faktem je, že se mi už dlouho nestalo, že bych měla studenou plotnu a dítě odbyla slovy: "Neruš, čtu!! " :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jedináček Jedináček](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432058/jedinacek-1T9-432058.png?v=1589999886)
Od této knížky jsem neměla žádné očekávání, do rukou se mi však dostal velmi dobrý psychologický román.
Vůbec to není nudné čtení. Autorka vykreslila podrobně profily hlavních postav, vliv nedostatku lásky v dětství na celý další život a přinutila tak čtenáře opravdu hodně přemýšlet. Chvilkami mi vcelku mrazilo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Säde - Příliš milovaná dívka Säde - Příliš milovaná dívka](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250755/sade-prilis-milovana-divka-250755.jpg?v=1432873683)
Velmi zvláštní knížka, přesto čtivá. Zajímavé charaktery postav, pohled na věc i atmosféra celého příběhu. Místy by to chtělo trochu hlubší propracování. Škoda, že nejsou dostupné další knížky autorky, kde by se dal sledovat její další vývoj.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Slepec Slepec](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434470/slepec-TIc-434470.jpg?v=1605613436)
Originální námět, perfektní zpracování, velmi sympatické postavy. Krátké kapitoly Vás udrží v napětí a nedovolí udělat si pauzu.
Celkově působí knížka velmi reálně a věrohodně.
Jsem autorkou mile překvapena a mohu všem jen doporučit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Byla to tichá dívka Byla to tichá dívka](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405382/byla-to-ticha-divka-uGl-405382.jpg?v=1560418042)
Moje první setkání s autorkou.
Líbí se mi styl jejího psaní. Knížka se velmi dobře čte, prostředí i námět jsou zajímavé.
Upoutalo mě celkové rozložení knihy a také to, že jsem dlouho nevěděla, kdo byl vlastně zabit. Proložení dějové linky výpověďmi zúčastněných bylo pro mě rovněž zajímavým aspektem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Čas odejít Čas odejít](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248587/cas-odejit-2rA-248587.jpg?v=1434996188)
Kniha se mi velmi líbila.
Nádherné prostředí sloní rezervace, příběh plný emocí, příběh nejen o lásce mateřské, ale hlavně o víře a naději.
Zamilovala jsem si postavu Serenity, kterou obestíralo tajemno a která ukázala, že nic nemusí být takové, jak si myslíme.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Věk supernovy Věk supernovy](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447844/vek-supernovy-2j8-447844.jpg?v=1594838292)
Přestože všechny předchozí knížky jsem doslova hltala, Věk supernovy šel naprosto mimo mě. Nápad knížky o dětském světě se mi líbil, ale zpracování jsem čekala úplně jiné.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Hádanka jménem Oliver Hádanka jménem Oliver](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354394/hadanka-jmenem-oliver-9ac-354394.jpg?v=1543263325)
Napínavý psychologický román o tom, jak jedno nevydařené dětství ovlivní životy dalších lidí. Autorka píše velmi poutavě. Kniha je vyprávěna z pohledu několika postav, jejich osudy se vzájemně prolínají a nakonec odhalí celou pravdu.
Povedené, líbilo se mi to.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čachtická paní Čachtická paní](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32576/cachticka-pani-nhp-32576.jpeg?v=1580216531)
Kniha o hraběnce Báthory je psaná velmi poutavou formou, dobře se čte. Atmosféra je napínavá a protkaná takřka horrorovými prvky. Nedílnou součástí jsou intriky, ale také romantika.
Knížka na mne zapůsobila a autora za toto dílo velmi obdivuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrtící útes Smrtící útes](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427466/smrtici-utes-7kz-427466.jpg?v=1575441895)
Povedený thriller, plný napětí a zvratů. Vše podtrhuje prostředí malého ostrova a vyprávění z pohledu malého, ale bystrého chlapce. Chvílemi jsem si opravdu připadala jako na vlnách, které autor spolu s plážemi a útesy dokáže mistrně vykreslit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Temný vzorec Temný vzorec](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448436/temny-vzorec-lMj-448436.jpg?v=1600109836)
Kniha Temný vzorec mě zaujala nejen svou obálkou, ale především svým obsahem.
Pan Mayne zde opět uplatňuje svůj smysl pro detail a důmyslně rozvíjí charakter Thea.
I když se knížka bere trochu jiným směrem, než na jaký jsme zvyklá, je o to víc poutavější a napínavější.
Budu se těšit na další Mayneho knihy.