Tvář strachu přehled
Dean Koontz
Graham Harris je jasnovidec. V průběhu interview v televizním studiu se před jeho očima odehraje hrůzostrašná vražedná scéna. Harris ví, kdo je pachatelem brutálních vražd devíti žen. Vrah se zase dovídá, že existuje svědek, který ho může odhalit. Podaří se mu izolovat Harrise a jeho přítelkyni v mrakodrapu a pokouší se je umlčet. Začíná noc plná hrůzy a děsu, kdy se jasnovidec snaží zachránit život svůj a své přítelkyně a zneškodnit sadistického vraha. Tvář strachu je horor, při kterém vskutku mrazí v zádech.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2003 , AlpressOriginální název:
The Face of Fear, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvář strachu. Přihlašte se a napište ho.
Adrenalinová jízda! Opět mě to uchvátilo od první do poslední stránky. Detailně naservírované podrobnosti o horolezectví mě nadchly velice. Vypadá to, že jsem našel svého dalšího oblíbeného autora. Znovu jsem díky tomuto příběhu došel k závěru, že ničemové se sami o sobě jen tak nerodí, ničemy formuje společnost. A nám pak mnohdy nezbývá nic jiného, než nastavit TVÁŘ STRACHU, který nás děsí ze všeho nejvíc.
Začátek knížky byl trošku chaotický a navíc mi nesedla postava detektiva Preduskiho, ale potom se příběh rozjel. Byl plný napětí a ubíhal velmi rychle.
Pan Koontz svým psaním dokáže zmobilizovat představivost na maximum.
Sympatická mi byla Connie a její dar člověka správným způsobem vyhecovat.
Kniha Tvář strachu v seznamech
2009 | Intenzita |
2005 | Podivný Thomas |
1994 | Chladný plamen |
1996 | Přízraky |
2019 | Ashley Bellová |
80%
Vytrhl nůž, zvedl ho do výše a znovu a znovu ho vrážel tam dolů do jejího hrdla a mezi její nahá ňadra. V jeho tváři nebylo nic. Ani zuřivost, ani zlý úšklebek, prostě nic. Vraždil tak, jako někdo dělá svou každodenní práci. Žádný smích maniaka, žádné emoce. Svoji práci dělal klidně, jako kdyby vraždění byla činnost srovnatelná s prodáváním aut nebo umýváním oken. Krev prýštila z ran a vytvářela okolo oběti rudou kaluž. Konec. Vstal a beze spěchu odcházel pryč. Byl spokojený jako řemeslník po dobře vykonaném díle.
_______________________________________________________________________
Perfektní thriller, hvězdičku ubírám za některé méně záživné pasáže. Zápletka je výborná, honička v mrakodrapu a únik z něj je napínavý, koho zajímá horolezectví, ten si určitě přijde na své. Závěr je zase překvapivý, vůbec mě nenapadlo, kdo Billy doopravdy je.
Mohu doporučit.