bibi.r komentáře u knih
Knížka je složena ze dvou různých sbírek. Sbírka Ferda Páv je sbírka na 5 hvězdiček. Sbírka Všelijaká zvířata na 3 hvězdičky. Průměrem to tedy vychází 4 hvězdičky.
Nápad byl dobrý, ale zpracování skutečně pokulhávalo.
Hlavní hrdinka mi nějak moc sympatická nebyla.
Spoiler:
To že si upletou děcko mě napadlo ve chvíli, kdy do toho praštili, ale že se jí nepodaří zvrátit osud u toho nejdůležitějšího člověka mě vážně překvapilo. Jako by se osudu nešlo postavit.
Kniha rozhodně není psaná jednoduchým a srozumitelným jazykem. Popravdě příliš jsem nepochopila její smysl a nenašla v ní žádné poučení. Je to škoda, protože anotace působila nadějně.
Skutečně pěkná knížka o našich nejznámějších a nejzákladnějších tradicích a zvycích.
Trochu mě rušilo, že je v textu několik nelogických vět, které zřejmě editor přehlédl.
Docela vtipné a milé, na mě možná až moc moderní.
Knížka je rozhodně moc zajímavý nápad. Zatím však nemám na kom bych to vyzkoušela, tak snad v budoucnu, již brzy :).
Moc pěkná knížka, která pomůže se starším dětem připravit na chvíli, kdy přijde mladší sourozenec :).
Námět opravdu zajímavý a hezký, některé pohádky však byly až příliš dlouhé.
Mně se příběh vážně líbil. Byl dobrodružný, svižný až přímo strhující, že jsem si říkala, že to se musí přečíst skoro na jeden zátah. Možná ten konce (závěrečná bitva) byl trošku uspěchaný.
Úplný závěr mi trošku připomenul dnešní evropskou situaci s uprchlíky, i když příběh je zkrátka idealistický narozdíl od skutečnosti.
Víceméně zajímavý počin :D. Rozesmálo.
Zajímavě pojatá knížka o tradicích a zvycích, včetně básniček a písniček.
Asi bych ocenila, kdyby byly některé tradice více rozepsány, protože tam bylo jen takové základní info, které se dá zjistit všude.
Ilustrace velké plus.
Líbila se mi, i když některé jiné knihy Ester Staré se mi líbily ještě víc. :)
Absolutně jsem nepochopila smysl knížky.
A vůbec se mi nelíbila. Nechci někam dávat odpad, takže tohle nebudu ani hodnotit.
Jéje, to je fajn knížečka :). Hru jsem sice nehrála, ale příběh je vtipný a svěží.
Zajímavý pohled na život někoho, kdo mohl změnit chod dějin.
Pěkný vánoční příběh, který se nevnucuje náboženskou tematikou.