bibi.r bibi.r komentáře u knih

Ferda Páv a všelijaká zvířata Ferda Páv a všelijaká zvířata Christian Morgenstern

Knížka je složena ze dvou různých sbírek. Sbírka Ferda Páv je sbírka na 5 hvězdiček. Sbírka Všelijaká zvířata na 3 hvězdičky. Průměrem to tedy vychází 4 hvězdičky.

11.04.2016 4 z 5

Na útěku Na útěku Rachel Ward

Nápad byl dobrý, ale zpracování skutečně pokulhávalo.
Hlavní hrdinka mi nějak moc sympatická nebyla.

Spoiler:
To že si upletou děcko mě napadlo ve chvíli, kdy do toho praštili, ale že se jí nepodaří zvrátit osud u toho nejdůležitějšího člověka mě vážně překvapilo. Jako by se osudu nešlo postavit.

31.03.2016 2 z 5

JáOni JáOni Berenika Zuzka Tornová

Kniha rozhodně není psaná jednoduchým a srozumitelným jazykem. Popravdě příliš jsem nepochopila její smysl a nenašla v ní žádné poučení. Je to škoda, protože anotace působila nadějně.

27.03.2016 1 z 5

Český rok Český rok Pavlína Pitrová

Skutečně pěkná knížka o našich nejznámějších a nejzákladnějších tradicích a zvycích.
Trochu mě rušilo, že je v textu několik nelogických vět, které zřejmě editor přehlédl.

26.03.2016 3 z 5

O Záhořovi, prasátku s kníry O Záhořovi, prasátku s kníry Ivan Binar

Docela vtipné a milé, na mě možná až moc moderní.

18.03.2016 3 z 5

O králíčkovi, který chtěl usnout: nová cesta, jak uspávat děti O králíčkovi, který chtěl usnout: nová cesta, jak uspávat děti Carl - Johan Forssén Ehrlin

Knížka je rozhodně moc zajímavý nápad. Zatím však nemám na kom bych to vyzkoušela, tak snad v budoucnu, již brzy :).

09.03.2016 3 z 5

Jsi velká sestřička Jsi velká sestřička kolektiv autorů

Moc pěkná knížka, která pomůže se starším dětem připravit na chvíli, kdy přijde mladší sourozenec :).

08.03.2016 4 z 5

Pohádky z bílého pyžamka Pohádky z bílého pyžamka Ludmila Pelcová

Námět opravdu zajímavý a hezký, některé pohádky však byly až příliš dlouhé.

08.03.2016 3 z 5

Vysoko v oblacích Vysoko v oblacích Paul McCartney

Mně se příběh vážně líbil. Byl dobrodružný, svižný až přímo strhující, že jsem si říkala, že to se musí přečíst skoro na jeden zátah. Možná ten konce (závěrečná bitva) byl trošku uspěchaný.
Úplný závěr mi trošku připomenul dnešní evropskou situaci s uprchlíky, i když příběh je zkrátka idealistický narozdíl od skutečnosti.

08.03.2016 4 z 5

Star Wars – Útěk před Darthem Vaderem Star Wars – Útěk před Darthem Vaderem Michael Siglain

Víceméně zajímavý počin :D. Rozesmálo.

04.03.2016 3 z 5

Měsíční drak Měsíční drak Cornelia Funke

Velmi pěkná knížka s krásnými ilustracemi :).

02.03.2016 4 z 5

Příběhy dvanácti měsíců Příběhy dvanácti měsíců Renáta Fučíková

Zajímavě pojatá knížka o tradicích a zvycích, včetně básniček a písniček.
Asi bych ocenila, kdyby byly některé tradice více rozepsány, protože tam bylo jen takové základní info, které se dá zjistit všude.
Ilustrace velké plus.

25.02.2016 3 z 5

Kouzelné vánoční sny Kouzelné vánoční sny Zuzana Pospíšilová

Neurazí, hezké ilustrace.

23.02.2016 3 z 5

Jak se Josífek s Jožinkou ztratil a nevěděl o tom Jak se Josífek s Jožinkou ztratil a nevěděl o tom Ester Stará

Líbila se mi, i když některé jiné knihy Ester Staré se mi líbily ještě víc. :)

22.02.2016 4 z 5

Tarbíci a Marabu Tarbíci a Marabu Martina Komárková

Písnička Afrika je strašně chytlavá :D.

04.02.2016 4 z 5

Baoplaneta Baoplaneta Luboš Drtina

Absolutně jsem nepochopila smysl knížky.
A vůbec se mi nelíbila. Nechci někam dávat odpad, takže tohle nebudu ani hodnotit.

21.01.2016

Robot Miki Robot Miki Zdeněk Miler

Velmi jednoduchý příběh v komiksovém stylu.

18.01.2016 3 z 5

Krtčí výlety Krtčí výlety Jan Hlaváč

Jéje, to je fajn knížečka :). Hru jsem sice nehrála, ale příběh je vtipný a svěží.

18.01.2016 5 z 5

Můj pradědeček František Ferdinand Můj pradědeček František Ferdinand Anita Hohenberg

Zajímavý pohled na život někoho, kdo mohl změnit chod dějin.

18.01.2016 3 z 5

Děťátko se narodilo... Děťátko se narodilo... Jindra Čapek

Pěkný vánoční příběh, který se nevnucuje náboženskou tematikou.

11.01.2016 4 z 5