bibi.r komentáře u knih
Super knížky, i když jsem se na konci dost vylekala, když... ale to už bych mohla někomu něco prozradit ;).
Pěkné ilustrace rozhodně zajímavý a překvapivý text, možná mohl být i delší a rozvinutější.
Nechápu proč Ikar uvádí, že se jedná o 1. vydání, když to není pravda.
Knížku jsem četla už velmi dávno a tehdy se mi celkem líbila :).
Mno v obálkovém názvu se nic o "jiných pohádkách" nepíše, takže jsem si myslela, že jsou to opravdu jenom dobrodružství malého tučňáčka (což je moje oblíbené zvířátko). Tučňákům je však věnovaná pouze jedna pohádka a ještě ke všemu nudná.
Zajímavé určitě je, že autorka zvolila pro nás středoevropany povětšinou netradiční zvířátka jako kapustňák, platýs (přičemž v knize se píše platýZ a česká pravidla uvádějí psáno se S, tak si nejsem jistá zda je to správně), mořský koník atd.
Upřímně přiznávám, že jsem si přečetla pouze dvě pohádky, ale vůbec mě nezaujaly ani nenavnadily na další čtení.
Stručně, přehledně a zábavně sepsaný život slavného cestovatele.
Jednotlivé báje mají svižný spád. Text je uzpůsoben spíš mladším dětem a obrázky jsou vtipné.
Nejsem moc velký nadšenec pro Antiku a řecké báje a pověsti, ale bylo zajímavé je poznat a tohle byla vcelku příjemná cesta :).
Výborná a stručná biografie nejslavnějšího hudebníka. Samozřejmě určená dětem.
Poslední pohádka "O bílé kachničce" byla pro mě neznámá, ale velmi zajímavá.
Pohádky Včelí královna a Pasáček vepřů pro mě byly zcela neznámé.
Tři klasické pohádky o princeznách neurazí.
Ilustrace byly roztomilé do chvíle než jsem došla k pohádce Protančené střevíčky a na scénu nastoupil "moderní" voják, který v knížce působil jako pěst na oko.
Některé básničky jsou super a jiné trošku kostrbaté :)
Ilustrace super. Příběh malinko pokulhává, je až moc chudý a jednoduchý, chtělo by to složitější zápletku. První příběh Jezevce Chrujdy zaujal více.
Záznamy vzpomínek obyčejných lidí na 2.světovou válku.
Pěkný a jednoduchý příběh s poselstvím :).
Způsob ilustrací je rozhodně zajímavý a neobvyklý.
Velmi pěkné zpracování.
Přiznám se, že nejsem příliš velký fanoušek řeckých bájí, tak nějak jsem k nim ve škole nezískala vztah, ale tohle byl fajn způsob na jeho zbudování :).
Milé počtení o dobrodružstvích jednoho kulatého klubíčka. A na konci návod, jak si takového Bambulína vyrobit :).
Zajímavá publikace spíše pro ty, kteří Londýn už trošku znají. Knížka plná zajímavostí a perliček.
Rozhodně to není průvodce.