Blaufik Blaufik komentáře u knih

Všechno je lež Všechno je lež Michelle Sacks

V podstatě chápu, proč tato kniha moc čtenářům neučarovala. Sama jsem s ní měla malinko problém a místy mi přišla opravdu táhlá a zdlouhavá, i když má jen pár stránek.
Přesto si myslím, že si Dolly s Clemestou zaslouží popřemýšlet nad jejich příběhem a nezatracovat tuto jednoduchou, ale opravdu silnou knihu.

07.06.2020 4 z 5

Srovnáno se zemí Srovnáno se zemí Richard Bachman (p)

Srovnáno se zemí je příběh jednoho obyčejného chlápka, který přichází o všechno. Jeho bolest je i přes stránky knihy téměř hmatatelná a nejhorší na tom je, že jednou můžeme stát v cestě pokroku i my.

Ze začátku se mi kniha zdála poněkud těžkopádná a nemohla jsem se pořádně začíst. Nebyla jsem si úplně jistá, jestli mne kniha baví nebo ne. Nicméně postupně jsem se do příběhu konečně pořádně vžila a byla jsem zvědavá, kam až Bart nechá celou situaci dojít. I když, spíše jsem si chtěla potvrdit své domněnky.

10.02.2020 4 z 5

Nenechám tě odejít Nenechám tě odejít Chevy Stevens (p)

Pokud máte chuť si přečíst knihu, která je zaměřena nejen na domácí násilí, posedlost a důvěru, ale také na vztahy matky s dcerou, tak po knize rozhodně sáhněte. Slibuji Vám, že na vás čeká úžasný čtenářský zážitek, který si vychutnáte do poslední stránky.

26.08.2019 5 z 5

Prokletí Schwartzovy vily Prokletí Schwartzovy vily Anna Beatrix Bártová (p)

Po dlouhé době jsem četla duchařinu, u které jsem nepřevracela oči v sloup nebo nechápala, co na ní všichni čtenáři vlastně vidí. Možná je to tím, jak je napsaná, možná tím, že si nehraje na něco, co není, jak to u těchto knih bývá.
Pokud máte chuť si přečíst o jedné prokleté vile, která stojí v blízkosti hřbitova, tak po knize rozhodně sáhněte. Myslím si, že si čtení užijete stejně, jako já.

19.05.2019 4 z 5

Sok Sok Iain Reid

Myslím, že kniha by působila dynamičteji, kdyby byla zkrácena na povídku, takto opravdu nemá moc co nabídnout. Přesto věřím, že se zde najdou čtenáři, které kniha uchvátí a překvapí.
Já mezi ně, bohužel, nepatřím. Nevím, jestli je to tím, že jsem od knihy čekala něco jiného, nebo tím, že jsem celou zápletku prohlédla dříve, než bylo na můj vkus zdrávo.
Sok je podle mě knihou, která nenadchne, ale ani neurazí, pokud vás láká, tak si ji rozhodně přečtěte.

25.04.2019 2 z 5

Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

Celý příběh je vlastně jako na horské dráze. Spousta akce při které vám srdce bude chtít vyskočit z hrudi a budete zapomínat dýchat. Vše se před vámi bude odehrávat jako film, kde nejste pouhým divákem, ale jeho součástí. Po malém uklidnění dané situace a vašeho tepu se objeví další scéna při které vám bude jasné, že bude opět plná bojů a vypjatých scén.

05.03.2019 5 z 5

Hra na lháře Hra na lháře Ruth Ware (p)

Hra na lháře je postavena na velice pozvolném budování napětí, proto může ve srovnání s předchozí knihou působit opravdu vlekle. Nicméně i tak se jedná o skvělý kousek, který si najde nejednoho čtenáře.

16.11.2018 4 z 5

Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa Sigurdardóttir přišla se sérií, která se druhým dílem rozhodně zlepšila. Mistrně vybudované postavy spolu s příběhem udržují čtenáře v neustálém napětí. Atmosféra mezi Huldarem a Freyjou je téměř hmatatelná, chvíli velmi dusná a chvíli cítíme nebezpečné jiskření, což celý příběh krásně oživuje. Tyto hlavní postavy sérii opravdu sluší a já jsem velice zvědavá jakým směrem se bude jejich vztah v dalším díle vyvíjet.

25.07.2018 4 z 5

Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

I když se nejedná o žádnou hlubokomyslnou literaturu, jak už to u těchto románů bývá, věřím, že si Hodnýho kluka určitě zamilujete. Zvláště pak, pokud máte rádi knihy, ve kterých se snoubí sexy muži se zábavnými situacemi a perfektně vymyšleným příběhem.

22.07.2018

Pod zámkem Pod zámkem Maude Julien

Pokud ve čtení dáváte přednost příběhům podle skutečných událostí, tak si rozhodně nenechejte ujít ani tuto knihu. Myslím si, že se jedná o kousek, který by si měl přečíst každý. Vždyť to, co se stalo Maude, se klidně může dít v bytě o dva vchody vedle nás...

16.06.2018 5 z 5

Znovu já Znovu já Gayle Forman

Autorka dokázala všem postavám vdechnout život a tak se před námi otevírá příběh, který by klidně mohl být příběhem někoho, koho máte ve svém okolí. Je citlivý a plný emocí, které vás u čtení rozhodně nenechají chladnými. I když se nejedná o knihu, která by obsahovala hromady zvratů u kterých byste zapomínali i dýchat, tak se na knihu rozhodně zaměřte.
Znovu já je totiž příběh o nalezení sebe sama a o druhých šancích. Já jej rozhodně doporučuji.

15.04.2018 4 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Spousta zvratů, které zde jsou vás doslova donutí zhltnout celou knihu jako malinu. Rozhodně nemusíte mít obavy, že byste se nudili, protože na nudu opravdu není čas. Nejen, že policejní tým hledá vraha, který se poprvé předvedl u vraždy ředitelky chlapecké školy. Celý tým musí vypátrat člověka, který stojí za vraždami z minulosti, což se jeví jako nelehký úkol.

27.03.2018 5 z 5

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Tato kniha je jedním slovem úžasná. Nezaměřuje se z velké části na násilnosti, jako by se mohlo zdát. Jedná se spíše o ukázku psychologických dopadů na danou situaci, což samotnou knihu povýšilo o pomyslný stupeň výš.
Díky autorčinu poutavému vyprávění se jedná o knihu, kterou jsem určitě nečetla naposledy a s velkým nadšením doporučuji k přečtení i vám.

19.02.2018 5 z 5

Nejhorší noční můra Nejhorší noční můra Brenda Novak

Když se celý příběh podívám znovu, tak za mě jedno velké ano. Zamilovala jsem si mrazivou zimu na Aljašce, nehostinné podmínky, hlavní hrdiny, ale také Hanover House, který se stal strašákem pro obyvatele jednoho ospalého Aljašského městečka.
Pevně doufám, že se brzy dočkáme dalších dílů z této lákavé série.

06.11.2017 5 z 5

Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Autorky opět nezklamaly! Příběh se mi líbil maličko více, než Božský bastard, předpokládám, že to bylo tím, že byl více uvěřitelný a takový osobnější. Rozhodně se chystám i na další díly a pevně doufám, že budu opět spokojená.

29.10.2017 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Rozhodně doporučuji. Pokud snesete popisy brutálnějších vražd a autora ještě neznáte, tak jej vyzkoušejte, troufám si tvrdit, že se z vás stane další fanoušek, který bude netrpělivě vyhlížet další díl z této bombastické série.

17.10.2017 5 z 5

Kobra Kobra Deon Meyer

Kobra je vážně skvělým krimithrillerem, u kterého se rozhodně nebudete nudit a já knihu doporučuji všemi deseti.

31.05.2017 5 z 5

Lovci duchů Lovci duchů Neil Spring

I když se jedná o autorovu prvotinu, tak je příběh opravdu čtivý. Po začátku, který je spíše vlažný se čtenář veze na duchařské vlně.
Kniha není žádným hororem, opravdu se nebudete bát. I přes to, jsem při večerním čtení úkazů na faře cítila jisté mrazení, zvlášť, když jsem byla doma sama.

18.02.2017 4 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

I když kniha opět popisuje vážné téma, nechybí v ní jistá dávka humoru. Zároveň má kniha příjemný spád, nejsou v ní žádná hluchá a nudná místa.
Spousta lidí už dnes považuje Jojo Moyesovou jako sázku na jistotu. Já se k této skupině po přečtení knihy s nadšením přidám také.

07.02.2017 4 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Příběh nás přenáší do Anglie a z každého kousku této knihy na nás dýchá ta pravá Vánoční atmosféra. Skruž, protivný starý muž, který dostane druhou šanci se změnit a tu uchopí pevně za pačesy.
Duchové Vánoc, kteří mu umožní nahlédnout do svého nitra a zamyslet se nad sebou a v neposlední řadě poselství, které je v této knize ukryto - to všechno tvoří dohromady úžasný celek.

10.01.2017 5 z 5