bogy komentáře u knih
O knizke som sa dozvedel vdaka "kozickam". Kozicky ma prijemne pobavili. Ocenujem, ked sa niekto aj na vazne otazky zivota dokaze pozerat s laskavym humorom. Ak je "frnda" podobneho razenia, uz teraz sa na nu tesim.
Niekto ma rad humor taky, niekto onaky a niekto humor neznasa. Sme rozni ludia. Nastastie.
Ale som prekvapeny, ze aj po 25-tich rokoch od padu "povinneho jedineho spravneho videnia sveta" sa v nas stale drzi pocit, ze "prave ja mam patent na rozum a na to, co je spravny humor a co nie" ...
Myslel som si, ze ludia milujuci literaturu su prave vdaka literature trosku tolerantnejsi k inemu videniu sveta, ako ludia, ktori necitaju...
Nemam rad a necitam sci-fi, alebo napr. Harryho Potera, ale v zivote by som o tom nenapisal, ze je to odpad... Respektujem, ze pre niekoho je to kultovy zaner; to prave orechove.
Hmmmm... asi - byt scitany este neznamena byt aj mudry. Skoda.
Tak som si precital aj Frndu - v porovnani s kozickami je tato knizka serioznejsia. V kozickach je uz viac uvolnenej lezernosti a humoru. Ale forma a styl su rovnake. Som spokojny.
Este by to chcelo napisat nieco v tomto duchu aj o muzskom nadobicku, ale to by musel asi pisat muz - respektíve aspon robit autorke odborneho konzultanta :-)
Tak uvidíme...