Broukodrak Broukodrak komentáře u knih

Průvodce bezradného člověka Průvodce bezradného člověka Jerzy Wittlin

Většina kapitol mě moc neoslovila, ale velice jsem si užila kapitolu "Průvodce nervózního člověka". S tatínkem jsme se tomu pořádně nasmáli. Ostatní kapitoly se mě tolik netýkaly. Mimochodem, víte, jak vysvětlit dítěti, když se na televizi dva nazí lidé objímají na otomanu? Otoman je úzký, takže kdyby se neobjímali, oba by spadli. Také se mi líbila rada, jak milovat hazard. Vtípky dobré.

06.01.2023 4 z 5

Příběhy kruhového stolu Příběhy kruhového stolu Vladimír Hulpach

Bylo to velice čtivé, nelíbily se mi ilustrace, klidně by se to bez nich mohlo obejít. Líbilo se mi, jak bylo pro ty rytíře důležité být ctnostný (ale ne u všech...). Někdy si chci přečíst původní verzi.

16.11.2022 4 z 5

Žeberův odkaz Žeberův odkaz David Jan Žák

Ke knížce jsem se dostala díky Čtení pomáhá, bohužel tam není první díl. Bylo to divné, divné, divné. Téměř nic se nevysvětlilo, naopak pořád přibývaly záhady. Co je to proboha za magii??? Četlo se mi fakt špatně. První díl jsem nepřečetla a zatím to ani nemám v plánu.

11.10.2022 3 z 5

Rebelové s dobrým srdcem Rebelové s dobrým srdcem James Patterson

Další díl stejně dobrý jako předchozí. Dovídám se více o doktoru Zimmovi, objevuje se robokluk Lenard, prostě paráda! A k tomu zase báječné ilustrace! Těším se na třetí díl.

28.09.2022 5 z 5

Geniální experiment Geniální experiment James Patterson

Ach jo... Tyhle knížky nejsou dobré na večer, protože pak dočtu, kouknu se na hodiny a - páni, to už je 00:09 !? :)
Dobře se mi četlo, jelikož příběh se netáhl, šlo se z jedné akce do druhé a všem hlavním postavám je kolem dvanácti. Obsahuje boží ilustrace.

28.09.2022 5 z 5

Chudák Manolito Chudák Manolito Elvira Lindo

Manolito mi připadá jako španělská obdoba Mikuláše. Hodně se mi líbí názvy kapitol, jako třeba Superman-olito, Chlapeček není plešatej a Parta Špinavý nohy. Ilustrace také velice zábavné. Hodně jsem si oblíbila Manolitova mladšího brášku, o kterém se neví, jak se jmenuje, protože si říká Chlapeček a Manolito mu neřekne jinak než Blbeček.
Nutně potřebuju další díl.

26.07.2022 5 z 5

Řím: Pozdvižení v Pompejích Řím: Pozdvižení v Pompejích Veronika Válková

Bára si hodlá prodloužit prázdniny a tak použije svůj kouzelný atlas, který ji přenese do Pompejí na otrocký trh jako otrokyni. Bára pak musí sloužit svému pánovi a přibližně po měsíci už začíná proklínat svůj nápad si prodloužit prázdniny :)
V knížce byla spousta zajímavých věcí, které v té době lidé přes den dělali. Hodně mě zaujalo vyrábění nití z ovčí vlny. To moje maminka doma taky dělala, s cédéčkem na klacku :)

28.11.2021 4 z 5

Chlapec a jeho pes na konci světa Chlapec a jeho pes na konci světa Charlie Fletcher

Děj se odehrává v alternativní budoucnosti, kde přestali lidé plodit děti a tudíž zbyla jen hrstka původního obyvatelstva Země. Neplodnost dopadla i na psy, ale někteří stále dokáží mít děti a jednu takovou fenku jménem Jess vlastní dospívající Griz. Jednoho dne mu ji ale ukradne cizinec, který přijel na jejich ostrov na návštěvu. Griz si to ale nenechá líbit a pustí se se svým druhým psem Jipem za zlodějem.
Griz je trochu zbrklý, což se během své cesty odnaučí. Zato zase umí celkem dobře ovládat svou loď. Před svou cestou znal sice "ani ne tolik lidí, aby z nich šlo poskládat dvě fotbalová mužstva a zahrát si solidní zápas", ale cestou si najde přátele.

Děj byl strašně brutální a zlý, divím se, že jsem neměla noční můry.

19.10.2021 4 z 5

Asterix věštec Asterix věštec René Goscinny

Do galské vesnice přijde podivné individuum, které prohlašuje, že je věštec, a Galové mu skočí na špek.
Za mě je nejlepší scéna, kdy věštce odchytí Římané a ptají se ho: "Jsi Gal?" "Ne, jsem věštec!" "Tak to tě musíme popravit" "Nenene! To jste nepochopili! Já nejsem pravý věštec, já jsem jen pouhý podvodník!" "Tak ty se opovažuješ podvádět?!" "Néééé, já mluvím pravdu, jsem pravý věštec!" "Tak proč jsi říkal že jsi podvodník?" atd.

Vtipné, ale už jsem četla i lepší věci.

06.10.2021 5 z 5

Od blechy po slona Od blechy po slona Lenka Pecharová

Tahle knížka mnou nebyla čtena dobrovolně, ale vnuceně, jelikož má zlá matka jednoho dne řekla: "Tak! Terezo, od teď budeš počítat z téhle knížky, protože tu starou početnici jsi někam schovala!" A bylo. Příklady v knížce byly tématické ke zvířatům, třeba u zebry se počítalo, kolik zeber pytláci ulovili. Příkladů bylo u každého zvířete šest, občas i sedm, část příkladů je lehčí, část těžší. Naneštěstí ze stejné početnice počítal i brácha, takže jsme se o ní občas trošku porvali... Kdyby to nebylo učení, dám pět hvězd, takle dávám jen čtyři.

13.08.2021 4 z 5

Černý pasažér Černý pasažér Simon Furman

Knížka tak trochu připomínala detektivku, podezírala jsem Buráka od té doby, co začal dělat zlý kukuč :) Díky knížce jsem se dozvěděla, že Tajfunerang Palič byl překřtěn na Světlonoše (ověřila jsem na jak vycvičit draka wiki). Silně doporučuji všem, kdo milují Jak vycvičit draka, příběh je ale postaven do prostředí seriálu Jak vycvičit draky: Jezdci z Blpu, takže si příběh více užijete, když jste předtím viděli alespoň několik dílů.
P.S. V knížce se Hromohlasům neříká Hromohlasové, ale Děsovci.

19.06.2021 5 z 5

Sbírka úloh z matematiky pro 2. a 3. ročník základní školy Sbírka úloh z matematiky pro 2. a 3. ročník základní školy Ľudovít Bálint

Počty na mě byly někdy trochu složité, bavily mě spíše geometrické úlohy.
Přibližně před rokem nebo dvěma se mi ji podařilo ztratit. Když jsem ji po dlouhé době na maminčin příkaz musela hledat, tak nebyla tam, kam jsem ji ztratila. Za nějakou dobu ji maminka bohužel našla a počty pokračovaly...
Jsem ráda, že to konečně mám spočtené.

19.11.2020 3 z 5

Neotvírat! Kouše! Neotvírat! Kouše! Charlotte Habersack

Nemo dostane balíček, ve kterém je hračka - plyšový Yetti. Yetti ale obživne a pořádně vyroste, navíc začne uprostřed července sněžit. Nemo s kamarády Bédou a Otkou začnou hledat Yettiho majitele, a nakonec se to, že ho mají doma, provalí a začne velký hon na Yettiho.
Nejvíce vtipné mi přijde, že Yetti o sobě mluví jako v reklamě, říká třeba: Je možné mě prát na 30 stupňů, nejsem vhodný pro děti do tří let.
Hodně dobrý je obrázek na straně 47.

17.07.2020 5 z 5

Minecraft - Průvodce světem osadníka Minecraft - Průvodce světem osadníka Craig Jelley

Velmi inspirativní příručka, téměř "ze dne na den" se ze mě stala dobrá stavitelka. Jen ty stavby na konci knížky nejsou tak dobré, nejsou tam vidět detaily.

08.02.2020 5 z 5

Římani, třeste se! Římani, třeste se! Gary Northfield

Vtipná, polokomiksová, skoro bláznivá kniha o zebře Juliovi, který nesnáší když se mu říká "Žebro", a jako nedobrovolný gladiátor bojuje o svobodu svojí i svých kamarádů.

03.02.2020 5 z 5

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Terry Pratchett

Celé se to mele okolo inteligentních krys, které si dali názvy podle toho, co zrovna po získání inteligence měli kolem sebe, třeba Ďábelský guláš, Zaručeně čerstvá nebo Toxický odpad. Dokonale napsané a velice vtipné, ale na konci to je fakt strašidelné. Odnesla jsem si z toho, že můžeš najít pomoc i tam, kde bys to nečekal.

06.11.2019 5 z 5

Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela Pod vejcem - Tajemství mistra Rafaela Laura Marx Fitzgerald

Nádherná detektivní zápletka. Bodhi je prostě SKVĚLÁ! Když potřebuje rentgen, tak si dokáže vykloubit ruku, aby se k němu dostala... Skvělá knížka, dokonalá detektivka pro děti.

09.09.2019 5 z 5

Hlemýžď Čilišnek Hlemýžď Čilišnek Pavel Šrut

Vtipné básničky pro pobavení. Moc se mi líbila básnička Slepýš: Ty jsi ale slepýš! Brýle se ti rozbily, až je najdeš v obilí, zdalipak je slepíš?
Taky se mi líbila básnička Barnabáš a Tobiáš, dokonce jsem jí zhudebnila a zapsala do not a maminka se rozhodla, že to budeme hrát jako loutkové divadlo.

25.08.2019 5 z 5

Jak přežít dračí bouři Jak přežít dračí bouři Cressida Cowell

Příběh je rozhodně lepší než ostatní díli (které jsem přečetla). Opět mě zaujala stavba, tentokrát to byla loď Americký sen 2, velice mě zaujal Oceanodrakoplašič (roura která zvukama odpuzuje podmořské draky). Přišlo mi hodně vtipné, že při plaveckém závodě musel mít Rybinoha RUKÁVKY :)). Za mě velice pěkná knížka, hodně jsem se nasmála.

18.08.2019 5 z 5

Žlutý Robert & James Bond Žlutý Robert & James Bond Vojtěch Steklač

Obvykle se mi knížky líbí, ale Žlutý Robert a James Bond je hrůza, oproti prvnímu dílu. Je to slabé, není tam humor, není to zábavné, nejde mi pochopit příběh, prostě NUDA NUDA NUDA.

15.08.2019 2 z 5