bruntal bruntal komentáře u knih

Dívka na parníku Dívka na parníku Pelham Grenville Wodehouse

Pro mne jedna z těch slabších Wodehousevých knih.

25.01.2018 3 z 5

Bílá vydra Bílá vydra Josef Kutík

Příběhy Bílé vydry jsem jako kluk přímo hltal. Vykreslující popis krajiny a přírody. Charakter hlavního hrdiny... S ohledem na téma a zaměření této knize nelze nic vytknout.

24.01.2018 5 z 5

Tajfun a jiné povídky Tajfun a jiné povídky Joseph Conrad

Zbytečně nízké hodnocení. Je to moc pěkná knížka, která si své čtenáře mezi kluky toužícími po dobrodružství jistě najde.

24.01.2018 4 z 5

Evangelium podle Piláta Evangelium podle Piláta Éric-Emmanuel Schmitt

Bravurní počin, který čtenáři nenásilnou, zajímavou a originální formou přibližuje jak samotného Ježíše, tak dobu, ve které žil.

22.01.2018 5 z 5

Tajný deník Adriana Molea Tajný deník Adriana Molea Sue Townsend

Četl jsem v pubertě a byla to pecka.

05.01.2018 5 z 5

Trosečníci lodi Jonathan Trosečníci lodi Jonathan Jules Verne

Ne zcela typická Verneovka. V této knize, ačkoliv ji nechybí některé charakteristicky Verneovy prvky, je kladen důraz na sociologický až politický kontext.

05.01.2018 3 z 5

Henry a jeho hosté Henry a jeho hosté Pelham Grenville Wodehouse

Pozor spoiler! Příběh bez záporáků. Trochu mi tam chyběl závěr (dohodl se Henry s Wendelem na prodeji domu? vzal si Henry Kelly? vyšel Algymu ten kšeft?)

11.12.2017 4 z 5

Vzpomínky na jedno dobrodružství Vzpomínky na jedno dobrodružství Robert Fulghum

Milé, odpočinkové, Fulghumovské...

30.10.2017 4 z 5

Návrat čistých radostí Návrat čistých radostí Jan Šmíd

Po přečtení prvního dílu jsem se nemohl dočkat až začnu číst díl druhý. Ten je o poznání syrovější, je více ze skutečného, drsného a někdy krutého, ale přesto krásného života. Jsem moc rád, že jsem na tohoto autora narazil (i když zcela náhodou).

11.09.2017 5 z 5

Groznatův štít Groznatův štít Jiří Řípa

Jako malý žáček jsem si kvůli škole musel povinně vést čtenářský deník, kam jsme si měli zapisovat všechny přečtené knihy. Dodnes si pamatuji, že tuto knihu mi učitelka neuznala, protože si myslela, že jsem si ji vymyslel :)

10.05.2017 4 z 5

Za lovci lebek Za lovci lebek Jiří Hanzelka

Tohle už dnes nikdo z nás nejspíš nemá šanci zažít. Paráda.

10.04.2017 5 z 5

Tam za řekou je Argentina Tam za řekou je Argentina Jiří Hanzelka

Vynikající a člověk může jen závidět.

10.04.2017 5 z 5

Povídky pod psa: Slepičí polévka pro psí duše Povídky pod psa: Slepičí polévka pro psí duše Eva Mašková

Originální, milé, inteligentní, oddychové, místy veselé, jindy dojemné vyprávění psa Oskara, protkané noblesou i jemným šibalstvím. Kniha mi formou vyprávění připomíná Gartha Steina (Umění závodit v dešti) říznutého tím nejlepším od P.G.Wodehouse či Jamese Herriota v kombinaci s vyprávěními Ivanky Deváté. Těším se na další autorčiny knížky.

04.01.2023 5 z 5

S Matyldou v Afghánistánu S Matyldou v Afghánistánu Jaromír Štětina

Autor má opravdu hluboké znalosti dějin Afghánistánu, stejně jako jeho demografie a umí citlivě a poutavě čtenáře zavést "pod povrch".

06.02.2022 4 z 5

Hvězdy Marmalonu Hvězdy Marmalonu Charlotte Link

Kdybych byl žena, asi bych těch 91% v hodnocení chápal.

12.08.2021 3 z 5

Divím se, že jsem tak veselý Divím se, že jsem tak veselý Johannes Mario Simmel

Pro mne mnohem lepší než obecně více oceňovaný román od Simmela Láska je jen slovo.

01.06.2021 4 z 5

Nihilista na balkonu Nihilista na balkonu Petr Holý

Oddechové čtení, ale žádná pecka.

12.12.2020 3 z 5

Když psi pláčou Když psi pláčou Markus Zusak

Třetí díl trilogie. Autor má cit pro dospívající chlapeckou duši.

08.10.2020 3 z 5

Frajer Frajer Michaela Zindelová

Wau! Příběh Jirky Ježka jsem přibližně znal, přesto mi kniha odhalila spoustu nových skutečností. Měl jsem to štěstí zúčastnit se jeho posledního, rozlučkového závodu v září 2017 na Strahově. V závodě skončil na třetím místě. Loučil se tedy "na bedně", přesto působil velmi skromně. Velký sportovec a velký člověk.

24.07.2020 5 z 5

Smečka rváčů Smečka rváčů Markus Zusak

Každý z nás v sobě občas najde rváče a každý z nás o sobě občas zapochybuje. "Rváč může zvítězit, ale neznamená to, že se vítěz umí rvát".

04.07.2020 4 z 5