Canney Canney komentáře u knih

Proroctví sester Proroctví sester Michelle Zink

Do téhle knížky jsem se prostě nemohla začíst, ale dočíst jsem ji samozřejmě chtěla, takže jsem se snažila u ní vydržet. V knížce mi chyběla nějaká ta akce, zvrat a ze začátku i konfrontace, které se Lia vyhýbala. Musím, ale přiznat, že jsou tu dvě postavy, které jsem si oblíbila a to Henry a Edmund. Našla jsem tu i pár světlých chvilek, ale přesto knížce nemůžu dát lepší hodnocení, než to které jsem dala.

26.07.2012 2 z 5

Na útěku Na útěku Rachel Ward

Nápad je to originální, ale celkové podání příběhu mě docela zklamalo. Nelíbilo se mi to, že se v knížce objevovala příliš mnoho nespisovných a sprostých slov. Na to nejsem v knížkách zvyklá. Jem mi nebyla příliš sympatická a radši jsem měla Pavouka. Líbilo se mi, ale že se autorka příliš nezdržovala zbytečným popisování a snažila se držet příběhu.

17.07.2012 3 z 5

Noční můry! Noční můry! Kirsten Miller

Noční můry! jsem čela již několik let zpátky, ale nikdy jsem v této sérii nepokračovala (v té době u nás druhý díl ještě ani nevyšel) a tak jsem si řekla, že to musím napravit.

Jsem ráda, že jsem se do této knížky znovu pustila, protože Podsvět je prostě skvělý a hezky propracovaný. Noční můry totiž dětem pomáhájí překonat jejich vlastní strach. Děti se tedy do svých nočních můr vracejí do té doby než ho překonají. Jak jsou noční můry hrozivé nebo propracované záleží na samotných dětech a jejich fantasii. O tom všem by nám mohl povídat Charlie, který se do své noční můrý vrací každou noc. Díky tomu toho moc nenaspí a je díky tomu nepříjemný na své okolí. Problém nastává ve chvíli, kdy si čarodějnice z jeho noční můry pro něj příjde do skutečného světa.

Knížka se četla lehce, je s ilustracemi a nápad i zpracování se povedlo. Můžu dál doporučit :) Musím si do knihovny skočit pro pokračování!

02.09.2022 4 z 5

Aurora plane Aurora plane Amie Kaufman

Ty anglický audioknížky jsou vážně boží! Doporučuju všema deseti - všechny hlavní postavy mají jiného interpreta a audioknížka je doprovázena zvukovými efekty. V tomhle případě jsem ráda, že po první knížce už jsem po českém překladu nesáhla, protože určitá slova mě tam vytrhávala ze čtení.

Co se příběhu týče, tak tentokrát jsem měla ze začátku trochu problém se do něj ponořit, ale jakmile jsem se dostala přes ten začátek, tak už to jelo. Patnácti hodinovou audioknihu jsem dala za 3 dny. Za mě naprostým vrcholem byla téměř každá interakce mezi Tylerem a Saedii. Jsem zvědavá kam to až povede XD

Na druhou stranu vždy když se objevila kapitola o Echu, tak jsem se docela nudila. Navíc od tohoto bodu jsem začala mít tak trochu problém s Aurorou.

31.07.2022 4 z 5

Supernova Supernova Marissa Meyer

Supernova je solidní zakončení série. Autorka i spoustu informací z přechozích dílů připomíná, což je fajn v případě, že tuhle knížku čtete z těch předchozích si toho zase moc nepamatujete.
V téhle knížce jsou docela flustrující momenty (což je většinou absolutní nevšímavost vůči Nově a narážkám na to, že je Nightmare). To ale není nic nového, tyhle momenty byly i v přechozích dílech, jen mi teď přišly výraznější. Ale kniha byla plná zvratů a akce - hlavně tedy druhá půlka. Užívala jsem si hlavně ty bitvy. Ty jsou moc dobře napsané (jen tu poslední bych možná malinko zkrátila). A ten epilog je boží!!

07.03.2022 4 z 5

Jeskyně zatracených Jeskyně zatracených Caitlin Starling

3,5*
Gyre se vydává na expedici do jeskynního systému, který má za úkol prozkoumat. Má to nejnovější vybavení, ale místo týmu techniků, kteří by její práci měli kontrolovat, má pouze Em. A Gyre jí nevěří.

Zpočátku jsem se téhle knížky trochu bála, protože se jedná o sci-fi a to já skoro nečtu. Bála jsem se zbytečně, protože Jeskyně zatracených se překvapivě snadno čte a jakmile jsem se začetla, tak jsem se nemohla odtrhnout. První půlka byla boží. Dozvídáme se toho víc o Gyre, o misi a jak naše hlavní hrdinka pokračuje do dalších táborů, tak i o Em.
Za půlkou se to ale zlomilo a přišlo mi, že dialogy se začínají hodně opakovat a i Gyre se v podstatě pohybuje v kruzích (a to i ve své hlavě) a tím se to začalo příliš komplikovat (ne v dobrém slova smyslu). Myslím si, že kdyby tahle knížka byla o něco málo kratší, tak by tento příběh více vynikl.

Pokud do téhle knížky jdete s tím, že bude nadupaná akcí a tak děsivá, že budete mít husí kůži, tak vás asi zklame. Horror v téhle knížce spočívá převážně klaustrofobické atmosféře.

13.06.2021 3 z 5

Návrat Kouzelnice Návrat Kouzelnice Chris Colfer

Těšila jsem se až se zase vrátím do Země příběhu spolu s Alex a Connorem a tento návrat jsem si i náležitě užila. Návrat kouzelnice se moc hezky čte a ani ten pomalejší začátek mi nevadil.

Druhý díl je v uřčitých věcech hodně podobný tomu prvnímu. Do Země příběhů se dostanou opět divokým způsobem a jejich dobrodružství tam má stejnou strukturu. Čímž myslím, že se znovu vydávají hledat řadu pohádkových předmětů, které jim pomohou s poražením záporáka. V tomto případě je to Kouzelnice. Doufám, že ve Varování bratří Grimmů se od tohoto osvěčeného hledání předmětů autor odchýlí.
Nicméně jsem moc ráda, že Alex a Conner znovu potkali své staré pohádkové známé a vydali se s nimi na cestu. Moji oblíbenou postavou se oficiálně stala Trollbella. V druhém díle moc dlouho nebyla, ale i tak to stálo za to. Ten její Máselníček mě vždycky dostane :D Vážně, ale vážně dofám, že v pokračování s ní zase potkám.

08.02.2020 4 z 5

Mlhovina Mlhovina Amy Kathleen Ryan

Od začátku se v této knížce něco dělo. Ani se nestihnete zorientovat a už se něco pohnojí a postavy se s tím musí vypořádat a samozřejmě každý po svém. Trošku mi vadil právě ten nedostatek informací na začátku, ale postupně jsme se pár věcí dozvěděli, i když toho pořád není dost. Ale spoléhám na to, že v dalších dílech budou věci osvětleny.

19.07.2016 4 z 5

Krvavé koleno Krvavé koleno Laurell K. Hamilton

3,5*
Krvavé koleno je o něco lepší než předchozí díl. Autorka se tu snaží zaměřit hlavně na případ a na Anitinu práci, což je u této série vždycky plus. Ale Anita si v hodně případech protiřečila. V jednu chvíli mluvila o tom, že něco takového neudělá, že má nějaká pravidla a potom jde a udělá přesný opak.

13.07.2016 3 z 5

Pandemonium Pandemonium Lauren Oliver

U předchozího dílu jsem si stěžovala na nekonečný začátek. Pandemonium je naproti tomu plný akce už od začátku! Děj podle stejného vzoru jako Delirium, takže vás to ani tak nepřekvapí, ale přesto se mi to teď líbilo ještě o něco víc. Pravděpodobně za to může zajímavé rozdělení kapitol na Tehdy a Teď.

29.04.2016 4 z 5

Třináct relikvií Třináct relikvií Michael Scott

Asi bych si měla zatleskat, že jsem tuhle knížku vůbec dočetla. Tak za prvé, já jsem si myslela, že se jedná o YA a tohle rozhodně nebude YA! A za druhé, o tolika vraždách, mučení a mrtvol jsem ještě nečetla a teď mě mrzí, že to tak nezůstalo. Nikdy víc!

18.04.2016 1 z 5

Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Tahle knížka je perfektní pro čtení v MHD. Je čtivá a zajímavá, ale zase ne tolik, abych se nedokázala odtrhnout od příběhu, když potřebuji vystoupit. Také nevadí, když vám bude někdo číst přes rameno (věřte nebo ne, ale tohle se mi stává docela často). Není v ní totiž žádná "lechtivější" scénka. Zapomenutá je plná takových klišé momentů a na můj vkus je jich tam možná trochu moc.

06.04.2016 3 z 5

Jackaby Jackaby William Ritter

Jackaby je velmi čtivá kniha se sympatickým, avšak podivným hlavním hrdinou. Je to sice předvidatelná kniha (a její předvídatelnost autor určitým způsobem v knize i omluvil), ale přesto mě zajímalo, jak se postavy dopracují k dopadnutí vraha. Celkově musím říct, že jsem si čtení Jackabyho užila a už se těším na další díl!

17.01.2016 4 z 5

Jedenáct Jedenáct Mark Watson

Tak tohle se mi líbilo! A upřímně na tento styl psaní moc nejsem (přeskakování od jedné postavy ke druhé bez jakéhokoli upozornění), ale v tomto případě mi to nějak nevadilo a dokonce se mi to líbilo. A jak je uvedeno na obálce jeden okamžik (skutek) může ovlivnit život hned několika lidí. Nápad mě oslovil už na začátku a musím uznat, že autor se tohoto tématu zhostil opravdu výborně :)

21.10.2015 4 z 5

Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Natalie Young

Tahle knížka je jedno velké NE, NE a ještě jednou NE! Po jejím přečtení vážně nevím, co jsem si na začátku myslela. Že bude vtipná? NE. Že bude popisy nebudou tak grafické popisy? NE. Že mě to bude bavit? NE. Jediné co na téhle knížce mohu pochválit tak je grafická úprava knihy. Ta je opravdu pěkná, ale to je tak všechno.

02.04.2015 1 z 5

Svádění luny Svádění luny Laurell K. Hamilton

3,5*
I když mám Laurell K. Hamilton ráda, tak prostě musím přiznat, že těch popisů je tady až moc. Ale jinak je to podle mě zatím nelepší díl. Sice jen o trošku, ale je to tak.

12.11.2014 3 z 5

Prokletí Titánů Prokletí Titánů Rick Riordan

S každým dílem je tato série lepší! Tuhle knížku jsem přečetla za dva dny, ale s přehledem bych to zvládla i za jeden (jen kdybych nemusela spát). S touhle knížkou jsem ale měla jedne malý problém a tím je začátek. Vůbec jsem se do něj nemohla začíst. Než jsem se začetla, tak to nějakou dobu trvalo. Pak už to bylo prostě super čtení. Už se těším až budu ve čtení pokračovat.

23.07.2014 4 z 5

Monument 14 Monument 14 Emmy Laybourne

Tak tohle bylo něco! Začátek byl naprosto fantastický a konec teda taky...jen prostředek malinko pokulhávl. Ale to chápu, děcka si musely zvykat. Námět se mi moc líbil. Zavřít 14 děcek do supermarketu byl skvělý tah. A musím uznat, že jsem zvědavá jakým směrem se bude ubírat druhý díl.

18.07.2014 4 z 5

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

3,5*
Zakázaná přitažlivost se mi docela líbila - hlavně teda ten začátek, kdy se ještě oťukávali. Ten byl k popukání. Líbily se mi i postavy, je tam plno vtipných hlášek a určitá dávka romantiky. Přesto stále nemůžu zapomenout na ten pocit, který jsem měla po dočtení prvního dílu. Prostě si nemůžu pomoct a srovnávám.

30.03.2014 3 z 5

Erebos - Počítačová hra, která tě sleduje... Erebos - Počítačová hra, která tě sleduje... Ursula Poznanski

Ze začátku jsem se do knížky nějak nemohla začíst, jenže to se změnilo, když Nick začal hrát. Pohled Sariuse pro mě knížku rozjel. Hrozně se mi líbilo jak autorka propojila reálný a herní svět.

12.03.2014 4 z 5