celyl komentáře u knih
Nudná kniha napsáná nudným stylem. Mnoho uměle vytvořených náhod. Zbytečné čtení. Silný podprůměr.
Za mě o ničem... kresba ujde, ale dějová linka? Žádná... skoro nic nedává v komiksu smysl.
Těšil jsem se na výpravné dobrodružství. Místo toho se mi dostalo zmateného, útržkovitého vyprávění o dobrodružství bez jasného konce. Chválím nápad spojení komiksu s vyprávěním. To je bohužel vše, co se povedlo. Když už jsem se dostal do děje, tak příbeh utekl zase úplně jinam, objevilo se další množství neznámých postav. A ty pomlčky v textu, to je za trest...
Tento komiks je jako obraz, který namaloval malíř amatér a nedal si pozor na nápadné kýče. Celý komiks působí dosti strnule a vyumělkovaně. Dějově je velmi nevyrovnaný. Už jsem četl lepší komiksy.
Popravdě zde už musím dát menší hodnocení než u jedničky. Atmosféra tu funguje stále výborně, ale už trochu pokulhává příběh. Mnoho věcí je zde jakoby povrchně uvedeno a hodně je jich i podivně rozuzleno. Závěr je vysloveně vynucený.
Takže... je vidět, že je to autorská prvotina. První polovina se mi líbila, musím říct že bych to dokonce hodnotil jako nadrůměr, což mě velmi překvapilo. Naneštěští ve druhé polovině přišly bezvýznamné zbytečné kapitoly jako třeba ples. Kniha ztrácela tempo a vytratilo se napětí. Velká škoda! Pokud by to mysteriózno ze začátku vydrželo až do konce a vyřadily se zbytečné kapitoly rušící běh děje, byla kniha super.
Podle mě série spíše upadá. Ztrácím se v ději, autoři nedokázali ukočírovat scénář. Vůbec netuším kam spěje děj a proto mi přijde prázdný.
Tohle je velmi skvělý počin. Směs detektivního pátrání s psychologickým popisem postav a s trochou dávky cynismu. Vše působí nadmíru noirově. Kresba skvělá. Doporučuji.